Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

"Hogy a vezérlőre milyen érték is van írva -fázisáram, csúcsáram, átlag vagy effektív érték- csak a tervezője tudja, vagy az se,..."

Ja, akkor tényleg nem sok értelme van a számolgatásnak [#nyes]

000000000

Akkor, kár volt ezt is írnom. Majd a Svejk megmondja a tutit.

zozo

No, a DM556D driver manualja egyértelműen jelöli az áram beállítást.
DM556D manual

Current selection
Peak   RMS
2.1A   1.5A

és ki is jön az 1,4-es szorzó a csúcsáramra.

s7manbs8

Ha tudod, hogy a motorodnak mennyi a tartó nyomatéka, akkor állítsd be úgy, hogy annyit tudjál rajta mérni, egy kis erőkart rászerelsz a tengely végére és egy megfeellő súlyt ráakasztva ki meg tudja tartani a súlyt és akkor pont annyit kap, amit kell neki.

Másik támpont, hogy  a hangját figyeled a motornak, vagy a melegedését.

zozo

Köszi, de semmi adat nincs a tábláján, csak a feszültség és az 1,8fok. A neten sincs róla semmi, ezért számolgattam a lehetséges áramokat. Majd a hét végén kiderül, mit bír.

B.Zoltán

Segítséget kérnék, ha valakinek van ilyen univerzális szerszámköszörűje.

A piros nyíllal jelzett skála, és rúd átmérőjének az értékeit ha valaki lemérné nekem.

Szeretnék csinálni egy egyszerű fejegységet a ceruzahegyezőm késeinek köszörüléséhez, és nem akarnék a valóságos méretektől nagyon eltérni.

s7manbs8

A tekercs ellenállás mennyi ? Azt mérd meg, mert ha a feszültség tudott, akkor az ellenállásal elosztva kijön az áram, nagyjából.

zozo

Azzal kezdtem. Lásd lejjebb a 31876 hsz-ben.[#wave]

000000000

B.Zoltán

Köszönöm a gyors válaszod.
60mm-re saccoltam , de gyanús volt hogy nagyobb lehet.

r5y7cufaj

Sziasztok!

Alu marás problémám van.
3mm-es maróva(FORMAT) szeretnék marni, hűtés/ kenés nélkül. Maráskor, kb 200mm megmunkálás után, az ujjmaróba beleragad a forgács.
A marómotorom 13000-27000 1/min fordulatot tud. Próbálgattam a fordulatot is és az előtolást, de pozitív eredményt nem értem el.
Milyen marót használjak, vagy mit csináljak másképpen?

Köszi!

4ybj8h3c8

Petróleumot neki. Vagy valami kenőanyagot. Nem kell locsolni, de jó ha folyamatosan nedves.

Rabb Ferenc

Használj alumíniumhoz alkalmas marót.

De annak sem árt egy kis hűtés/kenés levegővel porlasztott spiritusz (pl ALKONEK) formájában. Az legalább elpárolog, nem kell lemosni, mint az egyébként tökéletes petróleumot

Sanyi Bá

r5y7cufaj

De miért jobb az egy élű maró mint pl a négyélű? Azt gondol(nám), hogy minnél több az él, annál jobban töri a forgácsot.