Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Vn egy 240voltos 1500w-os villanymotorom. a gondom hogy indulásnál nagyon könnyű lefogni. ha már felpörgött van benne erő. a másik probléma hogy nagyon melegszik. mi lehet a gond?

nzwr4gyfk

Egy fazisrol meg ahhoz is trukk kell, hogy egyaltalan elinduljon, szoval ez nem csoda. Az okosok majd megmondjak, hogy a kondit hogy kell meretezni, ha veletlenul rossz lenne.

z2a2u8wf

van benne egy gyári 30μF kondi. indulásnál azt tippelem hibának azt cserélni szándékozom. de nem tetszik hogy nagyon melegszik

PSoft

"van benne egy gyári 30μF kondi."

Karcsú az a 30μF egy 1500W-os motorhoz.
Biztos, hogy az volt benne "gyárilag"?
Benne...hol benne? Csinálj egy fotót róla.

z2a2u8wf

újonnan vettem a rönkhasítót amiben ez a motor volt. soha nem volt szétszedve csak most hogy tenném az esztergámra

RJancsi

Ez egy "gyárilag" egyfázisú motor, vagy eredetileg 3 fázisú amit üzemi kondival hajtanak meg egy fázisról?

b4nm7gjvr

Az a 30uf üzemi kondi nagyon karcsú, a duplája dukálna pont!

b4nm7gjvr

Akarom mondani több minta  duplája!

Üzemi kondenzátor: 5-7μF 100W-hoz

z2a2u8wf

Értem de 6 évig tökéletesen ment így. most cseréltem benne csapágyakat.

b4nm7gjvr

Biztos hogy van 1500W-os az a moci? Mi a márkája annak a rönkhasítónak ha már adattáblája nincs?

PSoft

Ott a második képen, a kínai ráírta hogy, 1500W.

z2a2u8wf

b4nm7gjvr

Pont azt nem néztem még meg! Elnézést!

Hát akkor szimplán cseréljél kondit! Ha 6 évig jó volt, újabb 6 évig is jó lesz 30uF-al! Viszont a kondi alapján nem sokkal több vagy pont 600W-ra tenném a mocit!

z2a2u8wf

Ok de mitől melegedhet?