Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

Az igs az egy 3d fájl amit a edge cam csinál.
Ott lehet csinálni dxf fájlt belőle

guliver83

gaben

Szia Guliver [#wave]

küldtem mail-t és köszi. [#worship]

Üdv, Gaben

f2266unib

Sziasztok!

Számomra érthetetlen problémával futottam ösze: Aspire-ban terveztem egy előlapot egy múszeremhez, de a tényleges vágásnál a tervezett szabályos négyszögek helyett a mellékelt kép szerint vágta ki. mi a hiba?
Köszönöm

f2266unib

Mst nézem a képet, lehet hogy nem látszik annyira. A gond hogy a négyszögek 4 sarka különbözik, nincs 2 egyforma....

guliver83

svejk

írj a G-kód első sorába egy G61 parancsot.
Figyeld, hogy utána már ne legyen a kódban G64 parancs.

guliver83

Egy kicsit bővebben leírnád miért okoz ez gondot?
Hogy a hozzá nem értők is tudják.
Vagy az Aspire hibázik valamiért?
Köszi

bundyland

Sziasztok!

Sikerült leszedni a szivattyú lapátkereket az
általatok írt módszerrel többszöri melegítés feszítés, ütögetés. Sok időm ment rá.
DE egyet megtanultam!! Máskor előbb ellenőrizzük hogy érdemes e és nincs leégve a motor :-).

Ki akartam hajítani de aztán rájöttem hogy egy tekercselést azért még megérhet, bár nem tudom mennyibe kerül egy ilyen kis 120W-os motor újratekercselése, viszont utána tuti rendben van jó időre. Esetleg még a csapágyakat is kicserélem.

Szóval köszönet a segítőknek és BUÉK mindenkinek!

Motoros

Svejk ha felébred megválaszolja, addig itt egy video [#wave]

guliver83

Ha jól tudom az aspire nem teszi bele ezeket a kódokat.

Motoros

Akkor bele kell írni az első sorba, vagy pedig a general configban exact stop módot kapcsolni. Ilyenkor ugye túlórázni fog meg rángatni de sarkos lesz. Vagy a CV-t finomhangolni a megengedhető rádiuszt meghagyva.

svejk

~6000 pénz számla nélkül

svejk

Pedig jobban tenné ha betenné, mert különben a Mach3 config beállításai maradnak érvényben.
Fontos, hogy ezek a kódok is öröklődőek ezért célszerű minden kód elejére barakni az éppen kellőt.

A fizikája egyszerű, kerülj meg egy panel háztömböt gyalog sétálva majd nagy iramban futva.
Sétálva a kb. 2-3 km/órás sebességeddel precízen befordulsz a sarkokon.

Futva a 20 km/órás tempóval két lehetőséged van, vagy lelassítasz a sarok előtt, bekanyarodsz majd ujra uccu neki, (G61) vagy teljes lóhalálában kicsit lecsapod a sarkot, hogy közben a vállad súrolja a ház sarkát (G64)

Régen az épphogy alig működő tákolmányainkon fel sem tűnt ez a dolog mert mindenkié csak "sétált". :)

bundyland

Annyit megér szerintem, keresek majd egy tekercselöt itt Budapesten.
Köszi!