Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Azt még csak megérteném hogy ez a működés arra ösztönöz, vagyis így most kötelez hogy minden bekapcsoláskor vedd fel a referenciát, de akkor legalább ne 3 perc, hanem 3 óra múlva kapcsolna ki...[#violent]

4um5b65d

Így hamarabb elkopik a tolómérőd. Ha hagyományos mérésekre használod, milyen méreg lehet, amikor 3 perc 10 másodpercenként készül el az újabb mérendő alkatrész. Egész nap csak tologathatod.

svejk

svejk

Elsőre jó megoldásnak tűnt az On gomb leragasztása benyomott helyzetben, ilyenkor ugyan a kijelző kikapcsol 3 perc után, de megmozdításkor visszakapcsol és nem felejti el az értéket.
Igen ám de lenyomott On gomb mellett meg nem működik a reset gomb... :(

4um5b65d

Szerintem ez neked igen komoly fejtörést fog okozni, hogy miként engedd fel az ON gombot a RESET idejéig......
[#buck]

svejk

Csak ha felenegeded akkor kikapcsol ...

a tápellátásáról ne is beszéljünk..
eddig mindig egy db. AG13 volt bennük.
Ebbe beleraktak egy CR2032-es 3 V-os líthiumot és egy áteresztőtranyós stabilizátorral csinálnak 1,5 V-ot!!!!
persze az áteresztőtranyő bázisellenállásai 390kOhm + 1MOhm mindig rajta van az elemen, ha ki van kapcsolva ha nincs.
Normálisak????

43pbwjg8s

Erről az illesztésről beszélhetnél még Svejk!
Honnan tudhatja az ember, hogy a birtokában lévő cucc mit használ?
Csak azért kérdezem, mert az Adok-veszek topicban mutatott 300-as tolómérőt éppen azért vettem, hog yútmérésre feltegyem a kézi marómra.
Ha még ezt is meg lehetne vele csinálni... Húúú az főnyeremény lenne (persze majd egyszer)

svejk

Így most 62 uA a fogyasztása bekapcsolva, 2 uA kikapcolva..Tehát szépen lemeríti az elemet kikapcsolva..

svejk

Barátunk az oszcilloszkóp..
Máshogy sajnos nem tudod megállapítani..
Nagyon hasonló mindegyik, órajel freki stb. ugyan az csak más a kódolás..
Ránézésre a Tiéd decimális kódolásban adja ki a jelet, volt olyan a kezemben..
http://www.yadro.de/index.html" TARGET=_fnew>Itt jól le van írva a két legygakoribb protokoll, és ez a laptopos DOS-os verzió ismeri mind a kettőt.
Kipróbáltam, végül is működik de nagyon nyögvenyelős, én már elszoktam a DOS-tól.

svejk

HELP! HELP!  
Vett itt még valaki a napokban a Lidl-ben tolómérőt..
Ugyan nézze már meg hogy az is így működik-e??

43pbwjg8s

Szép szép dolog az oszcilloszkóp.. Ha van.
De megcsinálhatnád nekem a GAMEBOY-ból készíthetőt.
Van doksim, van GAMEBOY-om, van hozzá a szükséges kártyám... nics hozzá tudásom. :)
Nos? MIt szólsz a feladathoz? :) :)

svejk

Lefényképezzem???  
Kb 5 éve megpróbáltam megcsinálni..
nem jött össze...
Volt egy gyári nyákon egy mintadarab..
csináltunk hozzá nyákot de hülyeségeket csinált.
alapjaiban működött de javarészt megbolondult..
hát abba is beleraktam egy kis zsét  .. :(
Még 12 ért vettem a Gameboyt :(

nem ajánlanám még az ellenségemnek se..
az AD-nek mm-enként 3 vagy 4 lába van mont az A3886-nak

svejk

persze itthon nem tudtunk furatgalvános nyákot csinálni..

4um5b65d

Nálam ugyanez az elem van benne és az ellenálás-tranyó trió, de nálam megvan minden nyomógomb. Átküldtem egy képet róla.

svejk

Sőt, anno ezt is megépítettem:
http://www.alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm" TARGET=_fnew>DSO-MK3
Bár ez PC skope..