Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Még ide kívánkozik egy érdekesség. Sokan, vagy már szinte mindenki használ brekaut, magyarul csatoló kártyát.
Elég sok esetben erre semmi szükség. Sőt, továbbmegyek, van, amikor egyenesen hátrányos a használata.
Ha valamilyen funkciójára nincs kimondottan szükség, ne használjuk. Nem csak a fölöslegesen kidobott ezrek indokolják.
Használjunk normál LPT csatlakozót sorkapocsal, vagy anélkül. Ha lehet, anélkül.
Ugyanis, a védelem miatt nincs rá szükség. Az optók ott vannak a vezérlőkben, 1-2 típus kivételével.
A csatoló kártya használatának szükségességét elkezdte terjeszteni 1-2  okoskodó. Anélkül, hogy tisztába lettek volna miről is beszélnek. Aztán ez terjedt mint az influenza.

u08fvecnz

Üdvözletem Mindenkinek!

Egy villanyász segítségét szeretném kérni, akinek lenne 5 szabad perce, amit rám tudna fordítani.
Lézer tápegységet szeretnék cserélni.
Kivétel, berakásról lenne szó, de más aljzattal rendelkezik az új táp.
Lényeg, hogy a régi lézer táp ki, új be, és az lenne a kérdés, hogy melyik kábel hova kerül.
Fényképet tudok küldeni, és azon ha elmagyarázná valaki, hogy hova megy a barna, sárga, kék, fekete, sárga-zöld, zöld kábelek.
Egy párat tudom hova csavarozzak, de a másik feléről fogalmam sincs, ezért is lenne szükségem a segítségre, hogy nehogy valamit rossz helyre kössek.
A válaszokat előre köszönöm!

s7manbs8

Akkor jó a csatoló kártya, ha az ember maga készít léptető vezérlőt is, meg optó sincs benne.

svejk

Illesztő áramkör majdnem mindig kell, csak hát nem mindegy milyen, szinte minden gép mást igényel.

Az LPT eredetileg irodai környezetben 10 m-ig volt kitalálva korlátozott frekvenciájú TTL jelátvitelre

Ma már a PC-k olyan olcsók, hogy a galvanikus  leválasztás sok esetben nem is lenne fontos, persze itt is vannak kivételek.

A gond a jelszintekkel van. A notik már régen 3,3V-osak, de már az asztali PC-k jelentős része is ilyen alcsony jelszintet használ és alig terhelhetőek. Főleg az 1, 14, 16, 17-es lábak. Ezeket majdnem mindig erősíteni kell.

A step/dir jelet közvetelen az LPT után szimmetrikusra illik fordítani és csavart érpáron vezetni tovább.
De legalább vonali meghajtókat alkalmazni. (ez utóbbi a valamire való kártyákon rajta egy 74HC5xxx formájában, tehát általában nem felesleges a kártya)
Olyan kínai illesztővel még nem is találkoztam aminél a kártyán a step/dir le lenne választva és így kettős levállasztás lenne mint amiről fórumtársunk írt)

A leválasztókon az opto általában csak az 5 bemeneten van, az viszont megint nem lehet hátrány.

Viszont a tesztelés időszakában csak akkor használjunk kártyát ha ismerjük kellő részletességgel a jelszintjeit, paramétereit, vaktában nincs értelme kötözgetni.

Sajnos ahány kártya annyi féle variáció. :(

morfeus

Sziasztok!

Igaz a kérdésem az előbbiekben ki lett tárgyalva aránylag részletesen,de sajnos kezdő lévén nem tudom eldönteni,hogy milyen 4tengelyes illesztőkártyát vásároljak(árérték de főleg megbízhatóság)szempontjából?

Részemről USB-s illesztőn gondolkodom pl:UC100 vagy UC300,de lehet van más megfelelő illesztő is USB kivitelben!

Előre is köszönöm a segítséget!

Gyati

Szia!

Ne USB-t vegyél, haladj a korral.

UC 300 ethernet

Kíméld meg magad egypár lefagyástól.

morfeus

Köszön szépen válaszodat!
Az ethernetes kártyán nem is gondolkoztam,de gondolom a gyorsabb elérés és/vagy kommunikáció a fő előnye első megközelitésben!

korbendallas

Üdv
Van egy eladó uc400Eth-m uccnc programmal. Egyszer kipróbáltam, de nem használtam azóta se.

morfeus

Gondolim a UC300 és a léptetőmotor vezérlők közé kell még egy leválasztó kártya is!?

gaben

Szia,

Balázs itt leírja a fő előnyöket: UC300ETH

svejk

Foglalnám egy fórumtársunk részére!

svejk

hülye vagyok elnéztem, 300-as kellene neki. [#falbav]

ajpwg6jrn

Kérnék egy kis segítséget egy frekvenciaváltó bekötésében.
Nagyon egyszerű, de számomra kissé logikátlan és inkább biztosra mennék.
Szóval a frekvenciaváltó típusa: Lenze E82EV751K2C
Adatai alapján 1 fázisú betápja van és 3 fázisú kimenet.
itt akadtam el, mivel a bemeneten ilyen csatlakozó van:

+Ug
-Ug
L1
L2
L3
PE

Akkor ezt hogyan is kössem 1 fázisú betápra? (L1-et nullára, L2-őt pedig fázisra?)
(Lenzéék mindent leírnak, de erről semmit.)
Előre is köszönöm a segítséget.

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ajpwg6jrn

Köszönöm. Én ezt nem találtam meg sajnos. Pedig pár manualt letöltöttem már és végig is bogarásztam őket. :)
A lényeg hogy jól gondoltam. :)