Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Régebben...a TurboCNC nem is tudta a CV módot---minek az a nagy rohanás, fő a pontosság.
Pár hónapja előszedtem, leporoltam és egy kis esztergán két tengelyhez használva nagyon megkedveltem megint.
Olyan mintha pont erre találták volna ki, mármint sorozatgyártásra, esztergára.Nagyon kezes és puritán jószág. Igaz a menetvágást a D. Kovalcsik Úr nem spécizte fel, de ez engem itt most nem is érdekel.
Aztán rátettem a maróra is, na ott már nem az igazi, engem is elvarázsolt a csicsa világ és hiányzott a CV mód--ide marad a Mach.

Bicska

Én nem tudok véleményt mondani, de az biztos, hogy van kb 40 éve egy tekercselő a Dob utcában.

bundyland

Köszi ! Mo-Tek Bt.
Kérek majd árat.

2nbj3n5m

helló erzsébeten is van egy nagyon jó tekercselő.vagy az Ady endre úton kispesten a cukrázdával szembe,a villamos megállóba.A honvéd stadion felé.
Mfg.: Száraz János

guliver83

Csináltam már többször ilyen kisebb kivágásokat eddig még nem vette észre hogy hibás lett volna a kivágás.
Minél nagyobb sebességel kellene akkor vágnom amíg elő nem jön.

Az aspire nem lehetne beleírni ezt a kódot és akkor azonnal bele is tenné?

Bozso777

Írd bele a használt postprociba és máris benne lesz.

guliver83

Igen én is erre gondoltak.
Akkor ezek szerint már mindenkinek bele van írva, vagy mindenki a g kódba írja bele.

guliver83

Milyen jó hogy nem lehet javítani a hozzászólást!!!
"""Gondoltam"""

c2nsu773m

Van valakinek olyan progija amivel a MACH felületét lehet szerkeszteni és átméretezni?
Vagy esetleg honnét tudnám letölteni?
Segítséget előre is köszönöm!!!

Szirtimorc

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet ez? AZ biztos, hogy nem CNC :)

robokacsa

segítséget szeretnék kérni
ha van egy kress maróval felszerelt cnc gépem, és alumíniumot szeretnék megmunkálni vele.....
ha jól tudom a minimális fordulatszám 10 000, és ez túl sok alu-nak.
hogyan tudnám kisebbre venni a fordulatszámot?
persze hogy a nyomaték is megmaradjon....
szíjtárcsás áttétel??? halott ötlet?
esetleg ajánlhatnátok valamiféle marót, amire kicserélhetném a kresst.
köszönettel Imi

hostya

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy régi kiváló hegesztő trafóm, amit szeretnék 'korszerűsíteni' (egyenirányítás a sec.oldalon).

Nincsenek nagy áramú diódáim, de vannak helyette nagy áramú tirisztoraim (kb. 200A/db).

Megoldható-e  egy  Graetz-be kapcsolt tirisztor híddal az egyenirányítás?
Természetesen a tirisztor gate-jei megfelelő gyujtófeszültséget kapnának egy külső tápról..

A tirisztorokkal semmilyen áramszabályozást nem akarok megvalósítani, csupán az egyenirányítás lenne a feladatuk.

Milyen hátrányokkal kell számolnom, egy (sima)dióda Graetz-híddal szemben..?

Szalai György

Azt biztosra veszem, hogy a teljesítmény tirisztor nyitóirányú maradék feszültsége magasabb, mint egy teljesítmény diódának. Ezért a nyitott állapotú vesztesség a diódás egyenirányításhoz képest többszörös lesz.
Vagyis nagyobb hűtőfelület kell és kevesebb feszültséged marad hegeszteni. Hogy ez menyire zavaró, azt nem tudom, lehet, hogy jut is, marad is. [#nemtudom]

kxaxi8zfe

Ha ez a Kress egy szénkefés,fordulat szabályozós motor,akkor a benne lévő szabályozó fázisvágás alapján működik.
Az eredeti potit cseréld ki (1K) értékűre és már is nulláról indul.
Vagy a saját fordulat szabályozóját Max-ra tekered,és egy porszívóból kimentett szabályozót kötsz be elébe 1K-s potival.Az eredmény ugyan az lesz,csak barkácsolás mentes lesz a motorod. (Nem vész el a garancia,ha van.)
Sajnos ezeknél a motoroknál a fordulat csökkentésével a nyomatékot is csökkented.
Én is így használom az enyémet.Igaz nem Kress motorom van,de az elv ugyan ez.