Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

idr4n47nh

Kitöltöttem pár alapvető infot. Bocs nem rég óta vagyok az oldalon.

fpd0kbd4

Egy szóval sem vontam kétségbe az állításaidat. Csak a lehetőségeim korlátozottak (ész,pénz,fölszerelés)

fpd0kbd4

Felületesen értelmeztem a lintengely tartóval szembeni kifogásodat.(azt hittem az egyengetésre gondolsz)Tisztában vagyok vele,hogy nem ez a szakszerű megoldás a kiórázásra.De szerintem tájékoztató jellegnek megfelel.(jobb lehetőségem nem volt) A 25mm-es taróban 25mm-es tengely rész van forgatható szintig szorítva a csavarral,a tengelyen lévő kis váll fölfekszik a tartó síkjára.(nincs kottyanás) Több mérés eredménye is megegyező volt.

Szalai György

Ott a tejfölös vödör mellett az a négyszögletű kis fedél, négy furattal a sarkain.
Az helyett szokták felcsavarozni a légbeömlő csonkot, a ventilátoros hűtéshez.
A palacsinta forgórésznek nem csak a dinamikai tehetetlensége kicsi, hanem a termikus is.
Gyorsan melegszik, de szellőztetve gyorsan hűl is.

fpd0kbd4

Igen a neten én is megtaláltam ezt az opciót,ezen nem volt. A forgórész egyik oldalán egyébként van egy kis lemezlapátos  ventilátor kezdemény. (hasonló mint a gépkocsi generátorokon)
A lemez fedél alatt van egy műanyag rácsos lap is,gondolom ha olyan körülmények között üzemel,a lemezeket nem kell fölszerelni.
Ezekből az ablakokból 3db van, itt elérhetőek a felmágnesezéshez a vezetékcsonkok is.

fpd0kbd4

A tengely már az esztergályosnál van, holnap kiderül mit hoz ki belőle.Az általad említett számításokat per pillanat kihagyom.(majd a következő életemben,ha lediplomáztam)

svejk

Ha kézzel szét tudtad húzni, akkor azt már valószínűleg szétszedte valaki és lemágneseződött.
De mint mondtam, ez nem nagy probléma.

svejk

A Ruszki csapágylehúzóm egyik karma azóta sántít kissé :(

fpd0kbd4

Amint a képen látható a csapágylehúzóval küzdöttem le a mágneses erőt. Nincs viszonyítási alapom, hogy könnyen vagy nehezen jött szét.Nem föltételezem hogy már volt szétbontva,semmi nyom,bizonyos csavarfejeken gyárinak tűnt a festékpetty.

svejk

fpd0kbd4

Megtaláltam "Lápás és retró masinája " topikot. Benne a "delejezési szeánszot"  Megnyugtatott. Össze gyűjtöm a szükséges cuccot és a segítségeddel nálam is működni kell a mutatványnak.A  szerinted ideális paraméterű alkatrészlistát jó lenne ha elküldenéd akár privátba.

svejk

Basszus, [#t165p120#] pont így csináltam én is...de Isten bizony saját kútfőből.

svejk

ja, hogy lehet, hogy [#t165p122#] Lámpás vette tőlem az ihletet? [#nemtudom]

A fene sem emlékszik mikor foglalkoztam a Videoton tárcsamotorokkal...

svejk

Szóval nincs alkatrészlista, ami van otthon minden jó alapon lehet kísérletezni, elrontani nem tudod akárhányszor be lehet ütni a mágneseket.

Egy a nagyon fontos, nehogy benne legyenek a kefék delejezéskor, mert elfröccsenhet a kommutátor!!!

e83grvi22

Sziasztok...

Tudja valaki hogy hogyan lehet megcímezni egy gombot(VB script) , hogy az elindítsa a videó plugint?
A menüt el akarom tüntetni ezért kellene...please

e-mail www.karoly@gmail.com