Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Fontos a jó hűtés, inkább tömd be valamivel ott ahol elfolyik, (gyúrma, viasz, szilikon, két oldalas ragasztó)

43pbwjg8s

gege! Nem tudsz egy képet csinálni róla?

000000000

Köszi, igazad van, egyszerűbb, és talán jobb is mint menetsúrlódáskat számolni, plussz vágási ellenálást. Akkor elsórakozok a méregetéssel. Köszi

4mjnxdwuu

Nekem bevált, lehet hogy mondták már...
Ha az anyag bírja deformáció nélkül ( és van rajta olyan felület aminek nem gond, hogy ütöd...
 Én kisebb daraboknál egykézzel felemelve a törés környezetében rásózok párat, nem kell nagyot csak hogy az anyag hangvillaként rezegjen Nekem 10-ből 7-8 szor kilazul, és utánna csipesszel kitekerem ( persze ha a darabkái nem szorultak össze vissza a menetbe...

000000000

Hát megpróbálok mindent...persze foto-t is.Először ráijesztek hangvillával, aztán gyurmával betömöm körbe és jól megvídiázom...
...csak kijöjjön, mert ha nem, megőrülök.
Mindenkinek köszönöm a tanácsát, ha történt valami, kommentálom, meg megpróbálok holnap egy képet felrakni az esetről.

PSoft

Most csak kívülállóként olvasom a tanácsaidat "menetfúrókiszedés",de ki tudja....
"elteszem" őket,hátha....
[#worship][#worship]

svejk

Maradt a fix On/off be kapcsolat. Egyenlőre egy darab dróttal :)
Nem lesz gond működik rendesen vele..

4um5b65d

Egyszerűen csak annyi dolgod van, hogy valami nagyon fontos alkatrészbe holnap szándékosan beletörsz egy menetfúrót és máris hasznos volt, hogy olvasgattad a fórumot....
[#nyes]

Igazából az lenne még nagyon jó ha balra forgatva lehetne megfúrni. Hajlamos ilyenkor megindulni kifelé. A beletört csavarokat így szoktam kiszedni. Direkt ehhez veszem a bal-spirálos csigafúrókat.

PSoft

BRIX-fűnyíró főtengelyvég. Gazdi elvesztette belőle a csavart. Bevitte kis műhelyébe,talált egy olyasmi csavart,kicsit nehezen akart beletekeredni. Előveszi jó kis menetfúróját(M10)!!??,és beletekeri tövig,mindjárt elsőként a harmadikat(aszongya a másik kettő má egy kicsit kopott vót).
Szerinted mi történt?
Vagy másfél órát kínlódtam vele mire apró darabokra törve kiszedtem,meg "rendbehoztam" az eredeti 10x1-es menetet.
Azóta is "üldöz" a hálájával.
Úgyhogy,ha nem haragszol nem azzal fogom kezdeni a holnapi napot,hogy "végy egy fontos alkatrészt"..
[#nevetes1]

4um5b65d

Most jön a meglepi!
A Brix-ben amerikai szabványú meneteket
használnak és mind olyan sajna nem metrikus az a menet.
A pontos menetjelölése UNF 3/8 -24
Ez annyit tesz, hogy névlegesen 3/8 coll a menet átmérője (9,525 mm ) és 24 menet van egy collon belül vagyis 1,058 a menetemelkedése.
Jó alaposan meg lett erőszakolva szegény menet.....
[#nyes][#vigyor3]

PSoft

Na látod megint csak tanultam TŐLED.
Én akkor,ott meg mertem volna esküdni hogy 10x1-es az a menet.
Most majd jól nem mondom meg a "gazdi" nevét, nehogy beárulj nála!

4um5b65d

Könnyen el lehet nézni....
Hozzám soxor úgy jönnek a kisgépszervízesek, hogy az amerikai 10x1-es menetű csavart kérik...

[#wink]

000000000

Végülis, ha csak a soros adatokra van szükséged és a kijelző nem kell akkor OK. Egyébként még arra gondoltam, hátha pl. a CLK HIGH szintre húzogatásával (mint üzemmód váltás) nullázódna a 3 perces számlálás. lásd: http://www.yadro.de/digital-scale/protocol.html" TARGET=_fnew>http://www.yadro.de/digital-scale/protocol.html

svejk

Sajnos kívülről, de még a saját zero gombját működtetve sem resetelődik a kikapcsolási időzítés :(

4mjnxdwuu

Hali, tudja valaki mit tudhat az alábbi lézer dióda, én saja nem találtam semmit :S6 700x (1980-90 közötti gyártmány) ?