Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Valakinek lenne tapasztalata fémfelszórással?kifejezetten a hideg eljárásos érdekelne,vagy a keménykrómozással.
Esetleg ha valaki tud korrekt áras céget azt megköszönöm.
(Főorsót akarom felrakatni)

ywathzay

A "hideg" fémporszórás az annyiban hideg, hogy utólag nincs kemence, de felhevített állapotban kerül a fémpor az anyag felületére, ennek következtében a tengely is felmelegszik. Így lehet az egészet át kell köszörülni kívül, belül. A  krómozás pedig egy felületkezelési eljárás, galvanikus úton. Tulajdonképpen mi a célod a főtengellyel? Lóg rajta a csapágy és ezt akarod kiküszöbölni, vagy azt szeretnéd hogy szép fényes legyen?[#vigyor3]

6rk75uezn

[#lookaround]
Mind a kettő.
A főorsó 2 tizedet van a méret alatt,és megint elkezdett remegni :(

remrendes

D2-es szerszamacelt hegesztett mar valaki? Lenne 1-2 kerdesem.

s5f8tmfv3

Ilyen szerszámhűtőt használ valaki?
2000Ft-ért a postaládába hozzák, nagyon barátságos az ára.

Motoros

Nekem van, de nem használom, mert sok levegőt, és emulziót fogyaszt, mindent teleködöl, kis mennyiségek kibocsájtása esetén bizonytalan, köpköd. Szerintem csak teljesen zárt nagy teljesítményű ipari gépekhez való ahol számolatlanul jön a levegő és nagy hatékony hűtésre van szükség.
 Az ecsetelés és csöpögtetés maradt nekem.
Pont most is azon szenvedek, hogy a csöpögtető "rendszeremet" hogyan tudnám rávenni arra hogy a keletkezett gömbcseppek átmérője kisebb legyen a leszakadás pillanatába, kb olyan 0.5 mm...nem vicc.
Ezzel is tudnám csökkenteni a fogyasztást, de nem tudom mitől függ a csepegtetőknél az átmérő[#confused]

korbendallas

Nekem ez tetszik, elég jónak tűnik:
mist

RJancsi

A cseppek átmérője alapvetően két erőtől függ, a kohézióstól és az adhézióstól. A kohéziós erő ami a folyadék molekulákat összetartja, az adhéziós amivel a molekulák az edény falához tapadnak. Kevésbé tudományosan: akkor csöppen le a folyadék a fúvókáról amikor a csepp tömege (mérete) elég nagy ahhoz, hogy legyőzze a folyadék összetartó és a fúvóka pereméhez (éléhez) tapadó erőket. Gyakorlatilag minél kisebb a fúvóka furata és minél élesebb a pereme annál kisebb csepp fog leválni. Ebbe belezavarhat a kapilláris erő, amikor olyan vékony a csatlakozó cső, hogy az adhéziós erő legyőzi a gravitációt és a folyadékot "felhúzza". Megfelelő ellennyomással (magas tartállyal) ez leküzdető, de ha túlzásba viszed akkor nem csepegni, hanem spriccelni fog. A mechanikus csöpögtetőnél nincs egyszerűbb megoldás, de egy DC motors akváriumi pumpával  sokkal korrektebben meg lehet oldani az adagolást. Akár egy dugasztáppal és egy potméterrel pontos térfogatáramot lehet beállítani.

Motoros

Köszi az elvi magyarázatot. Legelsőre arra gondoltam, csak úgy ösztönösen, hogy az átmérőt csökkentem. 2 mm-ről lementem 0.5 mm csőátmérőre de a csepp mérete szinte semmit sem változott.
Azt hittem, hogy ettől nem függ, de akkor mégis.
 Van még vékonyabb csövem, azt is megpróbálom. Kösz!

Szalai György

Inzulin adagoló tűtől vékonyabb csővel még nem találkoztam.
Cukorbeteg ismerőstől gyűjthető, gyógyszertárban kapható.

Szalai György

Most olvasom, hogy a 31G jelű tű (gyerekeknek és soványaknak) csak 0,25x5mm.
Nem semmi. De majdnem.

Szalai György

Nem tudom, hogy üvegcsőből, gázlángon, lehetne-e vékonyabbat húzni.

ANTAL GÁBOR

14 évesen gyűjtöttem a száraz kenyeret. A piacon 2forint 20 fillért adtak kilójáért . No szaladtam a körúton lévő Urániába  ( a Nyugati és az Oktogon közt félúton )és vettem üvegcsövet amit aztán a gázlángon görbítettem és vékonyabbra húztam .  ( hidrogén fejlesztés árammal volt a projekt )  Tehát lehet....

Motoros

Megpróbálom azt is, ha a sima inzulinos tű nem lesz jó. Csak nehogy ott meg már feltapadjon az oldalára az alkonek.

Motoros

Nekem még van deprez műszerhez mutatónak való húzott üvegszálam is ami kb hajszálvékony.[#schmoll2]
Meg készíthető volt üvegből kis gömb is aminek kb 100 x -os nagyítása is volt..gombostű feje.
A bunsen égő lángjának a magját kifújva megolvadt az üveg.