Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Okés, világos minden.

jani300

Jól teszed !
Van villamos mérnök ismerősöm , Ő volt az egyetlen , akit ismertem , az egyetem karbantartó részlegénél , akinél nem kellet visszafojtanom a röhögést ha valamit lerajzolt :)
De régen végzett már Ő is .

Csuhás

A gyűjteményt itt találod: könyvtár A régi ötvenes évekbeli könyvek kimondottan jó gyakorlati fogásokat is bemutatnak.

3z3fhyubr

Antal Úr!Mond mar meg mi a probléma ? Mi kérdeztünk en meg azt is felajánlottam, hogy fizetek is erte aki segít. Csak az fajt,hogy mi normálisan kérdezünk es rögtön jött az oltás.Ha valakit esetleg megbántottam sajnálom. Ha gondoljatok akkor ajánljatok nekem egy szakembert es fizetek is erte hogy segítsen.

Csuhás

Azért akad a villamosmérnökök között is kivétel. :-) Mondjuk nekem könnyű én mechanikai műszerészként tanultam és dolgoztam is pár évet.

jani300

Tudom hogy tudod !
De pontos munkánál célszerűbb a szegnyeregben is állócsúcsot használni . Én erre gondoltam .

jani300

Most írtál egy jó szakembernek , például  :)
Én azt értem ebből amit írtak hogy nem jó erre a célra a vezérlőd . Nem fogadtad el , nincs mit írniuk .
De nem értek hozzá , csak igyekszem tanulni az itt leírtakból .

Csuhás

Teljesen igazad van, nekem pl újdonság volt hogy hengerköszörűn a hajtás oldali csúcs is álló és csak a tárcsa forog körülötte ami az eszterga szívet hajtja.

pbalazs

Köszönöm mindenkinek a magyarázatot.
Higgyétek el, lenne ötletem, hogy melyik haszontalan tárgy helyett lehetett volna gépész tárgy...
De ne aggódjatok, nincs esztergám, csak műkedvelő vagyok :)

Messer

Köszönöm Neked is,hogy utána néztél.
Az valami RS-485 / Modbus protokoll átviteli sebessége.
Most nézegetem van-e valami Win-es program hozzá.

Arany János

Sziasztok!
Megint szükségem lenne némi segítségre!
Motort szeretnék választani egy régi "Z" tengelyhez.
A mozgatás többféle áttételből áll (kúpkerék-csiga-fogasléc) és nincs lehetőség változtatni rajta.
A kúpkerék 100mm-es karon 1kg-mal könnyen mozgatható.
Hogyan kellene motort választanom? (dc szervo)
Egy kisebb motort már leamortizáltam! :(

svejk

Ez így elvileg 1 Nm.
De egy fontos info még hiányzik a motorválasztáshoz, mégpedig mekkora fordulatszámmal kell forgatni azt a behajtótengelyt?

Arany János

Bocs a késlekedésért, de elugrottam a masinához!
A 3000 ford. nagyon jó lenne! Csak elég hamar érje el!

Arany János

Viszont az 1Nm lehet 0.7!

Arany János

Régebben keringett itt a Fórumon egy hajtásméretező program.
Sehol sem találom.
Nem tudja valaki, hogy merre lehet?