Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

A volt vezérlőd mikrólépésének értékét kell beállítanod az új vezérlőkön is.
A kis kapcsolókból általában 2-vagy három a mikrólépések beállítására van,
Keresd meg a vezérlő doksiját és ott megtalálod melyik milyen állása tartozik adott mikrólépéshez.

svager

De honnan tudhatnánk,hogy hány lépés egy fordulat?[#fejvakaras]

zozo

Hány step/rev a motor felbontása, mekkora mikrolépés volt beállítva.. ezzel kezdődik a dolog.

A többihez pedig csak a számológépre kell kattintanod, néhány osztás szorzás és készen vagy. Nehogy ehhez segédprogram kelljen... ejnye, ejnye.

Vagy olvasd el a mach leírást, biztosan benne van a számolás módja. Van magyar nyelvű is. Jobb, ha megtanulod, megérted ezeket a dolgokat is, hisz a te érdeked hosszú távon.

w0hgtwf3w

A vezérlő doksija
S3 S4 kapcsolóval lehet a lépésfelbontást állítani.

Javaslom Sir-nyeteg leírását végigtanulmányoznod, itt elég érthetően leírja ezeket a beállításokat.

Vezérlő beállítás

Ha nem érted az egész elvét akkor nagyon nehéz lesz bármit is otthon egyedül megoldanod.

jani300

Hát ugye tudom hogy komoly géped van ...
Most a mikrolépésekre gondoltál ? Fél lépésre is lehet állítva akár :) Csak tesztelni akartam magam , de akkor jól gondoltam a hozzászólások alapján [#whatever]

ANTAL GÁBOR

Ne képleteket keress és ne kutakodj a feljegyzéseid között hanem legyen önbizalmad és állj neki a kiszámolásnak   !
A mach nak kell ugye a step / unit
 ( Minálunk a unit az mm ! )
 Ismerni kell a léptető egy körülfordulásához tartozó lépésszámát ( ha szervó akkor az encoder osztásszámát )
 Tételezzük fel hogy klasszikus 1.8 fokos léptető  Akkor ez 200  ( 360fok / 1.8 fok = 200) Ismerni kell hogy milyen mikrolépés van beállítva a vezérlőn ez lehet fél negyed nyolcad stb   vagy egy 1.8 fokos léptetőre vonatkoztatva 400,800,1600
 Példaképp legyen 800 ( 1/4 ) akkor 800 stepre fordul egyet a motor  Ha 3 mm es az orsód akkor 800lépésre 3 mm lesz az elmozdulás   Vagyis a step / unit az 800/3 = 266.6666 lesz   Ezt kell beírni a mach ba

A szervó is hasonló de ott az él kiértékelés számával is számolni kell ( 4 él kiértékelés 2 él kiértékelés 1 él kiértékelés )

Varga Ferenc

Szia.
A kék fórumon találsz egy jó progit, csak beírod az adatokat és meg van az eredmény.

3vv2btrhv

AlvinPlaszt-ot nem tudom elérni telefonon , nem veszik fel .
Tud valaki elérhető telefonszámot ? A weboldalukra nem tudok belépni , a biztonsági mezőbe nem lehet ( nem tudok ) beírni ,

000000000

Motorok már jól mozognak,a mikro lépés nem volt jól beállítva!
de még lesz egy csomó kérdésem,például szerszám magasság mérőt hova kell kötni,meg van egy induktív érzékelőm a léptetőmotoros matrica vágóhoz anno olvastam,hogy kell valamilyen elektronika hozzá,hogy a mach3 kezelje,ez azért kell,mert a penge nem biztos,hogy a vágási irányba áll és ne kézzel keljen beforgatni az indulásnál!
Az a baj kb 2 éve nem foglalkoztam a mach3-al és most elég furcsa!

Arany János

Sziasztok!
Nemrég vásároltam KBA-30-as golyós hüvelyeket.
Emlékeim szerint volt a házához elegendő alum.
De nem ellenőriztem!!! Ezért egy ismerős megpróbál öntetni nekem, és megkérdezte, hogy milyen minőség kellene.
Mondtam neki, hogy nagyon jó,:) de szeretné ha pontosítanék!
Tudnátok ajánlani valamit?

w0hgtwf3w

Neked a 6082 ötvözet a tökéletes.
Igazából az körülbelül mindenre jó a gépiparban.

Arany János

fpd0kbd4

Szia!

Milyen ház kellene (dupla vagy szimpla hüvelyhez)és hány darab
Holnap tudok utána nézni,hogy milyen van és hány db.         Ha érdekel.

Arany János

Természetesen érdekel!
Szimpla, 4db.