Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Ejj ezt nem is tudtam :(
Köszönöm az infót, holnap belenézek a belsejébe, hátha ér vmi meglepetés.

andrasbsl

Sziasztok.

Azt szeretném megtudni, hogy mi a kulonbség az dunavecsei FA-13 és az FA- 15 tipusu asztali furogep kozott, es honnan lehetne adattabla hianyaban hogy melyik van?  A gugli által kidobott fenykepek alapjan nem látok semmi különöset... Köszi

jani300

Ami biztosan különböző az a B16 os és a  B18 as tokmány kúp . Láttam már különböző méretű lépcsős szíjtárcsákat is a fúróorsó oldalán .

3z3fhyubr

Sziasztok! Miért van az hogy van egy 1000w inverterem es egy 22AH power tankot ra dugva ket monitort üzemeltette nagyon hamar elszívja az erőt? Van watt merő a rendszerben es 60w a fogyasztás. Kb 2 percig megy. Másik aksival is ugyan ezt csinálja. Lehetséges hogy az Inverter meg ha kicsi a fogyasztás akkor is óriási erőt ker ? Köszönöm.

svejk

Ez mi?:
"22AH power tank"

egyébként lehet...

más:
Tegnap hirdette Lonewolf álamaitok robotját, lecsaptál rá?
No azt lehet össze vissza programozni és tanulni is tud...

3z3fhyubr

3z3fhyubr

kell vagy 750mm hasznos elmozdulás akkor jó csak. köszönöm az infót.

svejk

Azokkal a hosszú madzagokkal csatlakoztál rá?

svejk

akkorát csinálsz amekkorát akarsz belőle, ott a vezérlő a lényeg.

kxaxi8zfe

Üdv Urak.

Ma egész nap szívatott a gépem.
Mach3 3.042.021 a verzióm.
A vezérlőm egy VType 3 tengelyes kínai TB6560.
Zozo kollégától vásároltam egy 1 tengelyes TB6560 vezérlő kártyát 4. tengelynek,amit az alábbi kép szerint be is kötöttem.

Amíg a reset villog tartóáram van a 4. léptetőn.
Ha meg nyomom a resetet a tartóáram meg szűnik,és innentől nem mozgott a 4. tengely.
Ezért ki kellett kötnöm az engedélyező jelet.
Ezek után minden rendben lett vele.
Majd következett a próba üzem.
Hengeres felületbe vonal mentén négyzet marás.(Aspire4 Wrapped)
Y tengely pozitív mozgás,-,A tengely negatív mozgás,-,majd Y tengely csak búg.
Nem jön vissza.
Ha törlöm a G1-et a sorokból,akkor minden rendben.
Ha a General Configban átállítom Exact Stoppra szintén rendben van minden,csak így jóval tovább tart egy adott program lefutása.Meg a gépet sem kellene rángatni.
G1-et meg nem szeretnék törölgetni,mondjuk egy 5-600ezres kódból.

Vissza kell kötnöm az Enable jelet,és valamit állítani a Mach3-ban?
Feszülés,szorulás mechanikailag nincs.

Van valakinek ötlete a problémámra?

kxaxi8zfe

Bocsánat le maradt.

Segítséget szeretnék kérni.

És köszönöm előre.

svejk

Csak az Enable-re reagálnék...
ezért dörmögtem a múltkor, hogy az Enable bemenet negált jelet vár, csak sehol sem írják/jelölik.
Vagy írnák rá azt, hogy Disable...

kxaxi8zfe

Bocsánat az értetlenkedésemért.
Be kell kötni csak valamit közé tenni,vagy máshova kötni?

ANTAL GÁBOR

60W 12 V on   5A ( hatásfok 100% ) Ha a hatásfokot kb 60% nak saccolom akkor már 8.3 A . A 22 Ah egységet általában  az amperóra kapacitás tizedével szokásos terhelni .
(2.2 A )   Saccra 3.8 szorosen  terheled túl az egységedet . Persze ha Lipo akkor visszavonom ..  Szerintem a 60 W is álom ..  Mérjetek primer áramot !!!

svejk

Vagy nem kötöd be (nem szokás hobby gépen használni), vagy a configban az enable jelnél pipáld ki az Aktiv Low rublikát.