Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

y580keijn

Üdv.

Köszönöm a segítséget. Akkor kicsit másabb szemmel nézek rájuk.
Lehet,le is cseréltem azt,ami a gépen van.
Ezek már mind + ban vannak.

h45wyjwrn

Tudna segíteni valaki Artcam 2008 magyarosítás kellene ami működő. Nagyon meg köszöném :)

gaben

Szia,

cnctár-ban megtalálod a nevem alati mappában. [#wave]

02p3j7ysu

Sziasztok!

Most vergődtem ide, segítséget kérnék.

Vásárolható e készen vagy szettben olyan cucc, amely
3d nyomtató,
lézer gravírozó,
lézer vágó,
cnc maró,
nyák fúró egyben?

Súgta valaki, hogy nem korrekt a "nappal fotel, éjjel ágy" filozófia, de hátha olcsóbb így és kevesebb helyet is foglal.

Ha lenne ilyen multifunkciós lehetőség készen, hol lehetne megvásárolni?

Ha meg túl drága, motiváltabb lenne az építés.

Előre is köszi a véleményeket.
Üdv:
alberton

remrendes

Biztosan, de egyikre sem lesz igazan hasznalhato.

Rabb Ferenc

Valamint mos, főz, vasal, gyerekre vigyáz és még a kutyát is seggbe rúgja a megfelelő szoftverrel...

Egy "glazbox" nevű fórumtársunk már próbálkozott ilyennel. Ő még az üveg legkülönbözőbb hideg és meleg megmunkálásait is bele akarta integrálni az egyébként összecsukhatóra tervezett berendezésébe.

Nem cifrázom tovább, nem jött össze neki

A mindenre jó eszközök sehová sem tökéletesek. Tervezz/vásárolj olyat, ami csak egy dolgot tud - de azt abszolut!

gab27

Természetesen van olyan gép, ami tkp. alkalmas lehet mindezekre, de egy erősen kompromisszumos megoldás lesz a végén. Eltérőek az elvárások:

3D nyomtató: nagy Z, kis merevség
Lézervágó, lézergravírozó: kis Z, kis merevség
CNC maró: nagy Z, nagy merevség
Nyákfúró: kis Z, nagy merevség

Ebből is látható, hogy a legkisebb közös többszöröst a CNC maró által támasztott feltételek jelentik, tehát egy maró vázára tudsz szerelni orsót, extrudert vagy lézert. Nyilván ettől nem lesz gyors 3D nyomtatód és nem fogsz tudni nagy lapokat vágni lézerrel, de végülis mindenre alkalmas lesz. Mindenképp érdemes több gépben gondolkodni, sajnos a marás (és részben a fúrás) olyan igényeket támaszt, amik jóval masszívabb kialakítást tesznek szükségessé.
Ha nem akarsz fémeket marni, valamivel több esélyed van egy vázon összehozni az egészet.

keri

Vagy venni kell egy marót, és legyártani vele a többi gépet :)

keri

Esetleg építés tanulására (az igényed alapján nagyon tapasztalatlannak tűnsz :) ) építeni kell egy 3D nyomtatót.

ANTAL GÁBOR

Amit akarsz az egy Black & Decker bőrönd . Amiben van egy fúrógép, egy feltét amivel szúrófűrésszé lehet alakítani  egy másik ami vibrócsiszoló és egy harmadik ami körfűrész .
  A 70 es években egy barkácsoló álma volt   Magyarországon. Az NDK ban egy hasonló német gépre ( Multimax )kb 6 évet vártak a " bennszülöttek" .
 Hát az semmire nem volt jó . ( talán fúrónak elment )  Fűrészeléskor égett a fa  csiszoláskor megégett a papír stb . . Aztán az idő múlásával vett az ember egy jó szúrófűrészt , egy komoly körfűrészt egy porelszívós rezgőcsiszolót . Minden funkcióra a legoptimálisabbat . Neked is ezt az utat javaslom

ebalint

Ilyen van :Itt

Lehet, hogy már látták máran.

ebalint

vjanos

Van ezekböl többféle is
Jobb is, gyengébb is...
Az viszont látszik, hogy igény is van rá, és lehet belôle használhatót is csinálni :)

ra8nsmk6w

Ha sikerül egy ilyen gépet csinálnod vagy venned akkor nemes egyszerüséggel nevezd el kalmopirin-nek. Az is mindenre jó.
[#nevetes1]

RJancsi

Ha belekotyoghatok (ez szigorúan az én véleményem), a CNC marót felejtsd ki a kívánságok közül. Egy jól megépített 3D nyomi minden további nélkül elcipeli a lézerfejet. Hogy vágni vagy gravírozni akarsz vele az csak lézerteljesítmény és/vagy sebesség kérdése.
Egy CNC maróhoz tényleg sokkal merevebb (robosztusabb, drágább) mechanika kell. Ugyan rá tudod rakni a lézert is, de ha a merev szerkezet relatív gyenge motorokkal és kis emelkedésű orsókkal szerelt, akkor lassú lesz a lézerhez. Már egy kis raszteres kép gravírozása is egy örökkévalóság lesz. Nekem is ez a bajom, ezért álltam neki építeni egy külön lézer-gépet kevésbé pontos de gyorsabb fogas-szíj hajtással. Nem bírom annyira levenni az 1W-os kék lézerem teljesítményét ill. úgy felgyorsítani a mozgást, hogy egy 120 grammos kartont ne vágjon hanem szürkeárnyalatosan gravírozzon.