Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Gondolom van olyan "szájfúvód" amit a szádba fogva ki tudtad fújni a Bunsen lángját. A fiatalabbak kedvéért egy fa csutora ami ez alkalmasan meggörbített (fúvókában végződő )rézcsőhöz csatlakozik amit az ember bevesz a szájába és  eltéríti a lángot  ami a plusz oxigéntől  " megtáltosodik "

Nekem van egy egész sorozatom különféle fúvókákkal
Az ötvösök előszeretettel  használták anno ...még aranyat is tudtak vele forrasztani .

Szalai György

Golyótól megszabadított, kimosott tollbetét. [#vigyor2]

ra8nsmk6w

Ha ilyen gondom van kapilláris csővekből választok. A választék lenyügöző! méretben, szinben, akár merevségben is.

ni836h9i0

Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy gyorsacél kések készítéséhez milyen köszörűkő kell? Nagyoláshoz a 46-os szemcseméret vagy esetleg 60-as.  A finomításhoz/ fenés, élezés/ Kell-e a 80-as vagy elég a 60-as? A kötés keménysége milyen betűjelzésű legyen.  Esetleg a mo-on kapható márkákból melyik a legjobb. A gránit márkanevű kő kicsit csalódást okozott. A gyémántszemcsés kövek nem tudom, hogy használhatók-e a hss késekhez.  Hallottam nagyon drága gyémántos korongokról ,természetesen én ilyeneket nem tudok megvenni ezért talán a hagyományos jól kiválasztott korongokkal is célhoz érnék.  Ehhez kérek Tanácsot amit előre is köszönök.

Jordan Gabor

Sziasztok,

Távirányító házat szeretnék marni valami keményfából. Milyen fával próbálkozzak? Mi az amit könnyebb marni és elérhető?
(ébenfa kilőve :-)
Tölgy mennyire jól marható?

Kicsi maróm van, csak 1/8" szerszámokat tudok befogni, van kétélű 1/8", 2mm, 1mm átmérővel.

Köszönöm,
JG

Szalai György

Gőzölt bükk, ha nem fontos, hogy szép rajzos legyen.

ebalint

gaben

Sziasztok,

biztos hülye kérdés lesz, de még sosem használtam léptető motort.
Alapból ugye a motor egész lépésekkel dolgozik?
Ha kiválasztom pl. a féllépéses üzemmódot, akkor minden egész lépést, féllépésekkel tesz meg?

köszi [#wave]

zozo

Bezony. Ha alapból 200 lépés egy fordulat, akkor felezve 400, negyedelve 800 lépés... és így tovább.

000000000

Hülye kérdés nincs. Buta kérdés lehet. De ez nem az.
Igen, jól sejted. A féllépéses módban, az eredeti egész lépést ketté osztja. Így minden lépésre fele annyit mozdul a motor mint egész lépéssel.
És, ezt tovább lehet aprózni elsősorban a vezérlőáramkörtől függően. A mai vezérlők már egészen komoly lépésosztásokra képesek. Ezen a ponton rugalmasabban kezelhető a felbontási képessége a léptetőnek, mint a szervónak.

robokacsa

egy "normál" léptetőmotor 200 lépés alatt tesz meg egy körbefordulást.
ezt egy vezérlő elektronikának kell biztosítania.
egy impulzus- 1 lépés
ha a vezérlő "komolyabb " akkor beállítható rajt, hogy egy körbefordulást hány lépés alatt tegye meg a moci.
fél lépés esetén 400 impulzus
és ezt még lehet felezni, meg még felezni.
arról a vezérlő gondoskodik, hogy a motor egy lépése alatt hogyan oldja meg az egyik fázisból a másikba való átmenetet.
de ezekről van egy csomó részletes leírás vizuálisan ábrázolva a neten.
nagy vonalakban....

gaben

Köszi,

azért kérdezem, mert ugye ettől a felbontástól függ egy marási feladat pontossága.
Ha nem muszáj, akkor nem mennék el a lépések felezésére, negyedelésére, stb.
Inkább az áttétellel játszanék, persze ez meg a gyorsaság rovására megy.
Kompromisszum hegyek vannak itt a tervezésben.  [#fejvakaras][#vigyor]

robokacsa

lehet gondolkodni a megfelelő megoldáson.

ANTAL GÁBOR

Azért keress rá a "rezonanciára "is mielőtt a döntésedet meghozod

gaben

Az áttétel miatt mondod Gábor?