Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

bundyland

Csuhás

Javítsd meg, egy multiméterrel minden rajz nélkül meg lehet találni a hibák háromnegyedét, a maradékhoz pedig csak egy szkóp kell. Nem egy olyan bonyolult eszköz, néhány tirisztor műveleti erősítő stb. Első körben hidegen ellenőrizni szemre a panelt, égés, hidegforrasztás, vibráció, szutyok miatti nyák szakadás. Megnézni a kábelezést, lazulás, becsípődés stb. Azután a multival a félvezetők között zárlatost, illetve ahol mérhető ott szakadtat keresni. Ha melegen nem tudsz mérni akkor érdemes még az ellenállásokat kondikat is megnézni. Ezután bekapcsolva elsősorban a segédtápot megmérni, majd szkóppal lehet a tirisztorok gyújtó jeleit megnézni, ha nincs akkor onnan lehet visszakeresni.

9pk59nuy

A Mach3-ban pont ezek a lehetőségek nincsenek korrekt módon megoldva. Én is sokat kínlódtam vele. Az automatikus szerszámváltásra is egy közvetett módszert kell alkalmazni.
Az állandó vágósebességet és a szerszámsugár korrekciót nem állította be még senki az én tudomásom szerint. (ha mégis, akkor kérem jelezze) A korrekt menetvágást és a step-dir főorsóhajtást pedig néhányan használjuk teljes biztonsággal.

Az a szabály, hogy a Mach3-at nem szabad összehasonlítani egy gyári vezérlő tudásával.

pbalazs

Én is az elektronika megjavítása mellet voksolok.
Dobj fel ide fotókat, tuti meg lehet javítani. Segítünk, ha elakadnál.

ajpwg6jrn

Szervusz.

Ahogy néztem ezt a nyákot, az össz alkatrészkészlete 1-2000Ft alatt megáll. Én a helyedben átnézném alaposan, nem-e égett-e el vezetősáv. És simán mindegy egyes alkatrészt újra cserélnék benne. (Az ellenállásokat valószínűleg csak megmérném, és ha jó, akkor nem cserélném.) Az ilyen típusú javítás, gyors, hatékony és nagy valószínűséggel sikert hoz. (Ne felejtsd el ezek után megkeresni hogy mi okozta a problémát, azt is mivel azt is orvosolni kellene. Vagyis motorvizsgálat, szénkefe, csapágyazás, tekercsellenállás....)

svejk

Egyszerűek ezek mint a satu.
Általában a 230V egyenirányítva van és FET-es (IGBT?) PWM vezérlés.

Ha nincs szénné égve a panel, akkor az már siker.

Egyébként Varsányinak bőven elég volt a leégett DC motor után a frekiváltó aszinkron páros.
Csak amíg nem ismeri az ember a gép korlátait addig erőlteti :))

moly

Az állandó vágósebességgel nincs gond rendesen működik, nekem analóg 4-20 mA -t kap a dc hajtás és teljesen korrektül megy, csak jó lett volna valahogy programból korlátozni a max fordulatot mikor-vagy mielőtt oldalazásnál beér a kés a központba...
Legfeljebb a dc hajtás maximumát visszaveszem 2000-re és nem 2500 lesz a max sebesség.. Olyankor még nem akar felszállni mint a helikopter.
Az automatikus szerszámváltás is megoldható lenne , ha tudnám a szabadon programozható kimeneti portokat  programozni , állítólag macrot kell hozzá írni de a c+ meg hasonló programnyelvekhez nem értek...

w0hgtwf3w

"Szóval szerintem egy kész röhej...., hogy egy félmillás gépforgalmazó ennyire "Toppon legyen""

Árpi bátyám te hol élsz !?
Egy forgalmazó ma már messziről tojik a te ilyesféle bajaidra. Ha tönkrement az alkatrész hoz neked újat "nagyon jó árban" és kész.

vadember

A SMC terminált szeretném telepíteni, de leáll a telepítés Runtime 52 hibával. Próbáltam registry tisztító programmal javítani a Windowst de ez sem segített.
Megpróbáltam csökkentett módban elindítani a gépet de valamiért nem csinálja végig a folyamatot. Elindul a fájlok betöltése a fekete háttér előtt azután pedig egy villanás után a normál Windows 7 indul el.
Tud valaki segíteni, hogy mit próbáljak még?

vjanos

Xp kompatibilis módban inditva esetleg?
Csak tipp...
64 bites windowsod van?

9a8r3iviv

Szia !

Ha tudsz várni ,akkor pár hónap múlva eladó lesz az enyémről a motor is ,és a vezérlő is ,baráti áron/mondjuk 25/.
Kb. 5-6 órát ment összesen .

vadember

A kompatibilis mód sem jött be. 32 bites a Win7.

remrendes

Talan XP mode. Vagy virtual gepen legrosszabb esetben.

Szirtimorc

Szisztok!

Segítséget szeretnék kérni egy régi telefon bekötéséhez.
A régi zsinór le lett vágva (ezt még nem én csináltam), és azok helyére kéne az újat bekötni.
Na most  kettőnél látszott, hogy honnan vágták le, és oda kötöttem az újat. Nem működött. Viszont kiderült, hogy a régi drót három vezetékes volt, és ugye abból nekem csak kettő kell, de nem tudom melyik kivezetés lehetett. Tehát valószínű az egyik jó helyen van, és az másikat kellene áthelyezni.

Köszönöm!