Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én úgy tudom, csak a mA-es bemeneten/méréstartományoknál van az olvadóbiztosítós védelem.
A biztosíték (el)működése esetén, a többi része, nem szokott sérülni a műszernek.

xg2w6ib9x

Szép napot a Kollégáknak !

Szükségem lenne egy USB 2.0/RS232 soros átalakítóra, mivel a laptopomon ilyen port már nincs.
PLC programozót szeretnék használni róla XP platformon.
Sok helyről hallottam, hogy a forgalomban lévő eszközök között nagyon sok az olyan, ami nem működik megfelelően.
Mielőtt bevásárolnék szeretném megkérdezni azoktól, akik használnak ilyen eszközt, hogy neki melyik típus vált be ?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: István

svejk

Nekem az ATEN UC-232A jött be az utóbbi időben.
Ez még minden PLC-hez CNC géphez kapcsolódott.

Az sokáig istenített FTDI chipesek nem jók.

000000000

Aten-t használtunk mi is a beléptetők rendszerek monitorozásánál és nem volt gond vele.
De tudomásom szerint az említett típusban is FTDI gyártotta chip van. (tévedés jogát fenntartom [#duhos2] )
Nem is volt gond az FTDI-vel míg a kínaiak el nem kezdték hamisítani és az eredeti gyártó kicsit bekavart neki.
A régi driver-el megy a hamis is, de az újjal csak az eredeti chip működik ! [#papakacsint]

DonElvis

Tiszteletem Urak,

Szeretnék egy olyan alkalmatosságot, minek segítségével egy 80-as esztergatokmányt, az oszlopos fúró tokmányába be tudok fogni, Tehát egy olyna tárcsát aminek egyik végére a tokmány kerűl a másik végére egy 10-es vagy 12-es, kb 40 hosszú tengely.

Létezik ilyen alkalmatosság egyáltalán, illetve Budapest IV. ker - Vác vonalon le tudná valaki gyártani nekem?

Nagy segítség lenne.

Üdvözlettel:
Péter

Csuhás

El tudnám neked készíteni, de nem szeretném, mert szerintem veszélyes eszközt kérsz. Egy 80-as tokmány egy másikba fogva, és gyorsan megpörgetve, hajlamos kirázódni, vagy épp leszedni az eredeti tokmányt. Egy elrepülő pörgő vassal pedig nem jó találkozni. A tengely egyébként is vékony ekkora tömeghez, hamar el fog fáradni, és akkor is repül a tokmány. ( Megjegyzem az oszlopos fúró tengelye se erre van méretezve )

DonElvis

Tökéletesen megértem az aggodalmaidat. A furó természetesen a legkisseb sebesség/legnagyobb nyomaték kombóra van állítva a szijjtárcsák segítségével. Hengeres fa anyagokat csiszolnék, az alátámasztás (ami esztergályos nyelven szegnyereg) már megoldott, nyilván nem a levegőben pörögne a munkadarab nem befogott vége.

A másik megoldás, szerint egy állítható fordulatszámú köszörű, normál mentetes tengelyére kendácsolnék egy tárcsát, amire a tomány kerülne. Mivel ez talán mégveszélyesebb, ezért használnám az állványos fúrót.

svejk

Csuhás

Ne tokmányba fogd hanem használj menesztő csúcsot, vagy a fúró tokmányába fogott facsavart, vagy gumi kupakot, de ne egy két kilós vasat. Persze ez csak az én véleményem.

Motoros

Ha fa csiszolás akkor nagy fordulat és vízszintes tengely...azaz faeszterga elrendezés.
Tehát felejtsd el a 80-as tokmányt és fogadd el amit Csuhás mondott + amit én[#wink]

b4nm7gjvr

Ha jól értem kisütetlen (nem sütötted ki a kondít), mértél vele? Ha igen biztos a halál azért sötét a kijelző! Ha csak kis baki van, akkor megkergülve mér minden baromságot, de ha egy feltöltött kondít rátolsz ott füst lesz a vége....

xg2w6ib9x

Szia Svejk !

Köszi a tippet, már meg is rendeltem.
[#worship]

xg2w6ib9x

Neked is köszi a megerősítést !

000000000

Bocsánat a tudatlanságomért, de mi értelme van az ilyen-olyan átalakításoknak?
Tényleg csak azért kérdezem, mert magamtól az életben rá nem jönnék.

Köszi!

ecp4rs0md

Kérdésem a következő aki dolgozott Tos Sv18-as gépes és E400-on is írhatna véleményt mindkettőről.