Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fa4igtzhp

Szia!

Úgy gondolom azért tartana tovább, mert egy 2,5mm-es parallel cutterrel szeretnem kimarni (ez van kéznél) és ha szép egyenes éleket akarok, akkor nagyon finoman kellene a pályavonalat generálnom (0.5mm-enkent vagy meg sűrűbben). Meg valahogy elsőre az tűnt nekem logikusnak, hogy körbemarom a betűket óramutató járással megegyező irányban, majd egy finom menetet csinálok óramutató járással ellentétes irányban. A többi felesleges anyagot meg lemarnám egy durvább fogású menettel.

A screenshooton levő formát szerném kimarni. Próbaképpen HeeksCAD-el csináltam a screenshotot. A H betű köré generáltam egy pályát, ezt rendesen meg is csinálta a program. Hasonló módon ha pályát generáltatnék a többi betű köré - amint a betű nem szögletes, tehát görbék vannak benne - elhasal a program, lefagy, majd percek múltán közli hogy nincs elég memória és végleg eltávozik.
FreeCAD-al sem jobb a helyzet, de az egyszerűség kedvéért most azt mellőztem.

5letek?
Esetleg milyen programmal lenne érdemes próbálkozni (ingyenes program gondoltam első körben) ami tud ilyet?

vjanos

Én a Fusion 360-at ajánlom, az egyben CAD és CAM.

A PC-vel amit használsz egyébként minden rendben, nem azon múlik?
Tehetnél fel pár képet az átalakított proxxonról :)

000000000

Nem teljesem mindegy merre forog ?
Mondjuk ha visszafelé forog akkor az is kigyullad aki vág [#nevetes1]
De ez még szikrázni is alig akart, aztán meg csak a korong kopott, nem az anyag.  
Azóta se találkoztam hasonló anyaggal.

jani300

Azt hittem viccelsz !
Olyan vasat még nem láttam amit egyáltalán nem vitt volna a korong .
Mondjuk most valami turkált savállóra való korongot használok , az meg nem nagyon akar kopni .

zozo

Nekem meg korongom volt olyan, ami semmit sem akart vágni :)
Csak porzott a szerencsétlen...

000000000

Mint mondtam először nagy bőszen vasfürészel akarták darabolni, de az csak a rozsa foltokat bírta levakarni.
Aztán Flex-nek a vörös medvéjével estünk neki, de az is csak megkarcolta aztán meg a korong kopott. (ilyen mint a mellékelt képen)  
De mikor a gyorsdaraboló se vitte azon már mindenki elcsodálkozott.
Tehát két korong is rossz lett volna két különböző gépen ?
Igaz volt olyan, hogy fémszórással feljavítottak egy tengelyt aztán nem bírták megmunkálni egy komoly gépműhellyel rendelkező gyárban.
Ne kis tengelyt képzelj el hanem kb 5000mm hossz meg 400-as átmérő. [#papakacsint]

fisrcxuk3

És mi történik a vassal víz alatt?Az 1 évig kútban lévő négy collos  házi esztergálású lábszelep szelepülékét  nem viszi az eszterga!Csak a fekete port kaparja le a kés,utána csak nyikorog ..

6rk75uezn

"15x4-es hidegen húzott st37-es laposacélba"
S235 hidegen húzott??[#conf]

guliver83

Ha már ennyiszer kekifutottál és mégsem tervezted meg küld át megtervezem [#eljen]

Csaby

Akkor ne tartsd magadban az ötleteidet! Írd meg , hogy mivel tudom továbbfejleszteni.
Evolúciós hibák valóban voltak, de a legfrissebb firmware-el ilyet (még) nem tudok.
És Polgárdi Balázsnak is idő kellett, hogy az UC sorozat összes változatához elkészüljön a szoftver.

keri

Nem tudom hogy csinálja de rohadt kemény. Azt hittem nincs éle a fúrómnak, elővettem másikat az sem vitte. Menetvágó is csak szenvedett benne.
Sima 35mm-es szögvasnak adták.
Mondom ezt úgy hogy nagy szilárdságú csavarokat, rozsdamentes anyagot, meg vezérmű tengelyt is szoktam fúrni.

keri

És persze a friss szerkezeti acéllal sem szokott gondom lenne.

Kicsa

Üdv!
Nem tudom,hogy milyen maróval generálod a pályát,de :
próbáld meg próbából a szerszámátmérőt átállítani mondjuk 0.1 mm-re.
Elképzelhető,hogy az íves betűknél kevés a hely,és nem fér be a szerszám. CAM programja válogatja,milyen hibaüzenetet generál ilyenkor. Elképzelhetőnek tartom,hogy ingyenes létére ilyenkor úgy dönt,megfekszik.

D.Laci

Feltelepítettem ezt a HeeksCAD nevezetű valamit, sejtetem hogy kár vele foglalkozni....
Egy normálisszöveget nem lehet létrehozni, a méretét nem lehet változtatni, elforgatja saját kénye kedve szerint, egyszerűen csak kilép...
Keres valami más ingyenest, de szerintem felesleges keresned, vagy a Fusion360 azt még nem próbáltam (nem is fogom) vagy más megoldás után nézel.

svejk

Írok az elektronika topicba.