Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ebalint

91-SIOC - SIO Communication BAUD Rate L3
The integer value stored at this parameter determines the communication BAUD rate used between the
inverter and the host computer. Also, communication rights may be selected as either read/write or readonly.
Data codes "0" thru "3" provide both read and write capability. Codes "4" through "7" are read-only.
The BAUD rates available are:

vjanos

22. oldalon ír az "Access Level"-ekről, nálad ott mit mutat?

81-es paraméter - Factory Reset volt már? :)

A 24. oldalon meg írja a metódust, _pontosan_ így csináltad?

4.1 Programming
To change the default programming for a given parameter:
A. Press the STOP key, if the inverter is running. Some parameters
(see the individual parameter description) can be changed while the inverter is operating.
B. To enter Level 1 programming, press the PROGram key. To enter Level 2, hold the SHIFT key and
press the PROGram key.
C. Use the UP/DOWN arrow keys to select the program parameter for change.
D. Press the SHIFT key. The program number will blink indicating that the data value may be changed.
E. Use the UP/DOWN arrow keys to select the new data code.
F. Press the ENTER key. The display will indicate **STORED** for one second, then revert to the normal
parameter display.
G. Press the PROGram key to exit the programming mode or the UP/DOWN arrow keys to select a new
parameter for change.

wja92tghj

Sziasztok szeretnék segítséget kérni!
Hol lehet a MACH3 ba beállítani hogy mikor a billentyűzettel mozgatjuk a tengelyt a sebbesség mekkora legyen?

s7manbs8

TAB gombot megnyomva előjön egy beállító kép.

wja92tghj

Rabb Ferenc

Ha a mikrokapcsolóval egy időrelét vezérelsz, semmi szükség az említett diódára.

Ott lenne indokolt ahol a kapcsoló a motor áramát közvetlenül kapcsolja. Itt a kapcsolóval párhuzamosan, de záró irányban kell kötni. Így levezeti a kapcsoló nyitásakor a motor felől érkező induktív feszültségimpulzust (ami beégetheti az érintkezőket vagy rosszabb esetben fenntarthatja az ívet is)

Mindez persze csak egyenáramú motor esetén érvényes.

A felvázolt megoldásod jónak tűnik. Psoft már látott is ilyet működni...

3z3fhyubr

Az arduino logikai jele megfelelő a cw és ccw pulzusok előállításához?

Messer

Köszönöm!
Mutatja az összes szint paramétereit. Csak írni nem tudom.
Követtem a pdf utasításait. A Shift nekem nem hozza elő a paraméter megnevezésének villogását. Mindegyik szintet, csak nézni tudom...  Wrong parameter  aztán a view kiírás.
Lehet, hogy nem jó a SHIFT billentyű? [#nemtudom]
Most még van 3 - 4 melóm mára. Holnap folytatom az ószülést.

vjanos

Kell az a factory reset.... :P

Amikor shift+prog -ot nyomsz, azt írja, hogy "PROGRAM" vagy hogy "VIEW" ?

guliver83

Akkor most lényegében azt sem tudod, hogy jó jelet küld el ki az arduino vagy sem?

3z3fhyubr

szerintem jó jelet küldök, de ez nem biztos ezért is kértem egy jó timing táblázatot

ANTAL GÁBOR

Elsőre azt kellene tisztázni hogy milyen jellel akarod vezérelni  A kollégák step / dir megoldást javasoltak De ti cw / ccw jelet akartok? Mert nem mindegy .Az előzőnél a dir adja az irányt . A step a lépést . A dir ritkán változó kvázi statikus . A cw ill ccw jelek egyaránt négyszögjelek  Ha az egyik jön akkor valamelyik irányban megy a motor ha a másik akkor az ellenkező irányban  A szervó vezérlőt fel kell programozni hogy milyen jelet várjon aztán olyat is kell küldeni .....
 Én az arduinó után tennék egy meghajtó tranyót  ( 5 V os  tápról táplálva " für alle felle " )

ANTAL GÁBOR

Egyébként elsőre nem arduinóznék . Pár napja egy kolléga is szenvedett és többen a legegyszerűbb megoldást javasoltuk neki  ( reszelő ) . Aztán kiderült hogy valami break out board kártya okozta a galibát  A szervót fel kell programozni és egy jó jellel meg kell küldeni . Persze azért vannak buktatók ( POT NOT  SZERVO ON  stb )  
Elsőre a step dir es rendszert javaslom  konstans dir rel . A step egy egyszerű négyszöggenerátor . Ha van egy MPG akkor már készen is van . De fillérekért kapsz olyan primitív MPG t ami a mikrohullámú sütőkben az idő beállításánál van . Ha minden kötél szakad akkor csináltok egyet arduinóval .
 A kollégának szó szerint azt javasoltam hogy fokozatosan kis lépésekkel haladjon mert ha nagyot lép akkor exponenciálisan nő a hibalehetőségek száma

3z3fhyubr

A vezérlőn a 200-as paramétert n.0001-re állítottuk.

Ez esetben amelyik kivezetésre küldjük a pulzusokat abba az irányba fog forogni ha jól értelmezem. Javíts ki ha tévedek.

pbalazs

Üdv urak!

Valamelyik topikban volt szó délután az esztergaszívről.
Nos, nem tudtam, mi az, így utánagugliztam, és most már tiszta, hogy miért van rá szükség, de az nem, hogy milyen esetekben.
El tudnátok magyarázni, hogy miért kell a "hajtott oldalon" csúcs a tokmány helyett?
Nem vagyok esztergályos, csak érdekel a téma.