Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

de igen,de előtte beköszörültem. egyszer halottam hogy ilyennel valami kemény anyagot átfúrtak. így hát megpróbáltam de nem ment.

000000000

szerezz be,gyémánt bevonatu marot,hasonlot mint amit a fogtekhnikusok használnak.fillérekért már lehet venni.

000000000

Én tömör keményfém fúróval a gyorsacél esztergakést átfúrtam.

4um5b65d

A tömör keményfém biztosan átviszi, de én falfúróval is fúrtam már át ilyet. Van ezek közt is több fajta, más-más színnel is jelölik őket. sárga,vörös meg még ki tudja milyen.
Mepróbálhatod dörzsöléssel felmelegíteni. Befogsz az oszloposba egy 10-es köracélt aztán max fordulaton adj neki. Ha meleg könnyebben átlököd a fúrót.

dg8n4i8x

Ha a köszörű viszi akkor biztos nem elég kemény! Szerezz be tömör keményfémet az a tuti erre!

000000000

uraim azt sem tudjuk mekkora jukat akar furni?!amugy van egy Dragoon nevű foro márka,és a reszelőt is átfurja simán!

4um5b65d

Bocsánat....ő csak azt mondta, hogy át szeretné fúrni.....
Nos ezekkel a tippekkel ez teljesülni is fog.
[#vigyor3]

000000000

végűl is Lacikám,most is igazad van!:)))))

svejk

Gépi fűrészlapot mezei HSS fúróval át lehet fúrni..
4-6 mm-es furatot többször csináltunk.
Oszlopos fóró legkisebb fordulaton, fúró kikapcsol és telibe nyomni neki..
(ha kicsi a fúrógép akkor először odanyomni neki, de abban a pillanatban ki is kapcsolni)
Ilyenkor az orsó lendülete van csak és persze nyomni neki míg leáll..
ezt sokszor megismételni..
Vagy az akkus fúrógépekkel kb. 60-as fordulaton..
Elég borzasztó csikorgó hangja lesz de vinni fogja..

43pbwjg8s

Gege! Sikerült kiszedni a menetfúrót?
Csak mert közben beugrott valami a lentebb a fűrészlappal kapcsolatban írtak alapján.
Eddig bármi kemény anyagot kellett vágnom, mindig elővettem a kicsi DREMEL gépemet és beszereltem egy gyémántszemcsés kis csiszolóhegyet. Az mindent vitt.
A dremel vágókorongok ugyan törnek percenként, de azokkal vágtam már el kemény szerszámacélt is (jobb híjján mert semmi normális eszközöm nincsen)
Tudom, keserves lassú dolog, de nem próbálod meg ezzel esetleg?

000000000

Én szoktam köszörülni tömör keményfémet is . Gyémántkoronggal.

000000000

Nekem 4-5mm-es furatra lenne szükségem, mivel lapkákat szeretnék belőle csinálni. Idáig úgy csináltam négyet, hogy ami van a gépi fűrészlapon gyári furatok azokba esztergáltam egy olyan 10 mm-es alátétet ami pont belement a gyári lyukba és azt átfúrtam 4-essel. Be is vált a dolog, csak sajnos nincs már olyan törött lapom aminek furat lenne a végében. Ezért szeretném átfúrni, mert lenne rá igény. A lap szuper hss, molibdén. Lehet, hogy ez a baj?

000000000

egyépként köszönöm a tippeket megpróbálom,van egy fo32-es gépem nem forog túl gyorsan,de hátha.

4um5b65d

Ha csak lapka lesz belőle akkor ne kínlódj a furatokkal. Miért nem csinálod meg felső leszorításosra, ha van valamiféle fészek ahová be tud ülni a lapka akkor szépen megtartja az is.

svejk

Ha ez ilyen super HSS akkor ne is foglalkozz a módszeremmel...
Mi csak a régebbi fekete vagy zöld festett gépi férészlapokat és gatter lapokat fúrkáltunk így.