Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Ezek a hevítők a vas átmágnesezési veszteségét hasznosítják ( jól )  Tehát a Curie hőmérséklet elérése után drasztikusan csökken a hatékonyságuk . A piros alatt hány fokot értesz ?
Vad Tamással próbáltunk ilyen kínait  de csak 10 es gatterral . Ö  átalakította mert olaj alá tette a kondikat . Ha látja majd biztosan jelentkezik . Szerintem a 25 ös köracél az már nagy falat lesz neki   ( egyébként a klasszikus Royer 200 V os fetekkel vagyis tápfesz : max 200V/ Pi = biztonsággal 50 V )  Játszani nagyon jó.....

vjanos

Háztáji, olcsóbb kategóriás kézi plazmavágóval 0.5-1mm lemezben milyen vágás minőséget és esztétikumot lehet elérni? Pl vezető léc mellett tolva.

vadember

Ha jó a kezed szép egyenletes lesz a vágás.

vadember

Na akkor leírom ismét a tapasztalatomat.
Kovácsoltvas kerítéselemekhez készítéséhez használom. 12*6 mm-es laposvasat melegítek vele. Fokozatosan tolom bele a tekercsbe, hogy ne nagyon menjen az áram 20A fölé. Ugyanis nem csak egyszer szeretném használni.
Így kb. 30 sec alatt melegíti fel a Curie (700-750 Celsius környékére) hőmérsékletig az anyagot. Tovább nem tudja hevíteni mert beáll a termikus egyensúly.
Konyhakést is próbáltam vele, az 2 sec alatt felizzott.
Szerintem a 25-ös anyagot is megmelegítené ha van időd kivárni.
A tekercset a NYÁK túlsó oldalára szereltem fel, így az egész áramkör belemerülhet a trafóolajba. Hűtés nélkül néhány melegítés után megfőnének a kondik.
Több száz melegítésen vagyok már túl vele, eddig tökéletesen hozza azt amit tudnia kell.

iv43r83d

Nem játszani kellene!800-900 C[#taps]

ANTAL GÁBOR

Jól sejtettem ( pedig nem is telefonáltam ) hogy majd Tamás leírja a tapasztalatot . A 800-900 C fok ekkora betáp teljesítménynél nem fog kijönni mert az acél Curie hőfoka kb 770 fok . Oda sokkal kisebb frekvenciájú hevítő kellene és vagy 5 szörös teljesítmény

z2a2u8wf

Szerintetek ez egy jó összeállítás?

Vezérlő szett

kaqkk007

Jó csak qrva drága! Én 5db 3Nm es motort vettem 40 ért
és vezérlő (tb6600) is van 3000/db körül ...

z2a2u8wf

Ez igaz. de nekem kicsi  a 3Nm-es moci és valahogy nem kedvelem a TB-s vezérlőket. volt tb6560-asom és nagyon zenéltek a motorok.

PSoft

"volt tb6560-asom és nagyon zenéltek a motorok."

Ezek szerint, H1-es vezérlőd...nem volt![#nevetes1]

remrendes

A hozza valon gondolkodom. A Leadshine-nal lattam ilyen motort.
Valami ilyesmi driverrel.

kaqkk007

A 6560 nekem is zenélt , de a 6600 ast javasoltam az sokkal csendesebb.

z2a2u8wf

A lenyeg hogy szeretnek a hobby kategoriatol kicsit magasabbra lepni, es egy 1200x150-es munkateruletu esztergahoz ami faragott oszlopot is tud majd kesziteni sorozatgyartasbam, elengedhetetlen egy minimum ilyen szett.
A kerdesem meg mindig az hogy ebben az arkategoriaban es tudasban tudtok e javasolni jobbat vagy megbizhatobbat?

hyuekyh7a

Sziasztok!
Egy szép feladat lenne amit meg kell valósítanom.
Sugárfúrógépre kellene cnc hajtás ami x y koordinátából kiszámol egy szöget az x tengely elfordításához, plussz Y koordinátát az oldalsó karra.
Van valami ötletetek, vagy kész megoldás erre?

vjanos

Scara tipusu robotkarhoz hasonlónak tűnik, Arduino-s 3d nyomtatós firmwarek tudják kezelni.

De egyébként egy sima tangens meg sinus függvén , nem?