Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

A kettes problémát kivédi, ha a home kapcsoló mögött egy kicsivel van külön limit kapcsoló is.

A Mitsubishi gépem, amit mókolok is csak két sor mikrokapcsoló van, pedig fénykorában ez egy néhány ezredre dolgozó huzalszikra volt.
Felmerül a kérdés, hogy egy házi gravírozóra kell-e az etalon home pozíció?

Nekem problémásabb szokott lenni a nullpont felvétel egy alkatrészen, ott meg már mindegy a home pontossága...

svejk

No megnéztem, nem is 4013-mal hanem 74hc74-el csináltam.
(a 4013 gyártótól függően hisztis a bemenetek jelmeredekségére, lassú jelváltozást képes nem észlelni)

szóval  Data bemenetre megy a Home kapcsoló jele, a CLK-ra meg az index a szervovezérlőtől.
a Set bemenet fixen H szinten, a Reset pedig ellenálláson keresztül H szinten egy C taggal pedig GND-n.

így minden bekapcsoláskor beolvassa a Data bemenetet, azaz a home kapcsoló jelét.

Még sosem volt probléma vele.

svejk

Nincs kapcsolás, a gépedtől, kapcsolóid polaritásától függ, hogy mi kell még hozzá.

De azért azt tudnod kell, hogy kb. ezerötszáz fórumtársad a mezei Home kapcsolóval él békében a kezdetektől.
Tehát nem kell ezt sem túlspirázni.

Nálam a gyári gép a pontosságával megérdemelte a törődést.

svejk

gyorsulás mennyire van állítva?

svejk

természetesen a Reset bemenetnél ott van az R-el párhuzamos a diófa, mielőtt belekötne valaki. :)

Kelepeisz Lajos

Igen, gondolom hogy nem kell túlspilázni, de én ilyen vagyok, ha módom van rá miért ne építsek be egy jobbat mint egy sima végállás kapcsoló, én úgy vagyok ha a munkámról van szó próbálom a legjobbat kihozni belőle a lehetőségekhez mérten. [#wink]

wja92tghj

20-200 ig több értéken is próbáltam mindnél előjött a hiba!

kxaxi8zfe

Gondolom trapézorsót használsz.Fújd be WD40-el,és vegyél vissza 1500mm\min sebességre.
Az X tengelyem nekem is 4mm-es trapézorsó ZX100 anyával,a motorom 2.1Nm-es.
Ha zsír van a kocsikban vagy vastag olaj,már csinál ilyet a léptető.

wja92tghj

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

kxaxi8zfe

Meg oldódott,mi volt a probléma?

D.Laci

Segítség béna vagyok!

Philips MLCD 18-AB MML183X típusú monitorról nem találok semmit.
Azt tudom hogy monocrome,a gombok érintősek.
Van rajta RS232 csatlakozó.
A teljes felülete Touchos?
Aki konkrétan megmondja hogy érintőkijelzős és drivert is talál, kábelbekötéssel az kap egy ilyen monitort!!!!

Képek.

etc77f5nr

RS232 RxPin 2 : RS232 TxPin 3 : ENABLE (Only with touch screen)Pin 4 : GND

Teljes érintős. Kell egy rj11-4 csatlakozó és egy rs232.

Drivert nem találtam, kéne hozzá egy gyári cd. Szerintem esélytelen találni hozzá neten.

etc77f5nr

Esetleg EZT próbáld meg, de nincs rá garancia, hogy jó lesz.

svejk

Vedd ki a érintős rész elektronikáját, az alapján fogsz hozzá drivert találni.