Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ezzel a "fütyüléssel" nekem is van bajom. CNCUSB vezérlőt használok, eredetit, nem a kínai klónt. Ha csak egy motort mozgatok (bármelyiket) akkor nincs semmi probléma, de ha kettőt (hármat egyszerre még nem próbáltam) akkor csak visítanak, de nem mozdulnak. Munka közben soha nem jött elő, csak amikor "üresjáratban" próbálok pozicionálni.
Ebben az az érdekes, hogy ugyanaz a sebesség van megadva a lézeres gravírozáshoz mint a képernyőt levő "virtuális" gombokkal történő mozgatáshoz. Mégis munka közben nem fütyül, kézi pozicionálásnál meg igen. [#fejvakaras]

RJancsi

képernyőt=képernyőn

sastas

Relatív laikusként(szóval csak tipp) szólnék hozzá.
Nem lehet, hogy túl nagy a gyorsulás kézi üzemnél? Ami ugye jobban meghúzza a tápot, és ettől megáll/bezavarodik?
Esetleg nincs véletlen valamiféle szoftveres korlátozás, hogy csak egy tengelyt tudj mozgatni?

RJancsi

Az a fura, hogy ugyanarra van állítva a kézi és a gépi mozgatás sebessége, mégis, programból simán megy mindhárom motor egyszerre, kéziben meg már két motornál is visít legalább az egyik, de van, hogy mindkettő.

wja92tghj

a sebbességet levettem 700 ra gyorsúlást 20 ra

wja92tghj

ja a másik 2tengelyen a 8000 es előtólásnál sem volt gond igaz ott bordásszíjjal hajtok

000000000

,,hijoe | 3   Válasz erre    Ma 09:51:54   [3397]
Sziasztok!
Nem tudom, hogy hol tehetném fel a kérdésem. Már egy ideje kutatok egy régebbi C/C++ fejlesztői környezet után egy Renesas R8C/Tiny processzorhoz. A hivatalos oldalról letölthető verzió nem kompatibilis a régebbi projectekkel, én pedig nem vagyok nagy szakértője ennek a csodának  Adott egy 2007-es projekt (nem CNC) aminek a fájljai letölthetők a fejlesztő oldaláról, de csak forráskód van. Szeretném utánépíteni, de nem találok régebbi fordítót és egy alkalomért nem fizetnék egy komplett fejlesztő rendszert. Ha valakinek esetleg van valahol M3T-NC30WA V.5.45 Release 00 vagy régebbi, felvenné velem a kapcsolatot?
Köszönöm!

pbalazs | 431   Válasz erre    Ma 11:09:10   [3398]
GCC nem eszi meg?

Előzmény: hijoe, Ma 09:51:54 [3397]"

Szóval gyengén kezdtem :( Nem abba a topicba ment ahová való, de oda sikerült sajnos, elnézést érte!

A válasz a GCC-re:

sajnos nem, mert a korábbi NC30WA Eval-ok másképpen deklarálták a címeket, így most vagy migrálnom kellene a kódot a 6.00-hoz vagy a GCC-hez. Ehhez pedig ,,segítség kellene, mert béna vagyok!" tényleg. Egyszerűbbnek gondoltam, keresni egy régebbi verziót a fordítóból, de azt sem találok sehol.

pbalazs

Este megnézem, talán van valami régi fordítóm Hitachira. De még ne éld bele magad :)

pbalazs

Ezt találtam:
IAR.Embedded.Workbench.for.Renesas.M16C.and.R8C.V2.12A
Sosem próbáltam, nem tudom, hogy működik-e. Azt sem tudom, hogy ez önmagában tud-e fordítani, vagy kell hozzá keretrendszer...

000000000

Az IAR-t már nézegettem korábban. Kell még egy eval licence-t regisztrálnom és kipróbálnom. De a tuti a sajátja lenne :(
Mindenesetre köszönöm!

z2a2u8wf

Ezekkel az adatokkal hány Nm-es egy motor?

Holding torque:             19 Kg-cm      
Rotor inertia:                  480 g-cm2
Detent torque:                0.6 kg-cm

RJancsi

1 kg kb. 10 N (9.81), 1 m=100 cm.

Tehát a "tartó nyomaték"

19 kgcm=190 Ncm=1.9 Nm

Hasonlóképpen a 0.6 kgcm=0.06 Nm de hogy a detent torque milyen nyomatékot jelent azt nem tudom :(

z2a2u8wf

z2a2u8wf

Erről valakinek van némi tapasztalata?