Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Szinte mindenütt kapható, kedvenc optóm, csak kicsit szokatlan a lábkiosztása.

svejk

RET, TME biztos van. de szerintem a Lomexben is.

guliver83

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Ha felsőmaroval akarok 5mm-es aluminiumot vágni milyen marószár kell hozzá, ami töbnyire kapható is?
Köszönöm.

LittleSV

Én csak kontár vagyok, de én ilyen célra 1 élű datron-t használok. Nagyban függ az alu ötvözettől de az nagyon szeret kenődni, és az egyélűt tudja legkevésbé eltömíteni ezáltal törni. Nyilván alacsony fordulat, és hűtés sem árt.
De lehet a szakmabeliek majd kijavítanak.

Szirtimorc

Köszi :)
Ha nagyon sok időm lesz, tesztelem.

ANTAL GÁBOR

Időben nem tudtam hozzászólni mert nem voltam Pc közelben ( a telefonról ahol látom meg meg sem kísérelem hogy írjak .)

Én az ilyet úgy csinálom hogy a csavar homlokába egy kis furatot készítek és oda belenyomok ( satuval ) egy kis acélgolyót ami ha korrekt a furat átmérője és mélysége akkor nem tud onnan kiesni (átmérő  6.3 vagy kisebb a golyó ).

Tájol is , nem is hegyes tehát el is tud csúszni és ha megütöm a jelölendő darabot egy kalapáccsal akkor korrekt nyomot hagy

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen.[#eljen]

svejk

3 és 6 mm-es Datron baráti áron beszerezhetó mindig a találkozókon, de ne a szárával marjál. :)
Kínait is lehet kapni majdnem féláron, de hogy is mondjam...nem olyan jó.

Ha az anyag kiadja 6-ossal csináld kisebb az eltömődés veszélye telibe marásnál.

Valószínűleg nem fogod telibe egybe átvinni az 5 mm-t.

Az anyagtól függően ki kell kísérletezned, ha 3-assal indulsz biztos törsz egyet, de majd belejössz.

Egyébként a törést nagyon elősegíti a rezonáló mechanika is, tehát kerülendő, inkább lassan de biztosan.

Az Alkonekes-levegős hűtés nagyon ajánlott, az iparban is ezt használják 20 ezres körüli fordulaton.

Tudom semmi konkrétat nem írtam, de hidd el nem is lehet, ezer dologtól függ.

Miki2

Egy kicsit össze zavarodtam.
Nem tudom eldönteni, hogy az UC400 ETH mozgásvezérlő mire is alkalmas.
A felhasználói kézikönyvben ezt olvasom:
"A vezérlő működtetése az UCCNC szoftverrel lehetséges."
Ugyanakkor a CNCDRIVE honlapján a tulajdonságok között találtam egy ilyen linket:
"5.) Szinkron menetfúrás makro Mach3-hoz"
Akkor ez a mozgásvezérlő tudja a szinkron menetvágást a MACH3 alatt is,
Vagy ez kizárólag az UCCNC-vel lehetséges?
Ha működik a Mach3 alatt is, hogyan lehet tudatni a programmal, hogy van főorsó encoder.
Mert ugye a Mach3-ban erre nincs kitüntetett bemenet.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Dolgozott már valaki itt táblásított borovi ill. luc fenyővel?
Relief készítéshez és gravírozáshoz mennyire lehet alkalmas?

Válaszokat előre is köszönöm!

a86ifm7g5

Szerintem nem alkalmas a feladatra. Nagyon puha, illetve gyantás fa. "szőrös" lesz a végeredmény. Bükk, tölgy, vagy hasonló keményfát javaslok. Én bükk fába gravíroztam, nagyon jó eredménnyel.

niu7vyvp0

Szia

Általad említett fákat én is használok, szeretem is őket, csak itt győrben kb mindenhol ezek a fenyők vannak táblásítva és gondoltam hátha lehet kezdeni velük vmit.
de akkor marad a rendelés.

kaqkk007

Ha nem túl nagyra van szükséged a tecsoban vehetsz vágódeszka van több méretben ...

niu7vyvp0

Jobb híján OBIba szoktam bükk lépcsőt venni, meg küszöbnek való anyagot és max itthon táblásítom. De most több minden kell szóval muszáj lesz a pesti zatikból rendlenem.