Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Lehet, hogy alacsonyabb árfekvésű házi kivitelezésre megtenné egy vízszintes tengelyen elforduló, nyomórugóval feltámasztott, hengeres végű, könnyű fémkar, aminek a helyzetét a forgástengely alatt beállíthatóan olcsó induktív érzékelők figyelik.
Ez ugyan hozzáér a fémszalaghoz, de hátha az sem nagy hátrány.

Rabb Ferenc

Az már teljesen minimál-dizájn, ha az induktív érzékelő helyett egy megfelelő áramot kapcsolni tudó mikrokapcsoló (plusz egy antiparalell dióda) közvetlen vezérli az adagoló motort.

Az érzékelő kar alakja célszerűen egy felfelé szélesedő trapéz alak mert ennek az esetleg félre csúszó lemez szalag nem tud alá akadni

fpd0kbd4

A videón látható működését nem tudom.De a te céljaidnak szerintem megfelelne két egymással szembe állított tárgyreflexiós fotoszenzor,ami közrefogja a lemezt.A megfelelő érzékelési hatótávolság beállításával, egy bizonyos határok közötti lazaságú adagolás, szabályozható lenne.Ha a belógás kicsi indít, ha nagy megállít.

remrendes

Golyosorsora es a motor tengelyre milyen modon erdemes a szijtarcsat felerositeni?
Neztem egy ilyet hozza, vagy van ettol hasznalhatobb?

PSoft

Szalai György

Ha az áttételi arány nagy, a nagyobb kerékátmérőt pedig a helyszűke limitálja, akkor a kis bordástárcsának a lehető legkisebbnek kell lennie.
Annak meg nem fér el a közepében a szorító persely.
A reteszkötés sokkal kisebb helyigényű. De lehet, hogy egy egyszerű csaposcsavaros tengelykötés is megteszi.

gaben

3z3fhyubr

Sziasztok! Cseppet előrébb vagyunk mint tegnap

3z3fhyubr

Sziasztok! Cseppet előrébb vagyunk mint tegnap

PSoft

Igen!

Pont egy napot, meg mostmár, két cseppet!

3z3fhyubr

Sziasztok! Cseppet előrébb vagyunk mint tegnap. Sok kérdés merült fel.

Position módban melyik lábak szükségesek? A pulzusok végénél kell-e valamilyen plusz jel? Egy jobb időzítési táblázatnak is örülnék, ahol minden változó jel jelölve van.

3z3fhyubr

Megnézzük mennyi jo indulatu ember van itt

zozo

Na, ezt nem kellett volna. Itt 99%-ban jóindulatú, segítőkész emberek vannak.
Ha nincs segítség, akkor az ok:
- nem tud segíteni
- épp nincs ideje rá
- nem egyértelmű/ túl összetett dolog amit szeretnél.

Én pl. max abban tudnék segíteni, hogy adok 150-ért egy 4 tengelyes robotvezérlőt, -na de nem erre vágysz :)

guliver83

CW Puls 7-8
SIGN CCW 11-12

Szerintem ezek.
De van itt aki jobban ért hozzá.

3z3fhyubr

Ezek be is vannak kötve és a pulzusok típusa be is van állítva.