Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

[#eljen]  [#taps]
Az emlékezet rövid. Főleg a jó dolgoknál.[#wave]

Motoros

Az alábbi még mindíg az én tulajdonomat képezi, addig amíg egy régiségkereskedő meg nem vásárolja.
A fotó talán valamelyik talin készülhetett de mikor és hol [#nemtudom]

4ybj8h3c8

Leteszel képernyőszerkesztőben egy XHome, YHome... gombot akárhová. Bekapcsolás után kézzel elmész a nulla pontokra, ott megnyomod a gombokat, utána beállítod a szoftveres limitet amire akarod, az fölé nem megy.

svejk

Nekem meg van egy komplett 160x160-as mozgásterű kis koordinátaasztal gyári, svájci görgősanyákkal, 5-ös emelkedéssel.

8e8gzzjjj

A szoftveres limitet hol tudom beálítani?

Miki2

Az én gépem is így működött az első debreceni talin.

000000000

4ybj8h3c8

Nincs most feltelepítve, de ha jól rémlik a General Config környékén.

e83grvi22

Suiasztok..
Tudja valaki hogy hogyan lehet megcímezni egy gombot , hogy az elindítsa a videó plugint?
A menüt el akarom tüntetni ezért kellene...please

keri

Ezek voltak a szép megoldások [#taps] amikor a golyósorsó annyiba került mint a súlya aranyban.

6rk75uezn

Olima márkájú gyorstokmánya van valakinek esetleg?

etc77f5nr

Sziasztok!

Van itt valaki aki ismeri a siemens 840D vezérlőt és esetleg annak az NCK/HMI részét? Pontosabban a helyreállítását?

Motoros

A szerkezet kivitelezője nem én voltam, hanem egy ritkán beíró fórumtársunk édesapja. Nekem se tudásom, sem türelmem nem lett volna ezt így elkészíteni, rengeteg munka van benne. Az öregúr...mármint G.T. papája mindezt egy E1N esztergagépen faragta ki. Az oszlopok "helyzetfúrását, a bolygóművet mindent, és azt hiszem csak úgy hobbiból, kedvtelésből.
Minden segédtengely 2 db csapággyal ellátva, összesen 11 csapágy brrr..ja és még a két lineáris csapágy
Az alábbi fotón jobban látszik a csapágyház fedelének aprólékos munkája, a menetes orsó kontraanyái--úgy ahogyan annak lenni kell.
Manapság már ki bajlódik ilyesmivel.
Amikor én ezt megláttam...annak már több mint tíz éve.. csak lestem---golyósorsó golyók nélkül!
Aztán hurcolásztam pár talira, hogy más is nézegethesse, minekutánna annó sok szó esett erről.
Majd egyszer felajánlom egy hobbi cnc múzeum számára.
Most előszedtem nézegetni, ha ezt most kéne legyártani egyedileg akkor tényleg aranyárba lenne.

D.Laci

"svájci görgősanyákkal"
Erről szívesen látnék egy fotó sorozatot a boncolós topikban :)

svejk

Anno szétszedtem megvizsgáltam.

Ő lenne az, bár nem emlékszem melyik sorozat tagja.  

5 bekezdésű átm. 6 mm-es orsó, 5 mm emelkedéssel.