Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kxaxi8zfe

Köszönöm.
Holnap meg nézem az A tengelyt a Configban.
Jut eszembe,holnap ki próbálom az x tengelyre generálva a kódot.
Sima 3 tengelyesként nincs gond a géppel.

etc77f5nr

Üdv!

Miskolc és vonzáskörzetében van valaki aki jártas egy kicsit a villanyszerelésben? :)

w0hgtwf3w

Nekem nem jött be a negyedik tengely rákötése az ilyen vezérlőhöz.
Ebben biztosan közrejátszott az is,  hogy én nem vagyok egy nagy spíler. De sima kártyával MSD vezérlőkkel már nagyon régen megy a 4 tengely (ha használom).

HA valami sikerül akkor kérlek írd itt is.

zozo

A manualja írja.

Motor is enable when EN is low level and disable when EN is high level.

TB6560 single

kxaxi8zfe

Be kötöttem az engedélyező jelet,és ki pipáltam az Activ Low-ot.Nem működik.
Vissza ki kötöttem.
X tengelyre generálva tökéletesen működik a gép.
Az a furcsa,hogy az Y csak negatív irányban nem akar menni.Pozitív irányban megy.
Ha a Motor Output-nál kivettem az engedélyező pipát az A tengelytől gond nélkül mozgott az Y tengely.

Zozo,neked is néha világítva marad az egy tengelyes vezérlő RUN lámpálya?

svejk

No ilyenkor van, hogy kezd elölről az egészet, vagy kérj személyes segítséget.

Innentől szokott a segítségnyújtásokból még nagyobb káosz lenni és a végén a jóakarók isszák meg a levét.
Volt rá példa sajnos nem egyszer. :(

Komolyan, rakd ki ide a címedet hátha lakik a közeledben egy gyakorlott mach3 felhasználó, aki pikk-pakk megoldja a rejtélyt

zozo

A Power és a Run LEd is világít együtt, azt láttam működésen kívül is, de lehet, hogy állandóan világítanak.

Biztos, hogy valami paraméterezési gond van ott.

Ha csak egyik irányba megy a motor, meg kéne nézni, hogy a dir parancs váltja-e LOW/Hi impulzusokat. Multiméterrel meg tudod mérni a feszültség szintet. A Hi 3,5V felett kell hogy legyen.

Ugyanígy az En bemeneten nem szabad feszültséget mérni, ha 3,5-5V-ot mérsz, akkor letiltott a működés. (be se kell kötni sem a negatív, sem a pozitív sarkát, mint Svejk is utalt rá)

A vezérlőhöz szükséges tápfeszültség, szükséges áram rendben van?  Low/Hi impulzus fesz. rendben van? Használsz breakout boardot?
Számos kérdés van csak hardware témában.

A mach beállításokhoz sajna nem értek, a linxcnc-t preferálom.

kxaxi8zfe

Legutóbbi bejegyzésem után pont azt csináltam amit javasoltál.
Az egészet újra kezdtem.
Vezetékek bekötésének ellenőrzése,beállítások ellenőrzése majd módosítása.(hátha,de nem)
Az Y tengely forgás irányát meg változtattam a beállításokban.Eddig felém közelítve negatív irányban nem mozgott,a módosítás után tőlem távolodni nem akart.(mert az volt a negatív irány)
[#fejvakaras]
És ha be viszem kézzel az adatokat akkor mi történik?
Hát ugyan az csak mind a két irányban. [#falbav]
Viszont ha meg várom,hogy az A tengely befejezze a mozgást és csak ez után kapja az Y tengely a koordinátát,akkor gond nélkül oda megy ahova küldöm.

Anno olvastam,hogy a Mach3 gyárilag csak 20 sort olvas előre,és ezt az adatot ha át írjuk 200-ra akkor gyorsabb lehet a gép.(ha jól emlékszem)
Most ezt elő kerestem a General Configban a Look Ahead.
Kezdésnek rögtön 1-et írtam,és minden oké. [#taps]
Sajnos ha 2-est írok már nem megy a gép.
Egyenlőre marad 1-esen.
Persze most már kíváncsi vagyok tényleg van-e jelentősége,ezért ma ki is próbálom 3 tengellyel.

Köszönöm az eddigi segítségeket.

A tapasztalatokkal jövök vissza.

kxaxi8zfe

Csak a Power lednek kell állandóan világítani,a Run led csak bekapcsoláskor világít amíg nem mozdul a tengely.
Utána már csak a sebességtől függ.Ha gyorsan mozog akkor folyamatosan világít,ha kellően lassan mozog akkor láthatóan villog,mert minden egyes lépésre jut egy villanás.
Nálam néha mozgás után is világítva marad.

kxaxi8zfe

Hát nem lettem sokkal boldogabb.
Ugyan azon mintát 3 féle beállítással is ki próbáltam 3 tengellyel.
Look Ahead 200,idő 2':34s
Look Ahead   1,idő 6':04s
Look Ahead 200,Exact Stoppal,idő 6':16s

A Look Ahead 1-re állítva hasonlóan viselkedik mint az Exact Stop.Az íves részeknél hasonlóan darabos a mozgás.

kxaxi8zfe

Anno valamikor ki lett cserélve az Y tengelyem IC-je mert el felejtettem lekapcsolni az áramot,és úgy csatlakoztattam.
Az IC eldurrant.Lehet ezért szórakozik velem az Y tengely?

bundyland

Sziasztok !

Szét kéne szednem az alábbi keringető szivattyút, de nem tudom leszedni a tengelyről a lapátkereket.
Hátha valaki szedett már szét ilyet, hogy jön az le ?
(KFD-250) fűrésznek a szivattyúja.

Előre is köszönöm!

jsugc4fsx

Sziasztok!                                                        

E1N eszterga zöld szinkódját tudja valaki?
Köszönöm

Csuhás

Azt hiszem alu lapát van rajta és egy lelapolás vagy recézés meneszti, és egy kicsi zéger biztosítja. Éktelenül rá tud rohadni a tengelyre. Egy napig ecsetelgesd csavarlazítóval, majd valami gázégővel hirtelen melegítve csapágylehúzóval vagy egy tüskével kalapáccsal biztatva le fog jönni.

bundyland

Köszi, nem tul biztato, de muszály lesz.
Én is erre gondoltam, de mielött ütném gondoltam megkérdezem hátha menetes.