Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Akkor azok se sokat tudhatnak, ha annyit, mint mi a cnc-ről."
Elemi iskola,ragozás,egyes szám,első személy.."ha kérhetem".

4um5b65d

Na ez engem is érdekelne, hogy mit lehet egy cd lézerrel kezdeni. Mit lehet azzal égetni ?
Ha már a bőrömet kikezdi akkor elhiszem amit mondanak, hogy egy égetni való bolond vagyok...

s7manbs8

Akkor még az atomfizikáról nem is beszéltünk. :).

Én a fórumok közül, amit volt szerencsém eddig olvasgatni néha, ez a legjobb. Most megdicsértem magunkat. Pl. politikai fórumokon egymást ölik, olyan a hangulat, a fizikusok fórumán nem tudják eldönteni, hogy Isten vagy az atom teremtette a világot. A történelem fórumon nem tudnak megegyezni, hogy a majomtól származunk e, vagy a neandervölgyitől. Itt meg értelmes dolgokról beszélünk, és meg is csinálunk sok mindent.

s7manbs8

Látom te sem ismered a :) jelet, én nemrég tanultam Laslietől, volt olyan kedves, elmagyarázta. Ennélfogva nem javítom ki a mondatomat, mert azt viccnek szántam , leesett ?

4um5b65d

Ezzel a hozzászólásoddal megerősítetted bennem a régóta sejtett tulajdonságomat.
Ahol megjelenek az csak egy jó fórum lehet!
Persze állították már ennek az ellenkezőjét is !
[#zavart1][#vigyor2]

000000000

nono,nem rég hallottam itt egy kis vitát..hááát,mit mondjak,már csak az anyázás hiányzott.én szerintem minden forumnak,meg van a maga "elveteműlt szakmai kőzőnsége,és humorral,sok komoly dolgot meglehet oldani!:))))

000000000

holnap készűlők rá,és őssze szedem az anyagot ami nekem ősszegyűlt!meg jegyzem a lézer sem tartozik olcso hobbik kőzzé.egy difrakcios rács,ami szét ossza a lézert,egy 1 négyzet centis darab,5 ezer ft!

s7manbs8

A nagyobbacskákat láttam én is, hogy nem fillérekért adják, azért egy pár miliwattossal is lehet játszadozni kezdetnek.

000000000

a kék lézer az csucs,de az ára is!egyébbként van egy infra tartomány és azt osszák le,kűlőnbőző hullám hoszra kristályal,és ez a hullám hossz dőnti el és a kristály hogy,láthato vagy nem,és milyen szinű lesz.az én lézeremet 10 km-re látni lehet!ezt ajánlottam fől régebben,annak ajándékba,aki segit beállitani a Machomat.

s7manbs8

Értem, és már beállt  a Mach ?

000000000

állt egy fenét!amikor azt hiszem hogy franko,kezdi az őnálloságot!ciki nekem,mert ez a kiszámithatoságot veszélyezteti!

s7manbs8

És a géped az tökéletes, vagy másikka nem próbáltad ? Sose lehet tudni , mi a baj .

000000000

nos volt kétszer olyan gondom,hogy fől lazult a kuplunkg a motor tengelyen,és ugye ez magával hozza a mekhanikus hba által okozott lépés tévesztést.de most nem áll főnn ilyen.műkszik most rendesen,de a legváratlanabbul jelentkezik.ja nekem klavio féle vezérlőim vannak.

s7manbs8

Egy biztos, hogy egy megfelelő technikával rácsatlakozva a gép LPT kimenetére, meg lehet nézni, hogy a program csinál e hülyeséget vagy sem. Az összes kiadott lépést megszámolni, nem lépi e át a megengedett gyorsulási értékeket, a kiadott impulzoshosszak megfelelőek e, satöbbi.

bicme92us

Ne is törjétek magatokat ez a párosítás ezt csinálja. És tud olyat is, hogy egy tengelyen lévő egy vezérlőre kötött két motor megy szépen előre hátra, aztán egyszercsak önállóak lesznek a motorok, az egyik elindul előre a másik meg hátra. Megfordul a motor forgásíránya!
Na ezt, hogy csinálja. A jövőhéten összehozhatunk egy találkozót ennek a gépnek a kezelőjével, Ő is épít cnc gépet, olvassa a fórumot, de nem tag. Addig pedig keressél kék lézert, hogy Neked is legyen.