Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

motion

Üdv. Mindenkinek.

Ismét segítséget szeretnék kérni.
A Wolfgang Úr- féle TB-350s típusú fortunámnak a csapágyazása igen rövid idő alatt felmondta a szolgálatot. Kb. az 1/10-ét futotta a megadott időnek. Közvetlen Amerikából hozták nekem, így panaszra, illetve cserére nem igen van lehetőségem. Vagy legalábbis nem éri meg...
"Itthon" javított esetleg már valaki ilyet?
Lehet hozzá csapágyat szerezni? A pontos méretét nem tudom lemérni, amíg nincsen kiszedve. Kb. 16x9.5mm lehet. De gyanítom, hogy nem metrikus méretű.
Esetleg bevállalná valaki a javítását? Ha javítható.Hobby áron... Nem ragaszkodom a kerámia csapágyhoz.

Motion

000000000

ha csak az 1/10-ét fototta szerintem nem érdemes javitgatni.rossz lehet a csapágy hűtése!

motion

Nem hiszem, hogy ekkora konstrukciós hiba lenne benne.
Egyáltalán nem melegedett a csapágyazás.
Meg elég sokan dicsérik/dicsérték, hogy ilyen meg olyan nagyon jó...(én már nem tartozom közéjük )
[#shakehead]

4um5b65d

Talán kimaradt a zsír a csapágyból....
Láttak már ilyet a Dinoszauruszok is.....

000000000

valami hiba csak volt,mert nagyon kicsit futott.a kerámia csapágyakat ugy tudom nem zsirozzák,de lehet rosszul tudom.

000000000

Szevasztok!
Az lenne a gondom, hogy az egyik tengely "y" motorja csak egyirányban forog vezérléstől függetlenül.  Szerintetek hol keressem a hibát?
 H1 vezérlő és H1 táp, Robotron motorok.
Előre is köszi a segítséget!

Nemtudom jo helyre ítam e, ha nem akkor bocsi.

000000000

port and pins....motor outputs.

000000000

A Step/dir bitkiosztásokat ellenőrizd!

000000000

Egy kicsit szájbarágósabban mond légyszi.

amugy ha jól értem pl:x-tengely a 2/3
                      y-tengely a 4/5
                      z-tengely a 6/7
az X-tengely nem megy,
- ha megcserélem az x-et az y-nal(bitkiosztást) akkor a hiba továbra is az x tengelynél marad ,
ha viszont a vezérlőn cserélem meg a motorok vezetékeit, x-et az y-nal, akkor a hiba az y-on telyre megy át.

7vpav5d32

A Port and Pins-nél a MaxNc mode keretben van valami kijelölve??
 Na azt vedd ki onnan!

Szalai György

Miért nem találja a Google ezt a Wolfgang Engineering-et. Van ez, vagy csak beszélnek róla?
Nincsen honlapja, ahol bemutatja az áruját? Vagy rosszul keresem? Egyedi darabokat készít megrendelésre?  
Max csapágysebesség 100krpm. (Az nem jelent semmit.)
Max ajánlott orsósebesség 30krpm. (És ő is tudja, hogy nem jelent semmit.)
Átlagos csapágy élettartam 1500óra 20krpm-nél. (Ezt miből számolhatta ki? Vagy szétpörgetett húszat és átlagot számolt? )
Szerintem ebbe a cuccba semmi olyan nincs, amitől sokáig tarthatna. Aki dicséri az nem is használhatta még hosszú ideje. Vagy igen? Tipikus példa a drága komoly csapágy gyors elpocsékolására. A fenti három adatból nekem úgy tűnik, hogy a gyártó jól tudja, hogy a kerámia csapágy alkalmazása önmagában semmire nem garancia. Nagyon érdekelne, hogyan ment tönkre a tiéd. Mi a jelenség és milyen körülmények között következett be.

msas

Gyuri!
Ő egy eladó az E-Bay-on "wolfgang 314"néven. Nagysebességű dolgokat gyárt és árulja.

000000000

Bocsi "csiki" nem mondtam, hogy a tcncvel probálkozom, annál esetleg tudod a megoldást?
Amugy ugylátom nem hardver hiba, (mármint a hozzászoéasaitokból ítélve) aminek örülök

000000000

űdv az uraknak!én ettem régen a maro motorokat,mist egy 1500 wattos kinzom van,és ugy hűti a csapágyat,hogy szinte alig langyos,4 orai folyamatos marás után!igaz csak 20 ezret pőrőg,de mindent meg tudok vele csinálni,és nem akár hogy!sose vennék drága marot,mert ahozz az alkatrész is problémás!

svejk

És finomak voltak?? :))
Bocsi...