Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svager

Szia!
Szerintem az a csavar a tengely rögzítésére szolgál,azt eltávolítva lehet kivenni.

jani300

Üdv !
Érdekes , végül is nem igazán értem mi a szerepe .
Az első benyomás az hogy tengelyrögzítő .
Persze ebben az olajos vagy zsíros környezetben , nem sok értelmét látom .
Azt sem értem mitől nem rázódik ki a csavar .
Érdekes téma , de lehet hogy butaságot írtam ...

jani300

Csak gyorsabb voltál , nem leskelődtem ...[#wave]

svager

[#integet2] Más nem tartja a tengelyt [#fejvakaras]

jani300

De én a lapcsere kori rögzítésre gondoltam .
Mindha a házat peremmel , csavarok fognák , és nem kell + rögzítés .De meg kellett volna néznem még egyszer a rajzot .

svager

Először én is de a 27. oldalon van,hogyan kell cserélni.

jani300

Nyertél ! Csak egy gyűrű . és csak egy furat lesz a vékonyfalú , nem akarom részletezni micsodán .
Nem néztem mást .
De jó rejtvény volt ! :)

svager

Érdekes(költséghatékony) megoldás,két mélyhornyú csapágy ebben az elrendezésben,nem értem nem lehetett volna helyette két ferde hatásvonalú?

jani300

Nem nagyon .Komplikáltabb lenne .
A két belső gyűrű van fixen , a külső gyűrűk szinte úsznak . Csak a vékony falú távtartó helyezi . Talán még a tengely helyzetét is lehet minimálisan állítani , az ominózus csavar és gyűrű egységgel .
De ez tuti nem mai tervezés ! :)

TROMF22

A költséghatékonyságon van a hangsúly.
Készít egy illesztett hengeres furatot a csapágyaknak.
Semmi váll, semmi lépcső, sehol egy beszúrás vagy seeger, esetleg fedél.
Mindent bepakol a hengeres furatba tengely irányból, aztán oldalról merőlegesen, egyetlen csavarral rögzíti, ezzel megadja az egész alkatrészcsoport (és a fűrésztárcsa)axiális helyzetét.

Kevés alkatrész, és nem csak olcsó, helytakarékos is.
Olyan amerikás megoldásnak tűnik. Vagy az is?

jani300

Szerintem nagyon ötletes .
A 25 ös anyával még a csapágyak előfeszítése is állítható .
A belső gyűrűk sem fixek mégsem ! Csak egy vállon ütközik az egyik .  Egyre jobban tetszik ez a megoldás !

svager

Szerintem a 27-es anyával,de ez nem változtat semmin,egyszerű mint a faék.

jani300

Az is lehet , csak azon a rajz szerint nincsen menet :)
Egyszerű , de az benne a nagyszerű !

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Ha jól emlékszem 2015 szilveszter éjszakáján tárgyaltunk itt egy témát, talán Kerivel, azt beszéltük hogy miképpen lehet pontosan home-ra állni úgy hogy egy egyszerű szenzorral számolja a program a motor körbefordulását  és mikor az utolsó körbeforduláshoz ér akkor tudja a program hogy hamarosan jelet kap a home kapcsolóról, igy kivédhető volt a kapcsoló pontatlansága, valami ilyesmiről szólt a beszélgetés, most marha nagy szükségem lenne erre a beszélgetésre, valakinek nem rémlik hogy hol tárgyalhattuk ezt a témát?
Köszönöm[#nemtudom]

jani300

Bocsi ! Most hogy értem már az egészet , tényleg mehetne bele két ferde hatásvonalú is .