Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

ecp4rs0md

Segítséget szeretnék kérni, a képen látható törött kijelzőt kellene kicserélni ha valaki tud bármilyen jó megoldást kérem írjon sajnos én nem értek hozzá.

Csuhás

Írj a gyártónak egy kedves levelet képekkel, gyári számmal, az anyagi korlátaid említésével hátha küld kijelzőt... Ha piszok mázlid van akkor még egy tolómérőt is küldhetnek.

jani300

Van néhány az adok veszekben  54635 hozzászólásban szereplőhöz hasonló , szerintem plc-m . Elrest .
Esetleg van valakinek valami leírása róla , én nem találtam . Bekótési rajza egy éve még megvolt , (gép doksi).
 Valamit össze kellene már hoznom ami kommunikál is számítógéppel .De nem életbe vágó , lehet nem lesz belőle semmi soha .

3z3fhyubr

Sziasztok!

Yaskawa SGDM 04ADA-R szervomotor vezérlőt szeretnénk soros porton keresztül vezérelni. Sehol nem találom a soros port leírását, csak a kábel bekötési rajzát. Az érdekelne, hogy milyen parancsokat kell küldeni a vezérlő felé a motor működésre bírására.

svejk

Adj egy e-mail címet, vagy Te írj nekem és összehozlak a megfelelő személlyel.

xit3medzv

Szép estét!
Segítség, béna vagyok!
Hogy működik ez a tachométer? Egy fix és egy forgó üvegtárcsa van benne. Arduino-val szeretném a motort fix fordulaton tartani, hogy kéne bekötnöm? 5erű kanóc lóg belőle.

xit3medzv

Miki2

Egy szerszámváltás megoldás a MACH3-ban egy EE320 gép átalakítása kapcsán.

EE320N szerszámváltás

designr

A vezetek bekotesevel nincs semmi gond. Azt az egy dolgot nem találjuk hogy rs232-n milyen parancsokat kell küldeni. Egy oldal szamot mondj legyszives hanyadik oldalon van ez leírva!
Nem találjátok a soros port leirását..
Most milyen soros port -ra gondolsz..RS232 leirását ne keresd a yaskawa manualban..
El kell dönteni mit is akartok csinálni..a vezérlős sokféle módban hajtható..speed módban ..pozició módban..stb..
Ha vissza is akarod játszani többször ugyanazt a mozgást akkor pozició mód kell..
az 578 oldlalas doksid 326-tól taglalja a különböző vezérlési módoknál az I/O csati bekötéseit..
430-nál pedig ott vannak a step-dir jelek jellemzői..

svejk

Már írtam valamelyik nap, neked robotvezérlő kellene.

Ez a yaskawa csak egy végrehajtó elem, nincs benne mozgásvezérlő, én nem fogad soros porton parancsokat,
csak analóg jelet, step/dir, CW/CCW vagy inkrementális impulzusokat.

designr

Ha pedig a programozó vezetékre gondolsz..azon nem vezérlünk..csak a vezérlő beállításhoz kell SigmaWin vagy egyéb programmal..egyszerűbb mint kézzel gombokat nyomogatva menürendszerben barangolni..aztán már ez a vezeték nem is kell..

designr

Jobban el tudod magyarázni..én nem értem mit szeretne..

Rabb Ferenc

Nem lehet, hogy ez a "tachométer" inkább egy enkóder? Már csak a forgó üvegtárcsa miatt is...

A tachométer tulajdonképpen egy permanens mágneses állórészű egyenáramú dinamó. A kimenetén (összesen két kivezetés) a fordulatszámmal nagyon pontosan arányos egyenfeszültséget ad.

svejk

Vannak olyan AC szervo komplett egységek amik a mozgásvezérlőkel egyben vannak.
A motor pedig egyben a lin. egységgel, sokszor le sem szerelhető a golyósorsóról a motor.
Tipikus ilyen szerkezetek a szállítószalagok, pakolászós robotok.
Most hirtelen a Yamahákat tudnám említeni.

Ezekenek soros porton meg lehet mondani, hogy mit hova rakjanak meddig, hányszor mozogjanak.

Van un. teach (tanító) üzemmódjuk, amikor egy joystick-el vagy egyéb módon megmutatod nekik a pályát és azt bármikor meg lehet velük csináltatni.

Persze van a Yaskawának is ilyen cucca, Motoman névre hallgat.

pl. a festő, hegesztőrobotok is így működnek.