Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs mit !
Szerintem ez az egyszerűbb mint átkötni vagy forrasztgatni.

3vv2btrhv

Hogyan működhet ez a szerkezet ? Azt látom , hogy fúrógép van csatlakoztatva , de a többi ?

000000000

Ilyesmit képzelj el csak kicsiben.  

3vv2btrhv

Köszi , de engem igazából a hobby megoldás érdekelne , meg tudnám ezt oldani ?

000000000

Zsírzó pumpa körül kotorász ezen a téren mint kiindulási alap [#papakacsint]

vjanos

Mire szeretnéd használni?
Paszta extruder?
Vagy szilikon noymásos öntéshez?

svejk

Adva vagyon egy ilyen, JSN12-es menetelőfej , egy asztali fúrógép és 4 mm vastag ST37-es hidegen húzott laposacél.

250 db M4-es átmenő menetet kellene eszközölni az anyagba.

Kérdésem az ilyen vagy hasonló készülékkel már gyakorlatott szerzett fórumtársakhoz, hogy mekkora fordulat lenne a legszerencsésebb a fenti konfigurációhoz, hogy ne kelljen egy zsák menetfúrót megvenni de még májusig végezzek.

svejk

Ja és a magfurat átmérőjét is megajánlhatnák a szintén gyakorló szakemberek.
Nem az elméleti értékre vagyok kíváncsi azt tudom magamtól is.
Aki sokat dolgozott már hidegen húzott anyaggal az tudja miért kérdezem.
A menetek egyébként nem lesznek határra terhelve közel sem.

No nézzük, az ilyen kérdések mindig jó kis cirkuszt szoktak elindítani. :)

svager

Balhét akarsz?

Letiltalak![#nevetes1]

Rabb Ferenc

Tulajdonképpen mit akarsz? Mármint a csodagéppel készíteni. Tetőteret szigetelni két komponensű PUR habbal, vagy valami egyszerűbbet?

ywathzay

Ha balhé legyen balhé.....
Ugyan menetelőt még nem használtam soha, (de csak azért mert nekem nincs). Marógépen szoktam menetet fúrni, 45/perc fordulat, menetátmérőtől függetlenül, csavart hornyú menetfúróval, főorsót fellazítom, bele eresztem a furatba, aztán meg vissza. Persze ez nem zsákfurat. Ha passzos menet kell 3.2-vel fúrok, ha nem, akkor kifúrnám  3.3-ra ha kóvályog lesz 3.4. Ha nyomatékszabályozós a menetelőfej, akkor meg úgyis be tudod állítani a szükséges erőt.

RJancsi

Hasonlóm van nekem is, de az csak egy komponensű gyantákhoz való ( egydugattyús  ). Nagynyomású injektáló pumpa. A max nyomás 150-200 Bar nagyságrendű. A fúrógép egy excenteres tárcsát forgat amire a dugattyúrúd kulisszája van ráhúzva. Rozsdamentes dugattyúja van amin nincs tömítés, össze van csiszolva (polírozva) a munkahengerrel (párban lehet venni ha kikopik). A henger egy furattal csatlakozik a tartályhoz, az injektáló anyag beáramlását a dugattyú első éle szabályozza (nincs külön szívó szelep). A nyomószelep a hengerfej központos furatába egy rugóval nekifeszített acélgolyó. Egyszerű szerkezet, de ha beleköt a gyanta nem egy élmény kipucolni.

RJancsi

Még egy észrevétel. Az első (képes) linked csak olyan gyantákhoz jó, ahol a keverési arány 1:1. Pl. a poliuretánok általában ilyenek. A két komponens külön nagynyomású csövön megy a keverőfejig és ott találkozik. A gélesedési idő nagyon rövid, esetenként 5-10 mp. Ezért kell a kétkomponensű pumpa, hogy ne kössön bele a bekevert anyag.
A második "vágyálmod" olyan kétkomponensű pumpa, ahol a keverési arány széles határok között változtatható. Ahol ilyen nagy (1:1-től 6:100-ig) arány van, ott külön motorok hajtják meg a pumpákat (pl. szinkron motorok). Kisebb keverési arány változásnál (kb. 1:1-től 1:5-ig) léteznek mechanikus keverési arányú gépek, ahol egy változtatható forgáspontú karon van a két dugattyú és a forgáspont eltolásával lehet a dugattyúk lökethosszát, ezzel a keverési arányt módosítani.