Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ezt hogyan használod? nekem is vannak ilyenek!

Csuhás

Sehogy, mert nekem még nincs. De pl. itt a tokmányba a csavarok helyére betekered úgy hogy kb. öt tizedet kilógjonak a furatból. Majd ráilleszted a tokmánytárcsát, egy kis kocogtatás puha kalapáccsal, és már be is van pontozva a tokmánytárcsán a furatok helye. Szerintem gyors és elfogadhatóan pontos megoldás.

zozo

Ilyen célú felhasználáshoz tök feleslegesen van rajta ennyire hosszú és ennyire hegyes csúcs. Csak pontatlanabb a beállása, hisz' a menetben úgyis billeg kissé.

Ha pontozni csinálnám, akkor minél hosszabb legyen a menet és csak max 1mm hosszan 60-90 fokos csúcs. Persze edzhető anyagból.

B.Zoltán

Ez a bevágásos megoldás nagyon jó , amit eddig láttam az hatszögletű megoldás volt.

Most 2db M6-os kellene , meg is csinálom mindjárt , végül is csak papírra kell most átjelölnöm nem kell , hogy edzett legyen.

Köszönöm e tippet.

KoLa

Aha!
Én csak mérési pontoknak használtam idáig! no nem tokmánytársa furatihoz!hanem egyébb háromszögelésekhez, az autocad rajzhoz!

B.Zoltán

Most nekem is méréshez kell , mert olyan csálé a süllyesztés , hogy nehéz a közepét megtalálni.

Mondjuk két betekert csavarral megmértem , lehet hogy az is elég lett volna.

9pk59nuy

"Csak pontatlanabb a beállása, hisz' a menetben úgyis billeg kissé."

Mitől billegne?  A menet 30 fokos kúpján a tengelyirányú terhelés miatt feltámaszkodik, ugyanakkor a kúp a furatközéppontba kényszeríti a csavart. Vagyis: a csavart nem az átmérője tartja pozícióba. Más a helyzet akkor, ha a csavarok a levegőben vannak és tolómérővel próbálunk méretet venni.

svejk

"...ugyanakkor a kúp a furatközéppontba kényszeríti a csavart...."

No ez az, hogy éppen nem!
Mivel tűhegyes ezért az első lerakáskor "magakad" az átjelölendő felületen, ez lehet csálé is és ezután már nem fogja behúzni a menet középpontba a csúcsokat.

Ezért írta Zozo a tompább csúcsot és persze a hosszabb menetet.

zozo

[#eljen]  Helyettem szóltál Mester! :)

B.Zoltán

No engem is a lötyögés zavar , de úgy néz ki ha egy kis méhviaszt nyomok a menetek közé az segít központba maradni , legalábbis jobb mint ha szabadon mozog.

Én egy öntapadós papírt ragasztok a várható pont helyére és abban jobban látom , hogy hova jelölt a hegye és utána átütöm pontozóval normálisan.

Csuhás

Ugyan már, egy menetet nem kell századra átjelölni, hiszen nem az a pozíció meghatározó. Tizedre pedig minden trükközés nélkül működik ez az átjelölő. ( Azzal egyetértek hogy a kevésbé hegyes kivitel tartósabb lesz. )

guliver83

Tudna nekem valaki ajánlani H11L2  ez helyett valami helyettesítőt.

svejk

Én nem az átjelölés pontosságát kérdőjeleztem meg, hanem hogy ilyen hegyes tű esetén nem fog önbeállni, mint ahogy  Tóthz állítja.

svejk

Jó vicc, ott van a linkelt adatlapon H11L1

Gyakorlatilag az L2-ők  a gyári "selejtes" példányok, de ugye el kell azokat is adni.

guliver83

És akkor van valami helyettesítője a H11L1 nek? [#nemtudom]