Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

finomak!nem győztem a csapágyakat bele venni.meg bocsájtok derék katona!:)))[#wink]

motion

Üdv.
Ez egy TB-350s néven futó fortuna, és egy Wolfgang nevű "Úr" árulja az E-Bay-on, ahogy msas is írta.
Gondolom a csapágy élettartamát katalógusban adták meg. Túlterhelve nem volt, mert a legkeményebb melója plexi vágás volt. Szétpörgetve megint csak nem volt, mert max. 22Krpm-el tudom pörgetni. Azt pedig már írtam, hogy szinte még csak nem is langyosodott a csapágy. Fogalmam nincsen, hogy ennyi idő alatt hogyan mehetett tönkre.
Ettől még a gagyi kínai cuccok is jóval többet bírnak. A hangjából ítélve mintha összeszaladtak volna a golyók. Alapból szorul, motorral pörgetve pedig meg-meg fogja azt.
Szerencse, hogy épp habba próbálgattam a 3D marást, mert a frissen vásárolt marónak is kampec lenne. 2db 2-es marót eltörtem vele (saját hibából), de nem hinném, hogy ez akkora lórugás lenne, hogy ettől...
De végül is ezek most másodlagos dolgok. Az jobban foglalkoztat, hogy javítható e, és hogy kiváltható e a kerámia valamilyen hagyományos csapágyra? Ja és, hogy lehet e egyáltalán kapni itthon ilyen (milyen?) méretű csapágyat...

4um5b65d

Mi van akkor, ha egyszerűen szűkre lett méretezve a csapágy fészek ?
Akkor alapból szorul...

motion

De ez csak most szorul...mikor megvettem szépen futott.
Megpörgettem kézzel és:sssssssss.....[#rinya]
Meg most vettem észre, hogy van egy kis kottya a tárcsa felőli végén...

4um5b65d

Kezd érdekes lenni a hibajelenség......
Szedd már szét !!!!!!!!!!!!!!!!
Hadd lássuk mi van vele....
Ilyen csapágyat biztos kapsz normál, mezeiben is, de ha teheted akkor alakítsd át valami Európaibb méretre.

motion

Ha módomban állna már meg is tettem volna...
De most jut eszembe, hogy nem messze van egy esztergályos. Holnap elviszem hozzá.
Hátha tud valamit kezdeni vele.

000000000

Nézd meg a DSP verziószámát és a leírásban annak megfelelő bitkiosztási táblázatot használd (PC oldali beállítások szakaszban)! A két vverzoó (<=V1.3 és V1.4) között eltérések vannak!

000000000

Most értelmezem a leírásod végét is... akkor a motornál van valami bibi, mert átrendezhető a hiba helye! Nem bitkiosztási gondod van!

000000000

"- ha megcserélem az x-et az y-nal(bitkiosztást(átírom a step/dir értéket)) akkor a hiba továbra is az x tengelynél marad ,
ha viszont a vezérlőn cserélem meg a motorok vezetékeit, x-et az y-nal, akkor a hiba az y-on telyre megy át."  az eddig ecsak egyirányba forgo motor(tengely) mindkét irányba működik, és az eddig helyesen mozgo tengely csak egyirányba forog
-nem lehet hogy a Pc párhuzamos portja a  hibás?

D.Laci

Ha a motorokat megcserélve a hiba is ugyan azzal a motorral jelentkezik akkor egyértelműba motor hiba!

000000000

Már nemtudom máskép megfogalmazni.
Ha egy motor van csak bekötve, és annak a helyét változtatom "A" "B" "C" Steppek között (Ezek a panelon vannak így jelölve), akkor a "B" és "C" helyen rendesen működik, el - vissza forog, az "A" helyen pedig egyirányba forog csak. Jelzem ugyan azt a motort kötöm egyszer az egyikre majd a másikra

000000000

Lehet még LPT kábel szakadásod is! első perctől fogva ilyen (ami gyanus, mert tesztelve volt), vagy csak később csinálta ezt?
Már jártam úgy, hogy kontakt spray-al kellett befujnom az LPT csatit és akkor jött helyre ilyen (szintén kontakt hiba..)!

4um5b65d

Egy kérdésem lenne a lézert ismerő fórumtársakhoz. Nem egy teljesítmény lézerre gondolok, hanem egy kis méretű kulcstartókén funkcionálóra. Annyit tudok, hogy ennek a teljesítménye is elég ahhoz, hogy roncsolja a szemet. A kérdés az lenne, hogy a lézer fény csak ebben a fókuszált állapotában roncsolja a szemet vagy ha ez a fény egy lencserendszerrel szét van terítve egy kb 200 négyzetcentiméteres kissé opálos üvegfelületen akkor is képes károsodást előidézni hosszabb szemlélés esetén ?
Egy titkos projek része lenne a dolog....
[#vigyor3]

3k74cecek

Akkor nem. Itt a koncentráltság okozza a bajt.
Vágni is azért lehet vele, mert azt a pár tíz wattnyi teljesítményt eszméletlenül pici területre lehet koncentrálni.

000000000

nem kárositja!csak nem anyosodnak akarsz valami uj nap szeműveget?