Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Lehet elkeserítelek . De az elektroncsövek azok el tudnak fáradni ( vagy gázosodnak vagy a katód emittálóképessége romlik ) A csöves TV korszakban a csöveket cserélgették a  szerelők . (a trükkökről is tudnék mesélni hogy hogyan termelték a pénzt )
 Pesten a Tungsram nak volt egy irodája ( Kb a volt Majakovszkíj utcában )  ahová ha bevittél egy csövet akkor azt betették egy áramkörbe majd azt mondták : "sajnos ez már csak 60% os"  A csövek nemcsak a működéssel öregszenek hanem sajnos a fiókban is

vjanos

ISO mill insert táblázatok, doksik

A kerek lapka tipusa R-el kezdődik, ha pontosak a méretek, akkor neked valamilyen Rxxx0905 kell

Bordogh

Köszi a helpet, utána nézegettem RPMT1003 kell bele. 10 a legnagyobb átmérő a 03 pedig a vastagsága a lapkának. ebay tele van ilyennel....

Bordogh

Rosszul írtam 1204 kell bele, na csak kiméricskélem :)

b4nm7gjvr

Hogy tudtak egy ilyen árfekvésű gépet eladni úgy, hogy még nem fizették ki? Adásvételi nélkül, ahol ugye a vevő adatai ott van... nem értem na...

ywathzay

Ezek szerint lehet ezek öregszenek benne.... és ha kapnék sem tudom milyet tegyek bele, mert erre semmi nincs írva. Jól gondolom? Próbáljam ki olyan világítós félével, amiben annyit gyönyörködtünk gyerekkoromban, míg nem jött be a kép a tévén, szaladtunk néztük a képcső mellett hogy világítanak a narancsos fények....

ywathzay

Majd szombat este holnap el kell utazzak. Ma már nincs kedvem, azután amire Antal G. rávilágított.

Szalai György

Az ,,elfáradás" csak az elektrolit kondenzátorok szokása, a képen meg MKV kondenzátorok vannak.
Olajimpregnálású, kétoldalas fémezettpapír hordozó, polipropilén dielektrikummal.
Annyira nem jellemző rá a hirtelen halál, hogy még öngyógyító is.
De ami tönkremehet, az tönkre is megy. Ami meg nem, az is.
Kapható ilyen kondenzátor, fázisjavítókban biztosan ilyen rendszerűeket használnak, de a jobb motorindítók is ilyenek.
Csak az változott, hogy ma már nem annyira mérgező bennük az olaj.

Szalai György

Lehet, hogy az alumínium borítás alatt az üvegen, ott a típusjelzés.
Esetleg, ha már úgyismindegy.

Sz.József

Egy kis segítség / infó kellene...
Használ itt valaki Aliexpress-es vásárlást?
A web-kártyám májusban jár le, ennek ellenére azt a visszajelzést kapom, hogy a webkártya lejárt.
Megadom neki a lejárati időt, (mert kéri) azután meg ezeket jelzi vissza:
-rendszer hiba
-a rendszer foglalt
-próbálja meg később
Másnál is fennáll ez a jelenség, vagy csak nálam? [#fejvakaras]
Ugyan akkor az ebay meg nem panaszkodik...

zozo

Nekem is kicsit előbb szólt, de akkor már egy hónapja megvolt az új virtuális webcard szám, így csak megadtam annak az adatait. No, aztán módosítani, illetve törölni a régit, na azzal eltöltöttem kis időt, mert nincs ilyen menü. Aztán a következő vásárlás végén, láttam volt egy opció a kártya módosításra, akkor hamar megcsináltam.

Sz.József

Köszi az infót...
Ezek szerint az Ali egy kicsit előbb "panaszkodik"...
Nekem csak a jövő hónapban lesz új webcard...

zozo

Sztem nézd meg online a bankod oldalán a kártyákat, mert az otépé' nekem kb. 2 hónappal előbb betette az új kártya adatait.
Hátha már neked is ott van.

fa4igtzhp

Helló!

Melyik része érdekel a PIC32 portolásról? Nemrég a neten találtam mást is aki elkezdte portolni de nem igazán néztem meg mit csinált, mert mire megtaláltam az ő munkáját addigra az enyém is már nagyjából működgetett. Maga a portolás nem nagy dolog, egészen addig amíg az ember nem akar új funkciókat is beletenni. Akkor kezd érdekes lenni, mert kiderül, hogy elég sok funkció a GRBL-ben szinkron híváson alapszik ami belül a várakozásnál felhivja a GRBL függvényeit hogy a mozgás ne álljon le. Így az ember kénytelen a GRBL-t alapul venni és vagy mindent azon belülre pakolni, vagy átirni aszinkron függvényekre ezeket a pontokat. Pl home-olas meg probing-olas ilyen.
Hardware-s oldalról is volt egy problémám. A végálláskapcsolók az eredeti GRBL-ben interrupt bemenetre vannak kötve. Az olimex-es panelen az adott CNC shieldel amit hasznaltam meg pont nem interruptos lábakra estek. A problémát sajnos a gyökerénél oldottam meg, nem tettem végálláskapcsolókat a gépemre. Majd a következőre :) Addig meg megirom hogy a végálláskapcsolók is pollozva legyenek. Végülis ahogy néztem a PIC32-ben a főciklusom 70kHz környékén fut úgy hogy ha közben a GRBL csinál is valamit. Szóval prociidő erőforrás akad még bőven. Általában 1ms a legygyorsabb eseményem a main contextben, igy ha 10kHz-el fut a főciklus akkor minden okés. Az alatt már azért kezd szűkké válni.

GRBL-tudja rendesen az koriveket huzni? Multkor probaltam valami G kodot amiben egy igen kis kört kellet volna marnia és két arc-ból rakta össze. Hát nem sikerült kimarnia, mert elkezdett a végtelenségig az egyik irányba lépegetni irtó lassan. Aztán néztem, hogy van PC oldalon olyan kapcsolo ami a kis arc-okat kicseréli vonalakra. Azzal már nem hülyült meg. Gyanitom, hogy itt még vár egy uboat amit ki kell debuggolnom.

Az ajanlott programokat megnézegetem, hátha találok valami elfogadhatót. Köszönöm a tippeket!

Sz.József

Azt néztem, az még egyenlőre a régi...