Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Messer

Jól gondolkoztál.
Biztosan jó pár embert érint... sajnos a fórumlakók (és csak olvasók) közül is.
Pl. nekem is rosszul esik olvasni.

jani300

Jaj ...
Miért baj a béna ? Ide legalább lehet nyugodtan írni , nem dorongolhatják le egyből az embert , ha már beismerte. :)
úgyse tud mindenki mindent , a jelenlévők kivételek ! :)

kxaxi8zfe

Próbáld meg egyesével kijelölni és generálni a kódot.
Az Aspire hajlamos az ilyen egyben kijelölt mintákat másképp marni.
Igaz tovább tart kijelölni generálni,majd megint kijelölni generálni,és így tovább,de a végén ha kipipálod az összes generált pályát,máris egy kódot készítesz belőle.
Mielőtt mentenéd a kódot szimuláld le a marást,és szinezd a mart felületet.
Szinezve könnyebb látni a végeredményt.

f2266unib

Uraim! Ne harapják át egymás torkát. Persze az ember fia nem szereti ledegradálni önmagát, de sajnos néha muszáj Nem történt már meg veletek, hogy valamit nem jól csináltatok és a homlokotokra csapva magatokban azt mondtátok "De hülye vagyok"? Én magamról is azt mondom hogy "hülye mérnök vagyok, aki bár nem tud mindent, képes mindent megtanulni".  NIncs ezzel semmi gond. Játék a szavakkal. Rasszizmus meg végképp nincs benne.  Valahol jani300 kollégánál van az igazság. Néha amikor a probléma annyira jelentéktelen és mégis annyira bonyolult, az ember nem tudja hova forduljon. Az esetemben is, hova írjak? Aspire, nyák készítés, mach33? Még a semlegesbe is beleférne. Lépjünk túl rajta.

A szakmai rész:
Elektron: Az aspire nem más ill nem sokkal több mint a cut2d, cut3d, vcarve és még pár apróság összegyúrva.  Amikor legeneráltam a toolpath-ot természetesen láttam hogy negatívot mar, csak nem akartam elhinni.  Megpróbáltam a te dxf fájloddal is, azzal is ugyanezt tapasztalom. Lezártam az összes vektort is.  Ma megpróbálok egy másik módszert, mert ez a pocket nem ad további lehetőséget. Megnézem hogy ha Quick engraving toolpathban generálom, mennyivel lesz más. Ezzel az összes vektort úgy kezeli mintha betűket gravíroznék és itt van dkiemelési lehetőség is. (gyakorlatilag nem a betűt faragja hanem minden mást).

Bizalmas: Nem tudom, miben változhat ha egyesével jelölöm ki a vektorokat és generálom le őket.....de kipróbálom. A gond ezzel csak az, hogyegy hatékony eszközzel irdatlan időt használunk fel a cél érdekében.  Az esetemben ez egy viszonylag egyszerű panel. Ha ennél is bonyolultabb akkor marad a vasalás/maratás....

Köszönöm a segítséget mindenkinek, és bocs a hosszú postért.
Kanegér

D.Laci

Az Aspire fájlt rakd fel, valószínű következő hozzászólásban konkrét megoldást kapsz....

Rabb Ferenc

Ha már így felkavartam az álló vizet, hagy mondjak - talán -valami hasznosat is

Az egyesével történő kijelölés és az egyszerre kijelölés között nincs érdemi különbség. Egyik esetben az általad kijelölt sorrendben végzi a megmunkálást, míg a másik esetben az origóhoz legközelebbi kezdőpontú vektor elején. Aztán már egy követhetetlen logika szerint folytatja. Talán mindig a legközelebbi vektor kezdetén...

9a8r3iviv

Nem olyan bonyolult az egész , nem kell túlvariálni.
A pocket azt jelenti , hogy zárt vektor közt csinálja az útvonalat /tehát ott marod ki/.Úgy tudod úgymond invertálni , hogy az egész nyákterv köré rajzolsz egy konturt /egy négyzetet/,és azzal együtt jelölöd ki , így külömbséget számol , és úgy jó lesz.
Remélem segítettem .[#integet2]

f2266unib

Köszönöm és tényleg itt volt a bibi. Valamiért az aspire a keretet tartalmazó réteget kikapcsolta én meg nem vettem észre. (pedig Elektron külön szólt miatta). Most fut a marás....Gyakorlatilag jól néz ki.

Levont tanúlság:
Este, fáradtan nem marunk és nem generálunk Gkódot
2: Szép szép meg hibátlan eddíg, de ennyi idő  alatt már beültettem volna :)
Ha kész teszek fel képet róla.

Mégegyszer köszönöm.

thayscj6c

Kedves barátaim!
Én vcarve-t használok és szerintem csak az a gond, hogy egyel több vagy kevesebb a legkülső keret. Vagy törölj egyet vagy kívül tegyél egyet.

wvkt66eru

Üdv meg szeretném kérdezni az 1.1Nm  az mekkora fékező erő
ennyi van a mágnes fékre írva.egy cséve menne rá amiről réz huzalt húznák hogy feszes legyen a drót 1mm a réz drót várom a választ köszi.

kuner

Monor környékén tudna nekem valaki atmega644-et programozni?

v2cd2c066

Üdvözletem minden fórumozónak  és egyben mindenkinek boldog új évet kívánok!

Már nagyon régóta próbálok beregisztrálni a fórumba és most végre sikerül.

Kérésem a következő lenne a fórumozókhoz.Szeretnék egy komplett  körfőrésztengelyt elkészítettni , van is róla dokumentáció, de egy alkatrészt nem értek, mi az alkatrész funkciója mi a jelentősége . Melléklem a  dokomentációt, ki is írtam az alkatrész pozíciószámát.

35 : spindle trap collar /Fig:5/

http://www.advancedmachinery.co.uk/content/document/SP130.pdf

Ez a fő fűrésztengely házában helyezkedik el. Előre is köszönök minden segítséget .

Üdvözlettel:

Pocsai Zoltán .

b4nm7gjvr

Üdvözlet a csapatban!

Azért az oldalszámot kiírhattad volna a mesterek előbb megtalálják, de megkerestem az említett oldalt: 49-50-es oldalról kérdeztél, ha nem tévedek!

Amúgy némileg majd töltsed ki az adatlapodat...amit a többiek nevében is köszönök.

b4nm7gjvr

csak 1 helyen kérdezzed meg ne írd be több helyre! Választ kaptál a semlegesben...

v2cd2c066