Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Amatőr , köszi a linket, egy élmény volt !
[#nyes][#worship]

4um5b65d

Psoft, kipróbálom majd a progidat, de előbb neurológushoz fordulok a kikezdett idegpályáim miatt.....
[#nyes][#wave]

vthgizrff

Ne is kisérletezz vele, nem fogod tudni kiszedni. Keress egy céget ahol van szikraforgácsoló, azzal a géppel szépen ki tudják sszikráztatni. Csak mielőtt hozzákezdenek kérj árajánlatot.

PSoft

Bizos hogy megnyeri majd a tetszésedet,ha kipróbálod.
Az idegpályákról meg...Ne kölcs tízezreket a "felcserekre"!!
Én ilyenkor egy napra bezárok mindent,az se érdekel ha cigánygyerekek potyognak az égből.
Nálam bevált,másnap sokkal jobb!!!
[#eljen][#eljen][#eljen]

svejk

Köszi hogy megnéztétek, két nap után úgy néz ki hogy fogom tudni használni DRO-ként de bizony ebben volt egy álmatlan éjszaka is :)
Persze annak könnyebb dolga lenne aki érti az elektronikát :(

svejk

Mekkora a munkadarab fizikai mérete?

4um5b65d

Majd segítünk az elektronikában, mig nem érkezik meg a segítség, addig se az elemhez, se a "villan-körtéhő ne nyújj".
[#vigyor3]

000000000

260x70x15 A38, behajtás közben tört el, mielőtt felült volna.Szerintem ott követtem el a hibát,hogy nem pucoltam elég gyakran a forgácsot és azt összesajtolhattam a furat aljára és ezért tört el.Kb. 2 menetenként hajtottam ki teljesen és forgácstalanítottam a menetfúrót, sőtt meg is volt jelölve, hogy meddig hajthatom be, anélkül, hogy felüljön....
köszi az ötleteket, még megvárom svejk tanácsát, aztán irány a szikra...

000000000

Sziasztok, segítséget kérnék tőlletek. Új vagyok a fórumon, és a cnc-ben is. 4D habvágó gépet építek, és nagyjából most érzem, hogy közel a célegyenes. A mechnika nagyjából készen van, nagyvonalakban: ezüstacél sinek, csapágyazott körgőkkel, metrikus menetes hajtásal, és kuplungos direkthajtást szeretnék. a vágóasztal x tengely 1méter y tengely 60cm, az átfogott terület a 2db 2d között szintén 1 méter. Motorválasztáshoz kérnék segítséget, aki jártas ilyenben, vag hasonló gépet üzemeltet. Milyen áramerősségű, nyomatékú motor lenne ideális. Lényeg, hogy kétfázisú unipoláris motor kellene. Várom a segítségeteket Köszönöm, esetleg konkrétan az aeg s027/100 motorról tudja-e valaki, hogy elég lenne-e. Köszönöm

43pbwjg8s

Egyenes vagy spirál menetfúrót használtál?

43pbwjg8s

Azért az a rajz elkészül valahol Laslie!
Hogy mennyit kell törnie az embernek azért magát, hogy az működjön, gyártható legyen... Ne tudd meg!

43pbwjg8s

Lehet butaság, de ócsón lehet venni olyan kihajtót, aminek a hegyét rá kell helyezni (eredetileg csavarra) és egy kalapáccsal ráütni. Egy spirál menet van a szerkezetben ami a kalapácsütés mechanikai energiáját fogrgássá formálja át.
Bocs ha baromság.

4um5b65d

Most milyen rajzzal is nyüglődsz?
Az elektronikussal, vagy a mechanikussal ?

43pbwjg8s

Még az esztergácsolós hozzászólásodra reagáltam.  
Eredendően minden nap a mechanikus dolgok rajzaival szoktam. :) Ez a munkám ugyanis. :)

4um5b65d

Jaa, nem figyeltem, hogy egy régebbi HSZ-re válaszoltál....