Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem így gondoltam vóna.......
Mekkora méretű képeket teszel fel az elosztóra ?

000000000

A 10. pontot éppen ezért tettem bele ...

000000000

és még egy dolog,a szám gépek egymás mellett vannak,és szerintem az árnyékolás hibája miatt,itt is lehet a bibi.jo nagy budi monitoraim vannak,jo nagy mágneses térrel!?

000000000

Nekem mániám az optós leválasztása az ltp portnak.

4um5b65d

Szerintem 1024x768-asra, ha beállsz az már elég jól kivehető részleteket is tartalmazna. Amit persze áthozol máshonnan azzal nincs mit tenni, ha kicsi a mérete.

000000000

Lacikéám,ez egy 26 kb-es bit kép,de holnap lefotozom az egész hoberle vancot mert szeretnék már tisztán látni9!

000000000

én ugy komplett gondolom a hibát,és azért akarom ki lőkni a pc-t.olyannak is tűnik az egész,mintha, valamilyen vezérlő jel nem stabil,és megtéveszti a vezérlőt..és hozzá jőn még a tőbbi....!

000000000

De én nem csak a step/dir-re  értem, hanem mindenre.
Emiatt persze külön 5 V-os tápot is használok.
Soha nem volt még Mach miatt rontott munkadarabom se marozott se lézerezett.

000000000

sajna nekem volt,és még szerencse,hogy sokat martam vele,és a hibák elő is jőttek.meg szerencse hogy nem halgattam a fiamra,mert arra kért hogy gravirozzak a puska tusára diszeket!!!

000000000

valoszinű hpogy bekell szereznem egy stabil osciloscopot!

43pbwjg8s

Ha annyira rendbe akarod rakni a gépnek gyalu és ujra minden, de csak az ami feltétlenül szükséges. Az esetleges szofveres problémák rendben is lesznek.
Illik egy kicsit bolyongani a BIOS-ban is.
Utána ha meg tudod valamilyen módon nézni (mintmás is tette) ellenőrzöd az LPT kimeneteit.
Ha minden OK, máshol keresgélj.
Egyébként ha az ilyesmit ki akarod véglegesen zárni valahonnan csak tudsz egy pár órára szerezni egy laptopot vagy akár egy gépet is.
ha másik géppel is fennál a proléma egyértelműen a vezérlés, az elektronika környékén kell kutakodnod. Ennyi.

000000000

a gép, amin van a Mach,nem egy uj tipus,és egy hackeré volt,és ugy kaptam tőle,és mint tudod,gép winyolyát csak lángvágoval lehet teljesen letakaritani.gondoltam egy rejtőzkődő fértegre,ami a hardwerben okoz gondot,és bizonyos helyzetekben aktivizálja magát!és mindig az X tengelyen.

43pbwjg8s

Ezt nyugodtan felejtsd el.
Egyébként nagyon jó cuccok vannak a végleges törlésre már. Egy féreg pedig nem az LPT1-ed jeleit fogja nyomorgatni. Jóravaló féregnek ezer meg egymillió egyéb szépen meghatározot dolga van, de nem ez. :) Az LPT-n nem tuk sokmindent keresgélhetne.
Ha elég régi a géped, még a BIOS-ban esetleg találhatsz olyat is hogy LOW-level format. Akkor rendben leszel.
Ha nincs akkor egy dos boot (mondjuk ha van egy lemezed hozzá) vagy indítasz egy recovery CD-ről, majd FDISK /MBR. Innentől nyista mindennek és elmúlhatnak a félelmed. Egy particionálás után teheted fel az új tiszta rendszered és a MACH-ot.

000000000

Gabikám,legyen igazad,és jo hogy kőzel laksz,legalább Laci komám után,téged is tudlak zargatni!:)))régi a gép,és amikor csinálták,csucs volt állitolag!

43pbwjg8s

Tényleg jó lenne egy kép az egész összeállításodról! Látszana a bekötés, a kábelezés.  
Tnyleg! Milyen fajta és milyen hoszú kábeleket használsz a kötögetéshez?