Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

88ww5s6y

Sziasztok!
Nagyon szépen megkérnék pár embert, hogy segítsen nekem, mert van egy áramkörtervező programom amivel exportáltam egy DXF kimenetű fájlt. A problémám a következő: AUTOCAD 2017, QCAD, ESTLCAM, CAMBAM szoftverek mind kicsi méretet adnak vissza, és mindegyik pontosan 3.9 mm-t, pedig a kis négyzetnek 100x100mm-nek kellene lennie. Nem tudom mi lehet a baj nálam, mert a külföldi kollégáknál meg pontosan 100X100 mm-t kapnak. Már probáltam a regionális beállításokban a tizedes vesszőt (,) áttírni (.)-ra, de semmi változás. Kérem segítsen aki tudja mi lehet a baj.100x100 négyzet

Rabb Ferenc

Az inch/mm beállítással van a probléma. 100/25,4=3,93

A eredeti file inch mértékegységű, amibe átteszed az pedig milliméter. Ebből adódik a 25,4-szeres eltérés. Nézd meg a beállításokat és állítsd azonosra.

Ha végképp nem megy, akkor adj neki beolvasáskor egy 25,4-szeres szorzót (Scale vagy Arány parancs)

88ww5s6y

Köszönöm!
Tényleg inch-et kell beállítani.

jani300

Van néhány beázott motorom amiben összerohadt a forgórész az állórésszel ... :(
10 kilóson kívül , létezik erre gyógyír ?

6rk75uezn

Pár ilyen motort hoztam már helyre,tengely irányba megütögettem a forgórészt és megindult,persze szét kellett szedni és kitakaritani,ha annyira súlyos a helyzet hogy mg sem akar mozdulni akkor szedd le az egyik pajzsot és az összerohadt résznek adjál rozsdaoldót vagy csavarlazitót.[#eljen]

PSoft

Ha csak a "kirezezés" a végcél, akkor ne kényeskedj!

Adj neki(k)a samuval![#vigyor2]
[#wave]

jani300

Hát nem .
Forgatnám , mert hibátlan egyébként![#conf]

wja92tghj

Tudna nekem valaki ötletet adni hogy mi lehet a gond akkor ha a léptetőmotorom a z tengelyen téveszt és néha csak fütyül és nem forog ez egy 1,9 Nm es 0,9 fokos új motor probáltam motortuningba levenni az elötolást de néha így is hibázik Előre is kösz

s7manbs8

Lehet annak sok oka, mechanikai szorulás, gyenge a motor a mechanikához, a gyorsulás is lehet túl sok, nemcsak az előtolás, érintkezési gond a vezetékezésnél, számítógép szoftveres gond, lépéstévesztés, stb.

iv43r83d

Szia! A motorbekötés is lehet párhuzamos vagy soros a bekötés?

wja92tghj

a mechanika könnyen mozog és ellensúlyozott a gyorsulást is probálgattam nem nagy sikerrel a motor 4 kivezetéses egy 4 tengelyes tb6560 vezérlőm van

s7manbs8

Az optocsatolója, ha lassú, a késleltetési időket minél nagyobbra kell venni a tuningnál, attól is téveszthet lépést.

0re5k2rn

Sajnos én is megküzdöttem ezzel a jelenséggel kétszer is.
Első alkalommal a motor gyorsulás volt túl magas.ezt viszonylag rövid időn belül sikerült kiküszöbölni.Másodjára nagyon sokat szenvedtem mire megoldást találtam.Az elektomos hálózatunk eléggé meg volt terhelve nem volt túl korszerű...ha valami nagy teljesítményű kütyü üzemben van akkor (nálam) előjöhet a lépésvesztés.
De ez is nagyon ritkán és véletlenszerűen.Több órás reliefek lementek szépen és egy pár perces kivágásnál meg jött a gebasz.

wja92tghj

késleltetési idő az melyik a motortuningnál és hogy érdemes változtatni? A másik ezt a gyorsulást sem igazán értem hogy kissebb értéken könnyeb a motornak vagy nagyobbon? a segítséget mindenkinek nagyon köszönöm!

Bozso777

Jelenleg milyen értéken van a gyorsulás, és a sebesség?
Nagy gyorsítást ha nem bírja, akkor besípol megáll a motor...kisebbre érdemes venni, meg a sebességet is, majd egyre feljebb vinni, míg nem jön a hiba, így tudni fogod mi nem jó már, aztán visszább veszed vagy 30%-al hogy stabilan működjön.