Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Egyenáramú motorszabályozó
Üdv ! Mennyire elavult ennek a meghajtónak az elektronikája ?
Egy eredetileg is egyenáramú motoros maróra lehet feltenném . Most bánom hogy nincs meg a motor sem .
TETSZIK NEKEM EZ A CUCC . Van pár darab , nem is igen akartam megvenni, mert régi technikának néz ki .

thayscj6c

Sziasztok!
Egy kérdés, Hogy tudok videót feltölteni? (30 másodperces)

kaqkk007

Felteszed a youtube.ra és belinkeled ..

thayscj6c

svejk

Elnyűhetetlen,-de ha mégis akkor fillérekért javítható- tuti cucc.
A kefés motor miatt törődést igényel, de azért az 0,1-0,2%-os fordulatszámstabilitás nem rókarossz.
A mai napig is sok ilyen hajtás szalad még az iparban.
Nem olvastam el a PDF-et de ha még tudja a mezőgyengítést is akkor főleg szupi szerkezet.

Hány amperosokhoz tudsz hozzájutni?

jani300

48 és 25 amperes van .  A hálózat itt a gyenge pont .
Nem lesz ezekből több , szinte biztosan . Motor nincsen hozzá . Külön kell bekötni az állórészt és a forgórészt .
Minél többet néztem a pdf et annál jobban tetszik . A tachót is ki lehet kapcsolni .Eddig úgy gondolom , elég hülyebiztos , szájbarágos a pdf , elboldogulok vele .

svejk

Kár, pedig korrekt áron bele lehetne bolondítani a fórumtársainkat a vásárlási lázba...
Csak jól kell előadni.

ANTAL GÁBOR

ment az üzenőben egy levél..

kmajer

Motor van hozzá
8KW 5000 1/min kb 100 kg 78Nm
megmunkálókp főmotorja volt...

Szalai György

"Motor nincsen hozzá "
Szerintem épp Svejknél pihen egy ilyen motor, ha még nem hajította ki.
Emlékszem, nagyon utálta és jó sokáig.

svejk

Nincs már meg, anno sokáig kajtattam hozzá jó szabályzót.
Később volt egy nálam javításon, no annak a tömbvázlatát rögtön lekoppintottam...
Persze azóta van mások, de az csak 8-10 A-es lehet, Contraves.

svejk

Bár a Laci kománál még van egy faládám, lehet abban pihen még.

svejk

No meg van még egy 1,1 kW-os 90 V-os motorom, tényleg az lehet passzol is a Contraves-hez.

jani300

Köszi !
Sokáig árultak itt a fórumon egy hozzávalót . 7 KW os való rá azt hiszem . Vezérlővel kicsit lett volna csak drágább mint amennyiért a gépet vettem . Lenne már átalakítandó , de nem feccelek bele nagy pénzt .

ecp4rs0md

Üdv! Valaki esetleg foglalkozik ilyen műszer javításával esetleg tudtok valakit ajánlani?