Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wja92tghj

lineáris csapágy sínfuratait a csavarozás után mivel lehet kitőlteni_:?

iv43r83d

Szia!Gumilapból tömítésvágóval vágjál a furatnak megfelelő méretűt!

wja92tghj

kuner

Sziasztok. Bizonyára már találkoztatok olyan metrikus, pl M3 csavarral, amire gyárilag ráapplikáltak egy rugós, és egy sima alátétet, ami persze nem esik le róla.
Na itt lenne a nagy kérdésem a hozzáértőkhöz. Ezt hogy lehet leszedni a csavar roncsolása nélkül? A csavar kell, alátétek nem. M3x12-es csavarról van szó.

iv43r83d

Csak egyszerűen köszörűld vagy reszeld le vagy próbáld kitekerni a csavart az alátétből!

Rabb Ferenc

Hegyes csípőfogóval szerintem elcsíphető/eltörhető az alátét a csavar sérülése nélkül.

De miért tartasz ekkora becsben egy M3*12-es csavart?

Szalai György

A lapos alátét nem kemény, azt egy ügyesebb kis oldalcsípő fogóval le lehet vágni, ha muszáj.
De a szintbe csípőmet biztos nem rongálnám vele.
A rugós az meg széthajlítható két kis laposfogóval két oldalról.
Ha kérdezhetem, miért nem veszel elő a lomosból egy odavaló másik M3 csavart? Nem ritkaság.

kuner

Mert csak ezt sikerült szerezni ebben a méretben, boltba meg nem tudok eljutni nyitvatartási időben.

f2266unib

Már megint béna vagyok! (kérhetnék egy külön topicot a bénaságaimhoz? :))

Elektron kollega segítségével (útmutatása alapján elkészítettem egy nyák rajzot pdf-ből. Aspire-t használok,  pocket módban. Generáltam egy gkódot, a gépem neki is esett vésni. Szép lett, de ahol réznek kellene lenni ott nincs. Viszont ahol nem kéne ott van. Nincs valami invertáló mód, vagy én hagytam ki valamit? Az Aspire pocket-ben nem sok állítási lehetőséget találtam ehhez.

Köszönettel:
Kanegér

b4nm7gjvr

Ugyan már miért lennél béna? Csak mert valamit éppen nem vettél észre? Ember vagy és nem robot...ezért senkit nem lehet megszólni...[#eljen]

Én a béna jelzőt is leszedném! "S.O.S. segítségkérés (Általános, gyors, sürgős kérdések, segítségek helye, ha valamit pont nem tudok vagy nem jól csinálok). [#integet2]

Rabb Ferenc

Na nehogy már azzal gyere, hogy a topik címe egy rasszista megnyilvánulás mert rögtön tökön bököm magam a rozsdás fakanállal. Vagy téged...

vjanos

Valakinek túl sok szabadideje van... [#nemtudom]

s7manbs8

A kiindulási kép hog ynéz ki Aspire-van, amikor a pocketet csinálnád ? Ott a pályát nem mutatja szimulálva ? AKkor látni, hogy mit is fog csinálni, ha nem, akkor pl OpenSCam nevű programmal tudod nézni, mit vog marni az g code megjelenítő, újabb nevén CAMotics.

A dxf nek elvileg úg ykell kinézni, hogy amit küldtem is egy vonallal körbe van véve, azonkívül az nem zárt vonalakat egyesíteni kell, Aspire-t nem ismerem ott ez hogy van.

b4nm7gjvr

Akkor tényleg béna vagyok, hogy vjanosnak és Neked így jött le amit írtam! Senkit megbántani nem akartam, és még csak kritikát sem fogalmaztam meg, csupán hangosan gondolkoztam!
De lehet az sem hülye aki hallgat... majd alkalmazom...lehet nehezen...Szabadidő? Este 9 után írtam...

Csuhás

Pedig jó ötlet, ha a régi fórumon javaslod akkor már új címe lenne a fórumnak, itt.. alighanem így marad. :- (