Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kisamotors

A linken szereplő cucc egy léptetőmotor encoderrel és nem (AC/DC) szervó.

TROMF22

Köszönöm, valami bonyolultabbra gondoltam.
Elérési út bemásol -> lecsorgat -> megnyit.
Meg is néztem. Ezek szakkönyvek és jegyzetek fotózott táblázatai.
Nálam ezek vannak meg egyelőre papír alapon:
Természetesen régiek és szinte biztos, hogy már nincsenek hatályban, de a tartalmuk még használható.
MSZ 5037-50   Esztergafőorsófej menetes végződéssel.
MSZ 5015-58   Eszterga főorsófej hosszúkúpos illesztéssel.
MSZ 5038/6-72 Eszterga főorsófej rövidkúpos illesztéssel.(Camlock)
MSZ 5038/5-67 Eszterga főorsófej rövidkúpos illesztéssel.(Bajonettzár)
MSZ 5040-65  Idomszerek és mérőeszközök rövidkúpos illesztésű főorsókhoz...
(ez nem hobby kategória, de igen tanulságos, mit hogyan mérnek, és milyen értékek vannak az ilyen kialakítású főorsóknál.)
MSZ 5034-53 Fecskefark alakú vezeték ék-betétléccel (Méretek)
MSZ 5035-64 Szerszámgépek Megmunkált T-horony.

Szerinted érdemes lenne ezeket komplett beszkennelni?

TROMF22

És egy újabb a csomagba:

MSZ 10040-68 Közvetítőtárcsa esztergatokmányhoz (15 oldal)

Csuhás

Ezt te látod. Nem tudom mennyi felesleges sallang van egy szabványban. Ha lefotózod őket akkor szívesen megosztom.

TROMF22

A közvetítőtárcsák mérete már többször felvetődött.
Az MSZ 10040 -ben benne vannak a hosszú kúpos, rövid kúpos, menetes végződéshez tartozó tokmánytárcsák is.
Tömény műszaki tartalom, szinte csak rajzok és táblázatok.
Elsőnek ezt megcsinálom.
"lefotózást" írtál, de gondolom .pdf lehet?

Csuhás

A fotózás gyorsabb mint a szkennelés azért írtam. Azután a képekből lehet pdf-et vagy még inkább djvu-t készíteni ami kb tizede a pdf méretének.

TROMF22

Rendben, majd kitapasztalom mi megy nálam egyszerűbben.

ANTAL GÁBOR

Én eddig ( lustaságból ) más utat választottam : a villanyrendőri Xerox fénymásoló szalonban lemásoltattam az anyagot amit betesznek egy adagolós gépbe és (nekem ingyen ) bescannelnek  ( Minthogy a tulaj régi jó ismerősöm )   Lehet nem is teszik át mert olyan a másoló hogy az agyában megmarad a scannelt állomány.Fizetni a másolatért kell de azt utána le szoktam spirálozni
 Néhány lapot szívesen átvállalok ...

TROMF22

Egyelőre nem olyan sok anyag ez. A3 -ig van saját scan lehetőségem. Csak rá kell állnom. De most (lassan egy hónapja) csak szelektálok, selejtezek és a régi terv-doksikat nyomom át az egykori megrendelőknek, már aki még létezik és fogadja.

000000000

Megoldódott, a Renesas oldaláról letölthető legfrisseb HEW verzió telepíthető eval-ként. Egy downgrade kivitelezhető voltpici ügyeskedéssel, ezután a fordító már csak néhány hibát talált, amik szintaktikai hibák voltak. Kis olvasgatás után módosítottam a forráskódot és le is fordul hiba nélkül. Jöhet a beszerzés :)
Köszönöm, hogy időtfordítottál rám!

pbalazs

Sokat nem tettem hozzá, örülök, hogy végül sikerült.

rmkeh8a83

Sziasztok segítség kellene van egy 80W-os Kinai Co2 laser gravírozó lehet vele fémet gravírozni?

PSoft

Jelölni tudsz vele, segédanyaggal.

rmkeh8a83

Köszönöm válaszod tehát önmagában nem lehet csak segédanyag felvitelével amit horror áron lehet megkapni.

PSoft

Önmagában, csak eloxált alu,és festett felületek.
Ahol ugye, a segédanyag már eleve fent van a felületen.