Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Szinte semmit nem fogsz észrevenni, én évekig használtam az enyémet két thirisztorral középmegcsapolásos trafóval.
Ruszki pilotos Thirisztorok voltak és csak egy 1 KOhmos ellenállással össze volt kötve az Anód a Gate-el.
Sőt még fijtótekercs sem volt a szekunder oldalon.

svejk

Ez így gyakorlatilag használhatatlan lesz főleg nem fémben.

svejk

Az áttétel az ideális, 10-12-ezerről már le tudsz jönni hosszbordással. lásd kis gyalugépek.

Csaby

A Kress - Alu - Egyélű maró triót én gond nélkül használom évek óta.

Ilyen eredménnyel.

Bátran tekerd fel a fordulatot 15-20000 -re. Én fúráshoz a 6-os marónál 50 mm/min, maráshoz 300 mm/min előtolást használok.
De ez a gépem korlátja, a maró bírná a magasabb értékeket is. A marót én a CNCpart-tól szerzem, de forgalmazzák elég sokan mások is.

ANTAL GÁBOR

Nekem 30 éve a Svejk féle módon megy de én szinkronizáltam is a gyújtást vagyis a gate-re csak akkor mehet a feszültség amikor az anódon is pozitív a feszültség .

Vagyis az anódról egy soros áramkorlátozás + dióda megy a gate ra . A gate egy gatelezáró ellenállással a földön . De ha a gate lezáróval párhuzamosan teszel  egy diódát  ( katód a gaten ) akkor az is szinkronizál mert csak a nyitóirányú ( 0.7V ) negatív fesz juthat a gatera amit az bőven elvisel . Az orosz tirisztorok gyújtóárama elég nagy úgyhogy a javasolt  1K az korrekt ( lehet nálam 560ohm ) . Amikor bekapcsol a thirisztor akkor úgyis kisöntöli a vezérlést ezért az ellenállás gyakorlatilag nem disszipál

A hűtőborda ajánlatos mert amit ( Szalai ? ) kolléga írt az igaz de saccra 1.2 V fog esni thirisztoronként  .   ( azért írom a kérdőjelet a Szalai kolléga után mert a forummotor nem engedi meg hogy írás közben visszanézzem a hozzászóló kolléga nevét )

Rabb Ferenc

Hasonló paraméterekkel martam én is alu műszer előlapot (Lv=3mm AlMg3) A kisebb nyílásokat kétélű 3mm-es maróval készítettem.

A korlát a zártszelvény vázas gépem volt a rezonancia miatt

Ja, és levegővel porlasztott ALKONEK hűtés/kenést alkalmaztam. Egyébként a 3-as kétélű tisztíthatatlanul eltömődött

robokacsa

köszi mindenkinek
ezzel tudok a leggyorsabban próbálkozni.

wja92tghj

Sziasztok olyan kérdésem van hogy valaki használt-e Mach3-ban olyan funkciót,hogy alkatrészt letapogasson és hogy ehez milyen kiegészítők szükségesek???Faragásokat szeretnék digitalizálni nem kéne túl pontosan mert csak nagyolnék a gépen és kézzel faragnám készre.

wja92tghj

Köszi megnéztem a mechanikáját értem most már de hogy lehet a tapintót a mach3-mal működtetni?

RJancsi

Ugyan nem Mach, de a David lézerszkennert ismered? A "free" változat elég gyenge felbontást produkál, de működik. Csak egy webkamera és egy (kézi) vonallézer kell hozzá.

wja92tghj

D.Laci is irt erről, majd utána nézek. Köszönöm a segítségeteket!

B.Zoltán

Menetes lyukba központ átjelölőt keresek.

Több embernél láttam a YouTube-on is használni.
Próbáltam keresni, de csak fához találok , ami ugye nem menetes. Vagy hosszú szárú, menet nélküli pontozókat, amit a lukba be lehet tenni.

Bár a pontos nevét se tudom angolul se, meg magyarul se.
Nem lehet ezt kapni? Csinálni kell saját kezűleg?

wtwpbr0re

Szerény véleményem szerint ez egy 2,4GHz-es adó modul, amihez kamerát lehet csatlakoztatni, és akkor a képet-hangot továbbítja, egy azonos frekin működő vevőmodulnak. Általában 8 csatornás szokott lenni, és eléggé egyformák, tehát ha a freki stimmel, lehet hozzá vevőt találni. A csatornát a DIP kapcsolókkal lehet váltani.
A csatlakoztatandó kamera bekötése változhat, de ki lehet totózni: ami biztos benne, hogy van +Tápfesz, föld és composit video :)

Csuhás

Ha készítesz akkor itt egy ügyes kivitel: