Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

"De van itt aki jobban ért hozzá."

Csak lehet, hogy most épp...nem jóindulatú._)

guliver83

Adsz neki Step Dir jelet aztán megy.

De lehet én nem értem a kérdést akkor.

3z3fhyubr

Meg a CW-re és a CCW-re a jel és mégsem megy.

guliver83

"""Csak lehet, hogy most épp...nem jóindulatú._)"""

Régen több volt a jóindulat ????

guliver83

És át is állítottad pozíció módba a vezérlést ?

3z3fhyubr

Ide figyeljetek! Ez egy furio ross nevezetű kamera mozgató eszköz másolata. Nekünk az lenne a lényeg hogy egy erős motor precízen folyamatos nyomatékkal tudjon üzemelni. Majd mikor megáll akkor itt is maradjon. A baratom akivel csináljuk programozza. Aki tud nekem segíteni hogy ez működjön normálisan annak felajánlok 50.000 Ft. Amit tudni kell a rendszernek hogy egy joystik fogja az egyik irányon a kocsit a sínen vínni a másik motor pedig emelni vagyis egy orsot hajtani. Valamint a megtett mozgást meg is tudja jegyezni es újra megcsinalni.  Ehhez kérnem a segítségeteket. Köszönöm.

3z3fhyubr

guliver83

Valamit tuti rosszul csináltál akkor.

(3) Operating Procedure in Position Control Mode (Pn000 = n.††1†)

Ide le van írva hogy kell beállítani 394 oldal

3z3fhyubr

Electric gear-es rész kötelező? Az enkoder pontossága megadásra került.

ywathzay

Mivel az elektronikához kicsit hülye vagyok, azt hogy "antiparralel dióda" nem tudom értelmezni. Ha egy mikrokapcsolóval egy időkapcsolót vezérlek, az pedig be van állítva egy megfelelő lépést adó időintervallumra, az már egy használható megoldásnak tűnik számomra.

remrendes

Ez hasonlo elvu, mint amit neztem. Azt hiszem, akkor ez az irany lesz a jo.
Majd nezek egy akkor valami copy SKF-et kinabol :)

Bar Szalai urnak igaza van abban, hogy a motor oldalit meg kell nezni, hogy valoban elfer e.

ywathzay

Mondjuk egy ilyennel ha kapcsoltatom a motorra menő áramot, akkor a megfelelő fordulatszám segítségével (amit meg egy pwm szabályzóval tudnék állítani) jól el lehet vezérelni a forgást. Gondolom.

Messer

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/wfc.jpg

Hogyan tudnám rávenni a képen szereplő TB Wood's E-trac WFC4010-0C frekváltót, hogy ne csak olvasni, hanem írni is engedje a paramétereit? Az itt található pdf -ben szereplő SHIFT/PROG kombinációt már próbáltam. Paraméterezett már valaki sikeresen egy ilyen állatfajtát?
Ha Valaki megmondja a tutit, annak küldök egy ajándékcsomagot. (az első Valakinek)  :)

Messer

PSoft