Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Nocsak!
Ha itt találok a kis esztergára szerelhető köszörűmre készülő vágótárcsát, meg van oldva a leszúrás amivel (ahogy láttam az esztergálás topicban) sokmindenkinek problémája van.

43pbwjg8s

Benne van mégis a táblában a Tied is.
Ugyhogy telefonra fel!

Szalai György

Segítség kéne, mert visszaadom a bizonyítványomat.
Van nekem az a gyors marómotorom.  
PRECISE S52HSC: 15000-60000 n/min, 250-1000Hz, 45-180V, 5,8A, 1,1kW Folyadékhűtésű.

Lett hozzá egy KEB F5 3f frekiváltóm is, sajnos kezelőterminál nélkül.
Találtam egy kollégát, aki több ilyennel dolgozik, programozta is, és van egy darab kezelő terminálja. Segítene beállítani a frekiváltót.

Gondoltam előkészítem a beállítás akciót és felszereltem egy pozdorja lapra az egész cuccot. Automatákat, Fi relét, zavarszűrőt, frekiváltót és a marómotort. Azután kezdtem összehuzalozni. Mielőtt a motort kötöttem volna a frekiváltó kapcsaira, gondoltam kimérem a tekercseit egy ohmmérővel. Két fekete, egy barna, egy kék, és egy zöldsárga vezeték jön ki a motorból.  

Először kimértem a zöldsárgát, gyönyörű rövidzár a motor testéhez képest, a többi vezetékhez pedig szakadás, tehát ez biztosan a védőföldelés, a színe is stimmel.

Azután kimértem a kéket, gondoltam ez a háromfázisú csillagba kötött tekercselés csillagpontja. Az egyik feketéhez képest 1,6 ohmot mutat. Ez jó is lehet, hiszen ez nagyfrekvenciás motor. Ám a másik feketéhez és a barnához is szakadást mutat. Tehát a kék és az egyik fekete között, egy, a többivel nem összekötött tekercs lehet.

A barna és a másik fekete vezeték között is 1,6 ohm mérhető, tehát ott a másik tekercs.

Kettő, külön 1,6 ohmos tekercs van, de hol a harmadik fázistekercs? Nincs több vezeték.
Akkor ez most úgy néz ki, hogy ez egy kétfázisú motor. Nem kell neki a harmadik fázis?
Én még ilyet nem láttam. Legalább 120 fokra tekercselt lehet, vagy 90 fokra?
Látott-e már valaki effélét?

svejk

Ha jól rémlik Kristálynak és Varsányinak is ilyen van, és ha jól emlékszem az övék is kétfázisú.

Szalai György

http://www.cnc.info.pl/topics63/elektrowrzeciona-prosba-o-indentyfikacje-vt2641.htm" TARGET=_fnew>Itt is írnak róla valamit, csak tudnám elolvasni.
Aki érti, legyen szíves elmondani a lényeget.

bmejdz9nu

Kristályé is már az ényém lett egy éve:)  
Most már 2 db ilyen főorsóm van már...és hozzá 3 db 1KHz-es frekiváltó ami tudja a 186V-on a 6-7A-t...(1F be 3F ki)
Na és a kincsek: még 2db 1/8"-os patron és 2db 3mm-es...(pluszban:)... hogy valóban legyen automata szerszámcsere...
Mostani, (amit csinálgatok) gravírgépemen ez lesz a főorsó...

bmejdz9nu

Leírtam...Mailben, hogyan...

bmejdz9nu

Tudatlanok kérdeznek és rémüldöznek:)
A többi kivezetés:
- Thermistor.
- Tacho jel.
(írd meg lengyelül nekik :)

svejk

LIDL akciós digi tolómérő...
Mondjátok már meg hogy mi az anyjáért nulláz le amikor power save után (3 perc) megnyomom az ON gombot!!???
Ez így teljesen használhatatlan!!
Beállítok egy méretet és ha nem nyúlok hozzá 3 percig, kikapcsol, de az ON gomb megnyomásakor egyben le is nulláz, ergo elveszítettem a beállított méretet, mehetek vissza összetolni majd a zero gombot megnyomva újra referenciát felvenni..
Kb. a 10 féle digi tolómérő  megfordult már a kezemben de ilyen ökörséget még egyik sem csinált!!
Pedig végre ennek az úgymond szabványos bináris (Sylvac) soros protokolja van amit tudnék a DRO-m-hoz illeszteni :(

4um5b65d

Azt kell csinálni, hogy az inch-metric átkapcsolót 2 percenként egy 4066-al átkapcsolni, majd vissza. Ez elmegy 3 cerka elemről.....

svejk

Na ne szórakozz mert jó kedvemben találsz! :)
Hiszen épp a múltkor írtam hogy vigyázzatok a vásárlással mert ezen nincs mm/coll átkapcsoló.
Csak on/off és reset..

4um5b65d

Jaaa, bakker erről lemaradtam !
Akkor viszont megszívtad.....

[#nyes][#csodalk]

bmejdz9nu

Drága volt? [#rinya] Kicserélik ha jól tudom... pl. parizelre :)

svejk

Visszadják a pénzt is... de a tudat hogy ez egyébként végre jó lenne...

4um5b65d

A núdlit parizelre ?  
[#buck]