Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Természetesen nem jó helyről fog indulni, pláne a microstep miatt. Pont ezért bekapcsolás után első lépés a home-olás.

svejk

ugye-ugye!:)
még annyit, hogy kell egy RC tag ami induláskor beállítja a flip-floppokat, mert lehet olyan eset, hogy már rajta vagy a home-on.

Már vagy 7-8 éve csináltam, majd megnézem a pontos részleteket.

nekem szervo van a gépen.
maga a pontos megállás természetesen függ a Home-olás sebességétől is, de ezt be lehet állítani a vezérlőknél és  onnantól mindig annyi az annyi

svejk

dezsoe

Na, igen, az még érdekes lehet. Mármint az indulási RC. Mert én magamból indultam ki: soha nem állok le home pozícióban. Vagy a munkadarab körül, vagy a gép park pozíciójában szoktam leállni. Park pozíció nálam a sínek és egyéb bigyók vetemedése miatt minden tengely pont középső állásában van. Mivel a home nálam egyúttal végállás kapcsoló is, normál esetben soha nem áll rajta a gép.

Kelepeisz Lajos

Svejk!

Nagyon hálás lennék egy kapcsolási rajzért, már a gravírozógépem kész, megy is szépen, csak az asztalemelés van még vissza, ami már teljesen megvan csak darabokban, jövőhéten állítom össze, dezso írta hogy segít tanácsival home-oló kapcsán, de egy működő kapcsolási rajz sokat lendítene a dolgon.

Köszönöm

n55ja9xgc

Sziasztok rs232 eszköz csatlakozásában tudna nekem segíteni valaki? ez egy gyári cnc vágógép a mellékelt kapcsolás a gyári bekötés maxim232 ic-hez kábelt nem kaptam a géphez és boltban hagyományos kábellel nem akar megnyekkenni. Hogyan kössem át tudna nekem valaki kapcsolási rajzot küldeni? Segítséget előre is köszönöm.

Link a képhez

http://www.kephost.com/image/vRTG

Kelepeisz Lajos

Nem tudom hogy segít-e, de ehhez képest a te rajzodon minden el van csúszva 1 sorral.
Bekötés

wja92tghj

Sziasztok!!![#worship]
Segítséget kérnék! Valaki megtudná mondani milyen fordulatszámig érdemes a léptetőmotort használni hogy nyomaték megmaradjon és ne tévesszen! Most 4mm orsót hajt 1.8Nm es motor 1800mm/min előtolásnál elindul és 10-20mm után csak fütyül a motor! Lehet hogy elveszti a nyomatékot ezen a fordulaton--.?:

zozo

Ha 4mm emelkedésű az orsód, akkor az 450 rpm, ami már eléggé határon van szerintem.

zozo

Persze tudni kéne, mekkora tömeget mozgatsz, mit csinál a gép, pl. marás? Mert egy lézerfejet azért itt még kellene hogy mozgasson.

n55ja9xgc

Köszönöm megpróbálom.
igen nekem is furcsa ez a kötés. pedig ez érintetlen gyári. Lehet azért nem megy hagyományos soros kanóccal. Lehet egyedi kábel volt hozzá, hát most átkötöm :)

wja92tghj

még most nincs terhelve csak ami lín. sín és a golyósorsó surlodása

zozo

Vezérlő típusától/beállításoktól is függhet. Motor megkapja a szükséges áramot? Mikrolépéseket csökkentsd, stb.

wja92tghj

mikrolépést ha nem használok akkor is jelentkezik a hiba másik hasonló méretű motornál is!
ő

zozo

Ha kisebb sebességen jó, akkor vagy nagyobb emelkedésű orsó, vagy gyorsító áttétel, ami egyszerűbb.
Ha nyolc madzagos a motor, akkor nyomatékosabbra is be lehet kötni nagyobb fordulathoz.
Bipoláris motor alacsony fordulaton nyomatékos csak.