Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Hiánygazdaság. :)

A tíz évnél fitalabb notikon nincs soros port, az 5-10 évnél öregebb PLC-ken, egyéb ipari cuccokon meg még nincs USB vagy ethernet, csak soros port. (RS232, RS422/485)

bznc93pf5

KERESEM, KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet jó pár évvel ezelőtt eladták de még azóta nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg magas börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!

DonElvis

Köszi a tippet, ez a facsavaros megoldás jónak tűnik.

000000000

drehás

Szevasztok!
Keresek kapcsolási rajzot MML600 LAMBDA tápegységről.
Sajnos a gugli nekem nem hozott eredményt.

f2266unib

Sziasztok!

Tud valaki tippet arra hogy fotóból hogyan tudnék 2,5D modellt készíteni egyszerűen? A neten mindenhol a 3-sweep nevü Tel-avivi programot dobja be (minden nyelven szóról szóra ugyanaz a cikk) ami látványos csak a program nem található sehol sem.

Köszönöm.

000000000

Fotóból (nem generált képből) nem lehet se 3D se 2.5D-s dolgot csinálni !
Lithophane lehet csak kreálni ami a kép árnyalataihoz rendel Z méreteket.
Minél sötétebb annál kevesebbet forgácsol és fordítva.
Tehát a kulcsszó a Lithophane !

niu7vyvp0

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy az alábbi puzzle formát hogyan tudnám aspire-be úgy megcsinálni, hogy ne kis millió egyenesből rakja össze hanem görbékből?
Így sajnos eléggé szaggatva megy a gép és lépést téveszt :(

Köszönöm

svejk

Írj a G-kód elejére egy G64 parancsot.

svejk

Az előreolvasást meg állítsd 200-ra.

niu7vyvp0

Köszönöm, kipróbálom :)

ywathzay

Egy ideillő béna kérdés, nem csináltam még ilyet, nem értek az elektronika ezen részéhez. Tudok-e hajtani egy 2.2V-os léptetőmotort aminek 5.5A a névleges áramfelvétele egy 4A-es vezérlővel, valamint egy 30V DC 250W-os trafóval. Nem CNC-hez kell, egyéb hajtáshoz, de léptető kell hozzá.

f2266unib

Köszönöm. Értem

Ls ez?

kaqkk007

Igen ! Az áram kisebb mint az "előírt" ezért kicsit gyengébb lesz a gyári adatnál, viszont a 30v os trafó egyenirányítva pufferelve olyan 42 v körüli feszültséget fog leadni ami jót tesz a gyorsaságnak (minél magasabb a feszültség annál gyorsabb lehet a motor)

ywathzay

Annyi hogy ez AC 24V, egyenirányítva lesz kb 30V DC. Viszont igazából a sebesség nem mérvadó, itt adott jelre 1 teljes fordulat kell a motorral. Lemeztekercs lefejtőhöz.