Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszi,megvan,töltöm.

svejk

Jelentem a maradék 95-db-ot megcsináltam gond nélkül a Maykestag-gal.
Érdekes, hogy itt az elejétől kezdve ugyanaz volt a myomaték mint a 95.-nél, tehát nem volt az első tizenpár sem könnyebb mint a tegnapi NeoBoss-nál.

Ezt a menetfúrót jól elrakom, s biztos nem fogom megtalálni ha legközelebb kell :)

jani300

Na ugye !
Jó szerszámmal öröm a munka ! :) [#eljen][#integet2]

kaqkk007

Szeretném megtudni (vagy kiszámolni ) mekkora erőt képes kifejteni az épülő gépemen a "hajtáslánc"   16x5mm es golyósorsók és 3Nm es nema23 léptetőmotorok kerülnek rá
 ehhez kérnék segítséget , vagy egy számítóképletet . Köszönöm

gorbi

Szerintem metrikus kúp...

svejk

kaqkk007

Köszönöm ! Tegnap vagy 2 órán át túrtam a netet eredmény nélkül ....

fa4igtzhp

Szia!

Youtube-on talalkoztam mar a Fusion 360-al. Ha jól értettem ennek internetkapcsolat kell ahhoz hogy működjön. Kipróbálom hátha beválik de ha lehet akkor inkább valami olyasmit keresnék aminek nem kell állandó internetkapcsolat.

Nem csak a lizenz miatt bajos a dolog, hanem archiválás szempontjából is. Ha 5 ev múlva a cég csődöt mond és a szervert lekapcsoljak, akkor mi lesz a tervekkel? Lehet újra kezdeni mindent egy másik toolal? Hobbi kategóriában azért ez nem annyira szempont.

A PC-vel minden rendben. Próbáltam Virtuális gépből XP-alól is, ott sem változik a dolog.

Mellekeltem egy fotót a gépről. Nem egy nagy dobás. Proxxon MF70 plusz egy átalakitó kit CNC-re és léptető moci. Kb 1 óra alatt összecsavaroztam. Amivel sokkal többet küzdöttem az a GRBL portolása PIC32-re. Az architekturális különbség a PIC32 és Atmel között nem volt annyira vészes, azt hamar megoldottam. A baj a szinkron implementáció és az ezzel járó bajok. Párat már kibontottam aszinkronba, de a probe és homing még mindig hátra van.

fa4igtzhp

Szia

Már próbáltam különböző szerszámméretet beállítani. Nem segített. Ráadásul nem is fordulhat elő, hogy nem fér be, mert kívülről akartam vele egy betűt körbemaratni. Ott meg el kell hogy férjen.

fa4igtzhp

Szia!

Milyen más programot tudnál ajánlani ezeken kívül és a Fusion 360-an kívül?

svejk

A papír szerint 1:20 metrikus

vjanos

Ahh, szóval egy igazi mazochista vagy? :D
Vagy mi motivált a portolásban? :)

Régebben valóban kellett net a fusion indításához, de utána már futott anélkül is.
De nemrég erőteljesen ráfeküdtek az offline használatra, és bár mostanában voltak ellentmondásos infók, nekem a jelenlegi utolsó frissítéssel is simán megy net nélkül is.

A felhőben _is_ tárolja a modelljeidet, de a saját gépeden is, illetve ki is exportálhatod kedved szerint.
Az Autodesk talán az egyik legnagyobb név ebben a témában - nem félek attól, hogy pár éven belül eltűnik :)
Vagy a heeks-et időtállóbbnak gondolod?

A gép cuki, nekem egy hasonló, fél-proxxon volt

dezsoe

Szia! Ha jól emlékszem, szöveget faragnál. Én még nem próbáltam (csak annyira, hogy fut-e), de nekem ezt a programot ajánlották nemrég. Nem utolsó sorban: ingyenes.

D.Laci

Ingyenes nem igazán tudok, talán a pycam, esetleg az e-cam -ot lehet még kipróbálni.
Nem ingyenesből a Rhinocam, Mastercam, Aspire, Artcam . Az Aspire lenne a számodra a legjobb egyszerű könnyen kezelhető.

A pic32 portolás engem is érdekelne, ha írnál róla bővebben.

6rk75uezn

Köszi,igen 1:20 metrikus.[#eljen]