Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

sziasztok!ja forgás irány!no volt olyan is hogy gép beállitva frankon,majd másnap dolgoznék rajta,és láss csodát,a forgás irányopk másnapra főlcserélődtek!egy marom tőrt mint a pohár!a bető tévesztésekért elnézést,de dec-ben két ujam legyalultam!:)

000000000

Azárt az elgondolkodtató, hogy itt sokunknak (döntő többségnek) a Mach3 kifogástalanul működik, sőt az egész világon cégek építenek erre a programra, nálad meg eléggé "X-aktás" dolgok történnek! Ismered a viccet: vigyázat, egy őrült megy szembe az autópályán!... Mit egy? Száz![#circling]

000000000

szervusz István!itt már nálam nem zárhato ki semmi!de valoszinű hogy veszek egy szűz számgépet,mert ki tudja rejtve mi van a Winyoján.a Sanminát lehet ismered zsolcán,és ott probálkoztak a Mach-al,és hát nekik nem jőtt be.István beszélgettűnk itt egy Integrált progirol,a Galaad-rol.ismered ezt a progit?ha esetleg nem,és ha szépüen megkérnénk hogy ha időd és kedved engedi,akkor véleményeznéd?kőszőnjűk a nép nevében!:)))  www.galaad.net

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/090226/DSC00457_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/090226/DSC00457_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu" TARGET=_fnew>http://www.kepfeltoltes.hu

000000000

no ezen a foton látszik,hogy a gép őnálositotta magát,és 5mm-el eltolta a mintát!de miért???

000000000

Azért mert egy Sanmina nevű cég nem boldogul a Mach-al az nem nagyon számít nekünk, inkább Őket minősíti. Emiatt nem kell rohanni más progi után neked. Bizton állítható, hogy az a felhasználási mód amiket itt bemutattál egy jól beállított programmal és vezérlővel nem okozhat hibát.
Milyen a tápod, vezetékelések, árnyékolások....mind-mind hiba okozók lehetnek.

bicme92us

Nem olvastad ezek szerint el a hozzászólásom. A többiek gépe: a vezérlő érdekelne. A vezérlő bizonyos körülmények között gerjed. Rc megelőzött, nézd végig.

43pbwjg8s

Gépet újat? Azért ott nem tartunk, hogy ilyen probléma miatt számítógépet cseréljen valaki![#csodalk]

000000000

Kőszőnőm Béla bá a segitséget,és annyit tudok kőzőlni,hogy a vezérlő,egy műanyag elektromos szekrénybe van épitve,és gyakorlatilag nincs árnyékolva.a vezérlők viszont teljesen zárt alu testben vannak.ha sikerűl teszek fől rola fotot.elképzelhető ez a probléma,mert a vezérlő szekrény a monitor főlőtt van,és ugye itt vannak mágneses terek.mit tanácsolsz,épitsem át egy árnyékolt fém dobozba?

000000000

én nagyon tőrőm rajta a fejem hogy cseréljek,mert minden hiba forrást,fől akarok gőngyőliteni!

4um5b65d

Tibor Bá !
Nem tudnád valahogy másképp linkelni a képeket, mert így nem lehet megnézni nagyban. Talán jobb lenne a képre mutató szöveges link. Vagy csak én nem tudom megnézni ???

000000000

Képek azért sokat segítenének, hogy ne a világba beszéljünk.
Amit amúgy én fő szempontoknak tartok:
1. a Machot futtató gép letisztítása minden sallangtól (nekem csak cad-cam progik vannak még rajta)
2. a Mach jó beállítása és sok-sok ellenőrzős próbája
3. jól beállított motorvezérlő  
4. a motorigényeknek és a vezérlésnek megfelelő tápok
5. mindezek jó fémdobozolása
6. megfelelő vezetékelés (árnyékolt) és csatlakozások  
7. jól beállított mechanika
8. a motorokhoz jól megválasztott sebesség értékek
9. jól megválasztott marószerszámok, fogások, előtolások .....
10. és végül, a nem ilyen kontárok mint én még több dolgot is felsorolnának ami befolyásolja a géped pontos működését  

4um5b65d

Máskor ne felejtsd a listádból ezt a szent nevet, mint hibaforrás megjelölést: Bill Gates
[#buck]

000000000

jol mondod,kőzvetlen az ltp-ről megy!és nincs őssze kőtve a főldel,akartam,de lebeszéltek rola.

000000000

nekem két gépem van a cnc-hez.egyiken csak a Mach van,a másikon,azon vannak a tőbbi progik,és még hálozatba sem kőtőttem őket!ha megtervezek valamit,pendrivon viszem át a Machra.