Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Azért az alkalmazás jellegében is beállt némi különbség.

A rönkhasító nyolc másodpercet dolgozik, tízet (vagy többet) nem.
Az idejét nagyrészben csak pihenéssel tölti. Hűl.
Nagy áttételen keresztül hajt, valószínűleg elég alacsony motortengelyre vonatkoztatott nyomatékkal. Elég volt neki a 30uF üzemi kondenzátor.
Erre gyártották, a lehető leggazdaságosabban, bekalkulálva a garanciaidőt is.

Eszterga üzemmódban sokkal kisebb az áttételi arány, lehet nagyobb a motortengelyre vonatkoztatott nyomaték. Az esztergályos meg rövid megszakításokkal tolja neki a kést, a vésőt, ha már forog az anyag.
A motor az idő javarészében billenő nyomaték közeli terhelésen működik, sokat melegszik, keveset hűl.
Az állandósult hőmérséklete magasabb. Lehet ez normális is.
Mindég itt a visszatérő kérdés is, hogy: Neked túl meleg, vagy a motornak?
Mert azt nem tudjuk, hogy menyi is a motor megengedett max hőmérséklete, csak azt érezzük, hogy mennyi a kezünké.

z2a2u8wf

megfőtt a hidraulika része ezért kimentettem a motort hogy majd jó lesz valamire.

svejk

A viden látható mérete alapján a 2800-as fordulata ellenére is csak kamu 1500 W-os tengelyen leadott teljesítmény... :(

jani300

Értem , mást látunk benne
Én tudnék örülni a roncs hidraulikai elemeknek :)Veszélyes , de tetszik a gép :)

z2a2u8wf

Csupasz kézzel nem tudtam volna 1méterre vinni

svejk

80 Celsius fokot kb. 1 másodpercig visel el egy átlag kéz.

Az motor ránézésre nem ér még egy kondi árát sem. :(
Szerezz egy normális motort, lehetőleg 3 fázisút.

Nincs faesztergályos tapasztalatom, de majd megmmodják a szakik mekkorát, milyen fordulatút keress.

PSoft

Nekem is tetszik!
Ez, egy univerzális gép, szárítja is a fát.
Vagy ha nem is szárítja, de a vizet, kicsavarja belőle, az hétszentség!:)

jani300

Lefújt , szakaszos üzemű , alul méretezett mechanikailag (talán még a vas is túlgerjesztett ) , frankó új módi tervezés ...
Összejött a melegedés oka ?  :(

jani300

Panaszkodtam néhány napja hogy a gyerek telefonját már másfél hónapja nem javították meg .
Írt ma egy levelet nekik és besétált vele az üzletbe , érkeztetni . Nem nagyon akarta tőle senki átvenni , de végül az üzletvezető azt mondta adják neki vissza a pénzét , így lett .  Érdekes azért ...

hostya

A villanymotorok kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a felhasználáskor milyen "üzemmódban" akarjuk használni..
A lehetséges "üzemmódok" :S1; S2; S3...
A (keleti/kínai)gyártó szemrebbenés nélkül ráírja egy motorra hogy 1,5kW, de azt elfelejti odaírni hogy ez a telj. csak S3 esetén igaz...

A lényeg ITT le van írva világosan...

A te motorod az "eredeti" alkalmazásban kb. ennyi időre volt bekapcsolva 5 perc üzemidő alatt..  (S3) Videó

Egy faesztergán szinte állandó a motor igénybevétele, ami a teljesítmény folyamatos (S1) szolgáltatását igényli.

RJancsi

Azt azért ne felejtsétek el, hogy kymco1 motorja eredetileg egyfázisú kialakítású, nem pedig 3 fázisú, amit egy fázisról szeretne meghajtani. A korábban javasolt 5-7 mikroF/100 W a háromfázisú motorokhoz jó "ökölszabály" üzemi kondenzátorhoz. A segédfázisú motoroknál ez a szabály nem működik. :(

Rabb Ferenc

De működik! És ezt a motor is tudja :)

Egy fázisú állandó kondenzátoros aszinkron motorhoz 5-7 uF/100W

Egy fázisú indító kondenzátoros aszinkron motorhoz 20 uF/100W

Három fázisú aszinkron motor egy fázisról táplálva delta kapcsolásban 70uF/kW  (7uF/100W)

6rk75uezn

Igy van,egy jó Magyar 1,5kw os aszinkron vigan hajtaná!

Rabb Ferenc

Egy apróságot azért tisztázzunk. Az a jó magyar 1,5kW-os (2 LE) aszinkron a másfél kilowattot a tengelyen adja le hasznos teljesítményként. Ha az adattábláját megnézed, ott szerepel a feszültség és áram értéke valamint a teljesítménytényező (cosfi) Ezek szorzata jóval nagyobb a leadott 1,5kW-nál. Merthogy a békebeli magyar motornak is van hatásfoka. Csak lehet, hogy egy picit jobb mint a kínai motoré.

A szóban forgó 1500W-os gép felvett teljesítménye ennyi!!! A motor által leadott jó, ha ennek 50-60%-a. De kész, komplett berendezéseken (és a rönkhasító is az) mindig a felvett teljesítményt kell feltüntetni.

Az pedig már az előző hozzászólásokból is kiderült, hogy üzemi kondenzátoros motortól senki ne várjon nagy indító nyomatékot

6rk75uezn

Ezt nem tudtam hogy igy van, (persze a hatásfokot igen) csak gyakorlatba éreztem az óriási különbséget,mikor egy kinai 800w os szivattyú motorral akartam hajtani egy korongcsiszolót és nagyon gyenge volt,majd egy 750-es Imi óriási különbséget hozott.
Persze nekem a leg elejétől gyanús volt a dolog ha súly és méretbeli különbséget összevetjük.