Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ndpkrup8z

Hevítsd fel 200-300 fokra,fáradt motorolajba bemeríted.
  Ügyelj arra, hogy meggyulladhat az olaj.
        üdv: Péter

designr

Többször olvastam már ezt az olajban barnítást.  jó dolog..Csináltam is..De párszor olvastam hogy rozsda ellen akarjátok igy kezelni..Kérdésem hogy ez tényleg véd a korróziótól?És ha igen hogyan?Olaj ráég..bediffundál?

zozo

Bizony véd a rozsdától, ha hetente olajos ronggyal átfényesíti az ember [#nevetes1]

Régen sok pincekulcsot csináltunk, próbáltam én homokfúvástól kezdve, lenolajos, fegyverolajos, ilyen-olyan olajos barnítást is, de a pincegazda nem szereti cipelni a nagy kulcsot, így eldugja az eresz alá, kútfedél alá, esőlefolyó stb. mellé, aztán fél év múlva hozta, hogy ronda rozsdás, legyen megint olyan szép barna, mint régebben volt...

000000000

Olajban kékítés vagy barnítás, ki hogy ismeri, hellyel közzel véd a rozsdától, de az sem csodaszer.

Kelepeisz Lajos

Akkor inkább veszek saválló rudat avval nem kell kínlódni és biztos nem lesz rozsdás.
Köszönöm a segítséget.

Kristály Árpád

Halihó Mindenkinek!

Gondolom emlékeztek rá, hogy Optimum Vario,
(de lehet BF-20 stb.....) gondom volt...
Motor, körtűz stb. 16-amperes biztit ki.....
Mocit szétszedtem Kommutátor mikázása, csiszolás, összerakás és lás csodát a moci működik...

Az elektronikával már nem boldogultam, vezérlő bizti nem ment ki...
Tanácsokat kaptam tőletek sőt még komplett vezérlőt is ajánlottatok...
Új ára kint 99-Euró,
forintban 50.000-Ft+ ÁFA???, a vezérlő úgyszintén...
Optimum elektromos szerelője...nem tud segíteni, csak elektronika cserével???

Valaki felhívta a figyelmem egy német honlapra...
Ott az áll, hogy a főkacs is le tud égni...
Ma utolsó próbálkozás gyanánt, vezeték lekötése, kapcsolót csak roncsolással lehet kivenni... így hát bent maradt...
Vezeték összeköt...s lás csodát!!!

Masina újra megy.....

Az elektronika kibírta a 16-Amperes zárlatot.....

Üdv.: Árpád

zozo

"... Kommutátor mikázása, csiszolás, összerakás..."

Csiszolni nem igen szokás, mert ragad bele a csiszolópor és megeszi a kefét.
Ha gagyi a felület, végig esztergálni, amíg sima nem lesz, aztán csiszolóvászon hátuljával (vásznával) lehet fényesíteni.

keri

Lehet csiszolni, csak aztán fel is kell polírozni, ha lejött a beégett rész, illetve a kommutátor szegmenseket szépen ki kell takarítani, éleket kicsit lekerekíteni.

MZ TS dinamón tesztelt eljárás :)

keri

..amúgy igazad van. Esztergálás a korrekt eljárás.

Kristály Árpád

Mivel nem volt rajta szemmel látható sérülés ezért...Bocs csiszoltam.... és políroztam!!!

(megjegyzem..Elektrolakatos szakmával bírok több min 40-éve)

Ja Sláger motorokat javítottam naponta....

fpd0kbd4

Szia! Te mivel csinálod? Földobhatnál egy hivatalos mikázó célszerszámról képet, amivel szépen,minőséggel lehet dolgozni. Én csak a fűrészlapból gyártottal való kínlódást ismerem.

gf07vrndb

Milyen programmal tudom átkonvertálni a cad rajzott G-kóddá?Mach 3 vezérlő lesz a gépemen.

000000000

Valaki tudna segíteni?
Bizonyos videókat nem tudok megnézni. Win XP - Mozilla.
Például a Motion által feltett lézeres videót.  Ami mp4.